ADAM: jasně, bitcoin i na zlomenou nohu. Člověk je v cizině, nemá přístup k bankovnímu účtu, jak asi ten bitcoin promění na hotovost
ATAN: kdysi jsem se účastnil akce s MoneyPolo, které by mělo fungovat podobně jako Western Union.
Obdobně funguje Money Gram, ceny budou asi podobné.
Výhodou WU, MG, MP je rychlost, peníze jsou v cíli do několika hodin, lze je vyzvednou i bez osobních dokladů (lze poslat tzv "na heslo", alespoň do některých zemí), ale je to drahé a to jak na poplatcích, tak na kurzu, třeba WU neumožňuje u nás vložit dolary, ale musí se zakoupit jejich "švindlkurzem" a stejně tak je švindlkurzem smění na místě na hřivny (i když možná že na Ukrajině lze vyplatit dolary).
Poukázky Z/C a Z/A České pošty nejdou do mnoha zemí, ale jestli Ukrajinu podporují (nedíval jsem se), je to jedno z řešení, jen to může docela dlouho trvat, nedivil bych se, kdyby i pár týdnů, doporučím ověřit.
Pak je tu možnost dát hotovost do obálky a poslat jako cenné psaní (pokud ho cílová země podporuje) nebo doporučený dopis. Dřív, než byly levné SEPA platby, tak jsem takto platil do Německa, pravda, pár zásilek se mi ztratilo, ale dostal jsem plnou náhradu. Ovšem opět, to trvalo, do Německa to trvalo obvykle tak 14 dnů.