• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Základní otázka je na co použije ty koruny a kolik mu mohou (v dnešní době) vydělat.
    Pokud banka půjčí jen 90% částky, tak je to stejné jako kdyby mohl vydělat jen 90% zisku. Bude těch 10% ztráty zisku menší nebo větší než náklady na směnu a různé poplatky? Konzervativní možnosti zhodnocení peněz asi aktuálně moc vysoké nebudou.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: To, ze je collateral v jine mene, take znamena kurzove riziko. Banka by mela poskytnout nizsi uver v CZK tak, aby v pripade oslabeni EUR ta castka stacila na vyrovnani uveru, uroku a dalsich dluhu (a i kdyz takto poskytne nizsi castku, tak stale kurzovemu riziku vystavena bude, protoze kurz se stale muze pohnout jinak).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ale banka by žádné kurzové riziko nenesla. Poskytla by úvěr v CZK, který by klient zaručil v EUR, ale opět splatil v CZK.
    Úvěr by buď nebyl 1:1, ale třeba 1:0,9 (pro případ pohybu kurzů), nebo by se klient zaručil něčím jiným, pro případ, že by došlo k pohybu kurzů (vše závisí na tom, o jak velkém úvěru se bavíme, běžně poskytují banky úvěry v řádech desítek i stovek tisíc zcela bez zajištění)

AUSS: tak to bych zkusil Sberbank :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    AUSS: Neslo by to protahnout pres ceskou banku? Equa umi IMHO otevrit CZK a EUR ucet online, tam si to nechas prevest z Ruska, a odtam to posles do smenarny?
    AUSS
    AUSS --- ---
    PATRIKCHRZ: to zní taky jako dobrý nápad, si to zkusím srovnat s přihlédnutím k tomu riziku. jinak koukám, že může být minimálně někde problém se samotným transferem EUR. nezmínil jsem, že to jde z Ruska a třeba směnárna easychange ho koukám uvádí v zakázaných zemích
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Myslis, ze riziko z pohybu kurzu je vyssi (drazsi) nez urokove naklady a dalsi naklady souvisejici s uverem? Divil bych se, ze by ta banka chtela kurzove riziko nest sama (spis se zahedguje a naklady na hedging prenese na klienta).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AUSS: a co požádat v bance o úvěr (ty jsou nyní velmi levné) a jako záruku dát vklad v EUR? Vyhneš se kurzovému riziku (samozřejmě můžeš na změně kurzu i vydělat)
    AUSS
    AUSS --- ---
    ADAM: super, to je presne sluzba co hledam, diky
    ADAM
    ADAM --- ---
    AUSS: vyměnís překvapivě ve směnárne. Namátkou easychange, roklenfx, transferwise, devizy.cz...
    AUSS
    AUSS --- ---
    prosím poraďte, jak nejvýhodněji (nejmenší rozdíl nákup/prodej) provést následující transakci. dostat ke mně ze zahraničí pár desítek tisíc EUR, ty převést na Kč, použít a po pár měsících vrátit zas z ČR odesílateli převodem z Kč tu stejnou původní částku v EUR? Nepřihlížím k budoucímu vývoji kurzu EUR/CZK, jde mi to nyní přeměnit za nejvíce korun a později na to použít co nejméně korun... Díky.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOC256: Je to výměna za stávající world elite aniž by ji končila expirace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FORTRESS:
    Tos musel nejak objednat nebo dosla sama?
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    Pokial viem system ma moznost si urcit aka karta to bude, cize mozes poziadat o klasickku ciernu.
    Preco by sa revolu obracal v hrobe ? Pre mna je to uplne ina sluzba (ktora pre mna nema zmysel aby bola fyzicka)
    WERT
    WERT --- ---
    FORTRESS: lol to je hrozny :)))

Revolut se obrací v hrobě :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Na cernou jsem zvyklej.. jen nerad taham tezky veci - ideal je par bankovek, obcanka, ridicak, litacka a jedna bankovni karta - snad se jen neujme ten kov.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ALTOR: Mám to v telefonu kterej otvírám držkou (teď s rouškou je to zlo) a salónky asi taky následujícího minimálně půl roku nehrozí. Flexit se s tim nedá, podle mě hodně lidí má zažitou ještě "zlatou kartu" místo černé a já to ani nedělám.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Pevne doufam, ze se toho nechyti i csob. Budes to tahat sebou nebo radeji placeni telefonem?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    FORTRESS: tvl citát od Dänikena...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak už mi přišla kovová karta. V případě plebů je na přední straně jen jméno, kdo je ve Wealth Managementu má tam jen monogram. Designově pěkný - černý dopis, černá krabička, černá karta. Ale je dost těžká, kdo jich bude mít víc tak se pronese ;)

MVEK
    MVEK --- ---
    Ad Revolut a ID - já tam měl taky požadavek už asi týden a něco, dlouho jsem ho ignoroval a objevoval se opakovaně, v pondělí jsem na Androidu teda se vyfotil, po potvrzení fotek občanky a selfie to chtělo pin, zadal jsem a znovu to po mně chtělo vybrat, jaký doklad chci nahrát. Bral jsem to jako chybné UI, nechal být, a znovu otravují.
    Tak uvidíme, jestli se to povede nyní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam