• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Já myslím že kdyby nebylo revolutu, tak mbank karta Visa Svět by nevznikla
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RUI: Teď, co zavedli omezení na 3000 mil za měsíc, co lze nasbírat, to už není ono, ale před tím to bylo terno - já se díky ní proletěl v první třídě (běžná cena letenky cca 250 tisíc korun) na lince Praha-Frankfurt-Bogotá-Santiago :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CASTER: z hlediska banky je účet téhož majitele jen ten, kde to může jednoznačně zjistit (tj. účet u ní samé, kde je klient jednoznačně identifikován rodným číslem). Když přijde úhrada z účtu u jiné banky se jménem "Josef Novák", tak nemá šanci prokázat, jestli je to ten samý Josef Novák, co má u nich účet nebo úplně jiný Josef Novák. Funguje to takhle u všech bank.

Ano, při nestandardním chování (a že to moje bylo jo nestandardní) může přijít výpověď. Ale to je právě ten rozdíl - banka mi dá výpověď a umožní mi peníze přesunout jinam. Revolut rovnou blokuje.
    RUI
    RUI --- ---
    Jen bokem - překvapuje mě, že Miles and More je pro někoho dostatečné lákadlo k tomu, aby chtěl mít co do činění s UniCredit...
    CASTER
    CASTER --- ---
    PATRIKCHRZ: https://www.unicreditbank.cz/...okumenty/dokumenty-produkty/sazebniky/Sazebnik_pro_fyzicke_osoby.pdf

"Do kreditního obratu se započítávají bezhotovostní příchozí úhrady (mzda, důchod, dávky...) a nezapočítávají se následující operace: příchozí úhrady z běžných účtů téhož majitele, příchozí úhrady ze spořicích účtů téhož majitele..."

OK tak účet jiné osoby asi projde, a jestli nepoznají účet stejného majitele v jiné bance, tak asi OK.

Ale sám potvrzuješ, že při hodně nestandardním chování může přijít výpověď :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...ještě doplním - ten převod do Unicredit musí být z jiné banky (klidně vlastní účet), nebo z účtu jiné osoby u Unicredit.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: bohužel Revolutu hodně "škodí" ta jejich akce member-get-member. S vidinou odměny tři sta korun za získání další ovečky, bohužel, hodně často lidé uvádějí neúplné až přímo nepravdivé (třeba jako zde uváděné kurzy deviza-prodej u Hello, byť ty pro platbu kartou používají kurzy jiné, znatelně výhodnější) údaje.
    Je to tím, že se o bankovní produkty hodně zajímám, občas něco napíšu i na Měšec - www.mesec.cz/autori/chrz, banky a jejich produkty jsou pro mne koníčkem.
    Zkrátka "rizikovost" Revolutu je stále o řád větší, než rizikovost běžných bank. Když k tomu přičtu, že nelze hledat zastání u ČNB nebo finančního arbitra, tak to opravdu není pro nezkušené.

CASTER: funguje, osobně vyzkoušeno. A hlavně je to naprosto přesně v souladu s podmínkami:

Všechny výše uvedené výhody čerpáte s U kontem PREMIUM zcela zdarma.
    Stačí, když si budete pravidelně posílat na hlavní korunový účet v rámci U konta PREMIUM příjem v minimální výši 50 000 Kč měsíčně

Takže já si pravidelně posílám na hlavní korunový účet příjem ve výši minimálně 50.000 Kč :). Jen to musí být skutečně bezhotovostně, nepočítají se vklady na pobočce nebo přes bankomat, jako u jiných bank.
    Bohužel obě kreditky, co jsem u Unicredit měl (Axa i Miles and More) mi banka vypověděla :(. Pravda, moje obraty byly poněkud "nestandardní". Ale nedošlo k žádné blokaci prostředků (jak to má v oblibě Revolut), standardní 2 měsíční výpověď.
    CASTER
    CASTER --- ---
    PATRIKCHRZ:
    "Miles and More karta může být součástí balíčku účtu U-Konto Premium a ten je zdarma, pokud je na účtu obrat 50 000 Kč a ten jde udělat i uměle převodem z jiného účtu a zpět." - podle podmínek určitě ne, četl jsem je před měsícem. Nakolik to reálně kontrolují nevím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    S tim plne souhlasim jen z tebe vetsinou naberu pocit, ze vyzdvihujes ty negativa a půozitiva nechavas na ostatnich. Ja se vetsinou snazim napsat pro i proti...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: všechno je otázkou priorit. Většina mých plateb je o víkendech - ať už nakupuji na eshopech nebo při cestování. Zde je pro mne jednodušší zaplatit kreditkou, kde vím, že budu mít vždy dobrý kurz.
    Ano, je sice pravda, že u Revolutu můžu směnit "dopředu", jenže ne u všech měn - třeba ne u UAH, což používám docela často (nějak jsem si oblíbil cesty na východ).

Pro "finančí BFU" mi tak přijde jednodušší mít 2 karty:
    1 kredtku Hello pro platby
    2. debetku mBank Visa Svět pro výběry z bankomatu, případně ještě Creditas/Richee, aby měl Visa i MasterCard. U té mBank je jen potřeba myslet na to, že zdarma jsou jen výběry nad ekvivalent 1500 Kč, u Creditas/Richee lze vybírat i opravdu malé částky.

Ve výsledku nebude za nic platit ani korunu a bude mít vždy velmi dobré kurzy ať karty použije o víkendu nebo ve všední den
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: není pravda, že Revolut nemám rád. Nemám rád nekritický obdiv a zamlčování faktů a je úplně jedno, jakého produktu se týká.

Revout používám, můj měsíční obrat přesahuje 100 tisíc, dalších asi 50 tisíc protáhnu přes Curve a docela dost zbude i na další karty. Zkrátka každý produkt je vhodný na něco jiného a jsou případy, kdy je Revolut opravdu vhodnou volbou (třeba když potřebuje člověk "sdružit" prostředky z více kreditek, aby zaplatil jednu velkou částku). Ale také vím, co můžu čekat a jsem připraven na to, aby mě nerozházelo, když mi Revolut najednou i na několik týdnů zablokuje kartu a já bych musel přes chat řešit dokládání původu peněz a podobně.

KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PATRIKCHRZ:
    PATRIKCHRZ:
    Porad to je pro bezneho smrtelnika spoustu vyfikundaci.

Ja pouzivam tripl:
    - primarni banka Air/Bank
    - kreditka, pojisteni, salonky - Erste Premier
    - platby v cizi mene, zasobeni se valutami pri vyhodnem kurzu, rychloplatby mezi prateli - Revolut
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pro převody používám devizovky, mám smlouvu s Akcentou, Fortissimem (devizy.cz) a Easychange.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Uvádíš u jednotlivých bank kurz deviza-prodej. Jenže Hello (ani Unicredit u Miles and More) nepoužívá pro platby těmito kartami kurz deviza-prodej, ale kurz MasterCard bez dalších příplatků.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Já Revolut používám (a používám i Curve a řadu produktů běžných bank).

Miles and More karta může být součástí balíčku účtu U-Konto Premium a ten je zdarma, pokud je na účtu obrat 50 000 Kč a ten jde udělat i uměle převodem z jiného účtu a zpět.

Kreditky Hello neúčtují poplatek, pokud poslední den v měsíci nejsou v mínusu, pokud je tedy člověk bude používat stejně jako Revolut - tj. jako předplacenky, že je "přebije", tak skutečně nebude platit žádný poplatek

Jak jsem psal, kurzy těchto dvou kreditek a Revolutu jsou srovnatelné (pokud není víkend, pak vycházejí kreditky lépe), jenže navíc poskytují ty bonusy, tj. ve výsledku jsou výhodnější.

Já si čas od času dělám testy kurzů, třeba jako tento:

Revolut:
    25.10 250 UAH = 231,48 CZK (0,92592)
    27.10. 20 UAH = 18,72 CZK (0,936)

Richee (stejný kurz by byl u Creditas)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 600 UAH = 556,96 CZK (0,9282666)

Alza (stejný kurz by byl u každé kreditky Hellobank)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 241,90 UAH = 222,88 Kč (0.9213724)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 43,00 UAH = 39,62 Kč (0.921353)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 33,50 UAH = 30,87 Kč (0.9214925)
    25.10. (zaúčtováno 29.10.) 4 000,00 UAH = 3 685,44 Kč (0.92136)

mBank (Visa Svět)
    25.10. (zaúčtováno 27.10.) 4000 UAH = 3 701,46 CZK (0,925365)
    26.10. (zaúčtováno 28.10.) 2000 UAH = 1 850,73 CZK (0,925365)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Me na Revolutu vyhovuje,
    - ze muzu nastavit auto-change na kurz, ktery chci
    - ze platby EUR / USD jsou odeslane / pripsane v cili prakticky okamzite (ceske banky minimalne 1 den)
    - ze revolut ma zdarma SWIFT
    - ze jejich mobilni appka podporuje SEPA / SWIFT naprosto jednoduse lidem ulozenym v adresari

Naopak me na revolutu neuveritelne vytaci, ze na dokumentu o potvrzeni platby neuvadi variabilni symbol a ja si to musim vytisknout a dopsat tuzkou jako kreten.

Pouzivam to k podnikani ... takze mozna specificky use-case ...
    Nicmene co jsem koukal na jiny karty, tak se revolutu ty kurzy absolutne neblizi. Napriklad v dobe psani nabizi revolut prodej eura za 27.69; Hello ho ma za 28,16; Airbank 28,32; Unicredit 28,62 coz jsou v mych objemech neuveritelne rozdily ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: No vidis. A tak jak jsi to napsal je jasne ze Revolut nemas rad. Staci tu “pravdu” tendencne interpretovat.

Prikladem:
    - mile na Lufthansu - opravdu to je pro kazdeho?
    - nepouzitelny vyber 4500 - opravdu je pro vsechny nepouzitelny?
    - vyjmenovani lepsich kreditek - opravdu jsou lepsi? Opravdu maji lepsi kurz? Opravdu jsou zadarmo?

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    To, že většina lidí problém nemá, je snad jasné, to je obvyklé i u zboží (jaká by asi byla kvalita, kdyby nějaký druh zboží reklamovala většina). Blbé je, když do té menšiny najednou spadneš (nebo někdo z lidí, které znáš). A bohužel, "velikost té menšiny" je u Revolutu výrazně větší, než u klasických bank.
    I s tím se dá žít, ovšem hlavní průšvih vidím v nulové podpoře. Když budu potřeba něco řešit s českou bankou, tak tam zajdu (no, teď to bude asi trochu těžší), ovšem u Revolutu jsem odkázán na chat. A když to nevyřeším, můžu českou banku ještě popohnat k finančnímu arbitrovi (sám jsem vyhrál tři spory s třemi různými bankami) nebo si stěžovat na ČNB. U Revolutu si můžu vybrat akorát mezi lampárnou a hlavním nádražím - a zde vidím ten hlavní rozdíl mezi Revolutem a běžnými bankami.

Zrovna nedávno jsme se s kamarádem na podobné téma bavili - jak poznat kvalitní službu od nekvalitní - a je to právě v té podpoře. Máš kam zavolat a - hlavně - u té kvalitní služby to ta telefonická podpora skutečně vyřeší, ne jen zapíše do nějakého ticketovacího systému. A platí to úplně stejně pro internetového providera jako pro brokera či jakékoliv jiné služby. Ano, tyto služby jsou zpravidla - logicky - dražší, ale jejich výhodu oceníš právě v momentě, kdy budeš řešit nějakou potíž. Paradoxem je, že u kvalitní služby tu podporu možná nikdy nevyužiješ, protože těch potíží tam bude výrazně méně.

S tím, jak se vyvíjí český bankovní trh, postupně klesá rozdíl mezi Revolutem a klasickými bankami. SEPA platby už mají české banky ze zákona za cenu korunových (tj. často zcela zdarma), kurzy na některých kreditkách (Miles and More od Unicredit nebo Hello a její cobrandy (Mototechna, Alza, Datart, Euronics)) odpovídají těm od Revolutu (a nemají víkendové příplatky, navíc ještě poskytují vratky ať už ve formě věrnostních mil do programu Lufthansy nebo 1 % vratky), výběry z bankomatů v tuzemsku i v zahraničí se pomalu stávají standardem (a bez omezení na nepoužitelných 4,5 tisíce),.. naopak Revolut se nikam neposouvá, nepřichází s novými výhodami, ne, aby zvýšil náskok, ale aby si ho alespoň udržel.
    R_G
    R_G --- ---
    KOC256: Chvalim hlavne na nyxu, kde to casto obratem potiraji "znami podezreli".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    R_G:
    Jenze tyto spokojene majority na netu slyset nejde. Nebo kolik jsi napsal pochvalnejch prispevku? To je proste realita, ze jde videt ty co si stezuji. Pak jen zalezi kdo si to uvedomi a kdo udela zbrkly zaver.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam