• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: Jistěže to mají v elektronické podobě :)
    https://www.csob.cz/portal/csob/ochrana-osobnich-udaju

Jen prostě s tímhle přístupem jim tam nikdo nezůstane… Moje osobní bankéřka tam není a že bych dostal alespoň email na nástupce, nope.

Buďte rádi, že máte práci. Banka sáhla lidem na peníze, odměny jdou dolů o třetinu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...hla-svym-lidem-na-penize-prijdou-az-o-polovinu-letosnich-odmen-110456
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GREVE: Hehe, to mi připomíná moji snahu o aktualizaci již aktuálních osobních údajů v návaznosti na výzvu od ČSOB - viz GHOSTSTALKER.

Což má ještě další dohru - včera mi rovněž volala moje Premium bankéřka, jestli bych se nemohl u ní zastavit aktualizovat osobní údaje. Tak mi stoupl krevní tlak, odvyprávěl jsem jí celou tu story, a ona si trvala na svém - že prý GDPR, že jsou dozorovaní ČNB, že to vlastně je v můj prospěch atd. Tak jsem si s ní tedy domluvil rande a uvidím, s čím přijde. Ještě mě pobavilo, když jsem se jí ptal na adresu pobočky, a ona odpověděla, že je tam nová a ještě si ji nepamatuje. Profi tým.
    GREVE
    GREVE --- ---
    GREVE: Pokračování mojí snahy o založení Premium konta v ČSOB. Dneska se po měsíci probudil můj "prémiový bankéř" a zavolal mi, jestli pořád ještě chci založit to konto. Tak jo, rovnou jsme šli na to. Bohužel jsme se zasekli už po minutě - bankéř po mě chtěl "souhlas s GDPR". Že prý bez něj by mi vůbec nemohl zavolat. "Vždyť mi právě voláte", říkám, a on, že příště už by to ale bez souhlasu rozhodně nešlo. Ok, tak jsem po něm chtěl, aby mi řekl, co je přesně účelem toho souhlasu.
    "No, jak už jsem říkal, abych Vám mohl volat, Poštovní spořitelna, to víte, bude pojištění, taky akce, to by jinak nešlo bez toho souhlasu, to bysme se nedomluvili pane!!
    "Co je přesně účelem toho souhlasu?"
    "No nevím, vždyť říkám, co chcete vědět?"
    "Můžete mi ten souhlas poslat v písemné podobě, abych si to mohl přečíst?"
    "Uffff.... Eh..... no to nevím, jak udělat..."
    "Prostě mi ho pošlete"
    "Ech, tak to budu muset asi až domluvíme zavolat na podporu, no nevím, možná to budou mít na papíře".
    "Já to nechci na papíře, pošlete mi to normálně e-mailem"
    "Hm, uvidíme, nemůžu nic slíbit, tak nashledanou."

Myslím, že už se nikdy neozve. Každopádně větší profesionalitu dostanu evidentně v každém okresním autobazaru.
    GOR
    GOR --- ---
    ATOMIKS: Netusil jsem, ze Jeronimo Martins Polska expandovalo do Nemecka ;-)

GOR: Takze dnes vyzkouseno - Tierpark Zittau karty bere od 5EUR, coz je cena dospeleho listku. Aldi Nord bere taktez. Co bylo pro me prekvapenim, je nutnost mit parkovaci hodiny na parkovisti pred Aldi. Kdo je nema, maji je na kase zdarma.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GOR:
    V Německu často berou karty jen nad 20 €...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Kaufland i Biedronka taky berou
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: tak tam se sice chystám, ale zatím jsme tam nebyli:)
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA: A kdyz jsi tam pecena varena, zkusim jeste jednu vec ;-) Jak v Tierpark Zittau? Berou karty? Snazim se studovat jejich web, ale...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: jj, chápu, jen bych tě nerada uvedla v omyl :). V Rewe jsem platila naposledy cca před 14 dny, takže tam jsem si jistá :)
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA: OK, diky, mne neslo ausgerechnet o Lidl, tusim ze stejne to bylo v nejakem Aldi, ale jak jsem rekl, je to uz cca 7 let zpatky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (lidl to míval spešl,ale tuším, že už nějakou dobu i tam berou normální karty, nicméně ověřené naživo to nemám)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: v Zittau nakupuju už 4 roky cca 1x měsíčně, obvykle platím klasicky mastercard/VISA a nikdy problém nebyl. Jezdím tedy do Rewe/DM, ne do Lidlu
    GOR
    GOR --- ---
    Nevite nekdo, jak je to ted s prijimanim platebnich karet v Nemecku? Konkretne Zittau. Pred cca 7 lety jsme chteli zaplatit v Lidlu v Löbau kartou a oni brali jen jejich nemeckou EC kart ( nechali jsme se zmast tim, ze platici Nemci meli sice VISA nebo MC na kartach, ale ono to bylo jaksi paralelne k te jejich EC). Zmenilo se to nejak od te doby? Diky
    PULKA
    PULKA --- ---
    Zadala 5. července jsem převod cca 300 EUR z Revolutu na Equa účet. Po cca hodině jsem si vzpomněla, že chci poslat víc a svítilo tam na mne, že platba neodešla. tak jsem klikla na cancel, že pošlu správnou částku dohromady. Zabralo to, že platba už nejde zrušit a je na cestě. Tak jsem poslala druhou část platby separátně a zapomněla na to. dneska mi volali z Equa bank, ze maji žádost na refund a že nemám na účtu ty peníze, tak odkud je můžou vzít. Uvedla jsem, že oba účty jsou moje a že žádný refund nepozaduji a že to je chyba. Psala jsem pak na Revolut, že žádný refund nechci a ať ho zruší, pokud tam je. Tam mi řekli, že o refund požádala přijímací banka (Equa) a že mi dají vědět.

WTF? Nějaká rada, co s tím? Oba účty jsou moje. Peníze už má Equa bank nemám a že bych si je potřebovala měnit a nechat poslat na Revolut z Equa bank to se mi fakt nechce ani v nejmenším.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: jen důsledek dlouhodobého přístupu alá NAVARA
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GREVE: Taky mi to nabizeli a s diky jsem odmitl.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ČSOB, to je ta skvělá instituce, která mi už měsíc zařizuje premium konto a pořád není schopná to reálně udělat. Občas mi někdo náhodně zavolá, sjedná si se mnou schůzku po telefonu na druhý den (většinou je to nějaký koktající ňouma), a pak v domluvený čas prostě nezavolá.
    Jednou mi teda jeden z těch "mobilních bankéřů" zavolal odpoledne s omluvou, že v domluvený čas ráno nezavolal, protože "mu to nevyšlo". Tak jsme se domluvili na ten den večer a to už taky nezavolal.
    Fakt nechápu, co se tam děje.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    OMNISLASH: Toho jsem se take bal a byl jsem pripraven je odkazat do patricnych mezi.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GHOSTSTALKER: mi tedy prislo, ze "potrebujeme aktualizovat udaje" v prekladu do cestiny znamena "potrebujeme bychom nejake dalsi svoleni k manipulaci s udaji spadajicimi pod gdpr k marketingovym ucelum.. a u toho vam chceme znovu nabidnout nejake sluzby, o ktere nestojite"
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Dnes luxusni zakonceni - prvni navsteva pobocky opet neuspesna (20 min cekani a nic). Pri druhe navsteve uz jsem se dostal na radu. Slecna za prepazkou si vyslechne muj pozadavek, podiva se do systemu a pravi "Vy tady ale mate vse aktualni, zadnou novou kopii obcanky nepotrebujeme."

Tak jsem ji presvedcil, at mi aspon zmeni bydliste z Prahy na Prahu 4, aby tam byla nejaka zmena.

To je fakt master trolling ze strany CSOB, uz se na ne snad ani nezlobim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam