• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Základní otázka je na co použije ty koruny a kolik mu mohou (v dnešní době) vydělat.
    Pokud banka půjčí jen 90% částky, tak je to stejné jako kdyby mohl vydělat jen 90% zisku. Bude těch 10% ztráty zisku menší nebo větší než náklady na směnu a různé poplatky? Konzervativní možnosti zhodnocení peněz asi aktuálně moc vysoké nebudou.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: To, ze je collateral v jine mene, take znamena kurzove riziko. Banka by mela poskytnout nizsi uver v CZK tak, aby v pripade oslabeni EUR ta castka stacila na vyrovnani uveru, uroku a dalsich dluhu (a i kdyz takto poskytne nizsi castku, tak stale kurzovemu riziku vystavena bude, protoze kurz se stale muze pohnout jinak).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ale banka by žádné kurzové riziko nenesla. Poskytla by úvěr v CZK, který by klient zaručil v EUR, ale opět splatil v CZK.
    Úvěr by buď nebyl 1:1, ale třeba 1:0,9 (pro případ pohybu kurzů), nebo by se klient zaručil něčím jiným, pro případ, že by došlo k pohybu kurzů (vše závisí na tom, o jak velkém úvěru se bavíme, běžně poskytují banky úvěry v řádech desítek i stovek tisíc zcela bez zajištění)

AUSS: tak to bych zkusil Sberbank :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    AUSS: Neslo by to protahnout pres ceskou banku? Equa umi IMHO otevrit CZK a EUR ucet online, tam si to nechas prevest z Ruska, a odtam to posles do smenarny?
    AUSS
    AUSS --- ---
    PATRIKCHRZ: to zní taky jako dobrý nápad, si to zkusím srovnat s přihlédnutím k tomu riziku. jinak koukám, že může být minimálně někde problém se samotným transferem EUR. nezmínil jsem, že to jde z Ruska a třeba směnárna easychange ho koukám uvádí v zakázaných zemích
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Myslis, ze riziko z pohybu kurzu je vyssi (drazsi) nez urokove naklady a dalsi naklady souvisejici s uverem? Divil bych se, ze by ta banka chtela kurzove riziko nest sama (spis se zahedguje a naklady na hedging prenese na klienta).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AUSS: a co požádat v bance o úvěr (ty jsou nyní velmi levné) a jako záruku dát vklad v EUR? Vyhneš se kurzovému riziku (samozřejmě můžeš na změně kurzu i vydělat)
    AUSS
    AUSS --- ---
    ADAM: super, to je presne sluzba co hledam, diky
    ADAM
    ADAM --- ---
    AUSS: vyměnís překvapivě ve směnárne. Namátkou easychange, roklenfx, transferwise, devizy.cz...
    AUSS
    AUSS --- ---
    prosím poraďte, jak nejvýhodněji (nejmenší rozdíl nákup/prodej) provést následující transakci. dostat ke mně ze zahraničí pár desítek tisíc EUR, ty převést na Kč, použít a po pár měsících vrátit zas z ČR odesílateli převodem z Kč tu stejnou původní částku v EUR? Nepřihlížím k budoucímu vývoji kurzu EUR/CZK, jde mi to nyní přeměnit za nejvíce korun a později na to použít co nejméně korun... Díky.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOC256: Je to výměna za stávající world elite aniž by ji končila expirace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FORTRESS:
    Tos musel nejak objednat nebo dosla sama?
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    Pokial viem system ma moznost si urcit aka karta to bude, cize mozes poziadat o klasickku ciernu.
    Preco by sa revolu obracal v hrobe ? Pre mna je to uplne ina sluzba (ktora pre mna nema zmysel aby bola fyzicka)
    WERT
    WERT --- ---
    FORTRESS: lol to je hrozny :)))

Revolut se obrací v hrobě :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Na cernou jsem zvyklej.. jen nerad taham tezky veci - ideal je par bankovek, obcanka, ridicak, litacka a jedna bankovni karta - snad se jen neujme ten kov.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ALTOR: Mám to v telefonu kterej otvírám držkou (teď s rouškou je to zlo) a salónky asi taky následujícího minimálně půl roku nehrozí. Flexit se s tim nedá, podle mě hodně lidí má zažitou ještě "zlatou kartu" místo černé a já to ani nedělám.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Pevne doufam, ze se toho nechyti i csob. Budes to tahat sebou nebo radeji placeni telefonem?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    FORTRESS: tvl citát od Dänikena...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak už mi přišla kovová karta. V případě plebů je na přední straně jen jméno, kdo je ve Wealth Managementu má tam jen monogram. Designově pěkný - černý dopis, černá krabička, černá karta. Ale je dost těžká, kdo jich bude mít víc tak se pronese ;)

MVEK
    MVEK --- ---
    Ad Revolut a ID - já tam měl taky požadavek už asi týden a něco, dlouho jsem ho ignoroval a objevoval se opakovaně, v pondělí jsem na Androidu teda se vyfotil, po potvrzení fotek občanky a selfie to chtělo pin, zadal jsem a znovu to po mně chtělo vybrat, jaký doklad chci nahrát. Bral jsem to jako chybné UI, nechal být, a znovu otravují.
    Tak uvidíme, jestli se to povede nyní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak k těm změnám u ERSTE jsem dneska mluvil s bankéřkou...

Říkala přesně to co je všem jasné... Pasou po klientech co jen těží výhody a nic nevrací zpátky.
    Co se týče dokazování příjmu z podnikání, tak mi říkala, že bude stačit (kdyby o mě nabrali pochybnosti), že jim nějak dokážu, že ten účet ze kterého ty peníze chodí slouží k podnikání. Což je u mě pohoda-jahoda, protože to je podnikatelský mBank. Také říkala, že vyšším kalibrem by pak byly nějaké přehledy o příjmech atd. Ale tam to už neříkala úplně tak, že by si tím byla jista v kramflecích, že to vůbec může.
    Také říkala, že nebudou automaticky účtovat tech 2500 poplatek ve chvíli, kdy nějak zjistí, že ty peníze jsou jen pumpovány dokola, ale že prostě primárně vypoví smlouvu. Že to je spíše strašák pro "socky", že toto může nastat - takový Damoklův meč... (samozřejmě nepoužila slovo "socky").

Berte to jako výsledek povídání klienta s bankéřkou a není asi důvod se znovu durdit a vyvozovat nějaké závěry. Jen jsem se chtěl podělit s informací jakou mám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam