• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Creditas i trinity mam jen na sporici ucty, nicmene Trinity mi prijden aprosto predpotopni internetbanking. Creditas naopak pomerne moderni a jako jedna z prvnich bank umoznovala spravovat jejich bankovnictvim ucet v jine bance (Multibanking podle PSD2). Nabizeji taky zajimave sluzby, vedeni uctu v ruznych menach vcetne moznosti vkladat a vybirat hotovost v tech menach. A jelikoz ted jde dohaje trio bank, co jsem pouzival / pouzivam (Wuestenrot / ING / Equa), tak je u me Creditas asi prvni kandidat, kam prevest osobni ucet z Equa.
    Podobne jako BOAR mam FIO na podnikatelsky ucet, takze se mi vic hodi alternativa v jine bance, jinak bych si pro osobni vybral asi taky FIO, protoze mi hodne vyhovuje jejich IB. Rozlouceni s Equa bankou bude nelehke.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOAR:
    mám mBanku pro OSVČ a tam mi to stačí.
    Pro osobní bankovnictví mám Air/Bank a spokojenost.

Dále mám i George a Monetu. A míří to dobrým směrem, ale jestli tam dojdou, těžko říct...
    BOAR
    BOAR --- ---
    ZBYNEK: jo vim, ze equa je koupena raifkou.
    fio ted mam - pouzivam pro osvc. takze chci druhou banku, ze ktery budu delat zbytek - platby sluzeb, nakupu, platba kartou. kreditku nepotrebuju, a zahranicni platby taky asi ne. chtel jsem mit vybery zdarma v zahranici, ale to ted chvili nehrozi :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOAR: equa bude končit, tak rovnou zapomeň a hledej jinde... Jaké služby od banky chceš? Jenom účet, kreditku nebo i zahraniční platby?

Nejvíc používám Fio a AirBank a s oběma jsem spokojenej.
    BOAR
    BOAR --- ---
    utikam s beznym uctem od mOjebanky.
    Predtim jsem mel RB, a spokojenost. Ted uvazuju nad nejakym uctem zdarma - equa, mbanka, airbanka ?
    Nemate nekdo nejake lepsi srovanani ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak dej vědět, co ti doporučil. Třeba se dostaneš i na nějaké fotbalové utkání :))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    E-mail CSOB ohledne osobniho asistenta pobavil:

"Osobní asistent je tu pro Vás 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, třeba když:
    - potřebujete doporučit, vyhledat nebo zarezervovat restauraci;
    - přejete si zajistit vstupenky na kulturní, sportovní nebo společenskou událost;
    - chcete vyhledat a rezervovat dostupné ubytování nebo doporučit možné aktivity;"

To se v dnesni dobe dost hodi, asi vyzkousim.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, to 1% nevypadá zle, k tomu pětikilo - asi tátovi převedu těch 300k k sobě na ING :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Uz to procitam na webu RB a tam to vyzniva, ze by to melo platit i pro existujici ucty, ale zapocitavat se bude jen castka prevedena z ING uctu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    GHOSTSTALKER: Me by spis zajimalo, jestli ty podminky plati i kdyz uz jsem soucasne klientem RB, nebo je to jen kdyz u nich clovek nikdy ucet nemel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Tady je ING strana mince: https://www.ing.cz/ukonceni/
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Zavolat ji mohou - pokud mají číslo. Ale nikam na pobočku RB nedostanou a přes IB to také ovládat nebude. Takže uvidíme.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Jen prachy z ING... Takže nejdřív převod do ING? :)

"Prostředky převedené z ING na váš běžný osobní účet v Raiffeisenbank budou úročeny 1 % p. a...."
    Zdroj: https://www.rb.cz/osobni/ucty/ing
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BUNDA: Netusite nekdo, jestli se to 1% uroceni ma vztahovat jen na zustatek prevedeny z ING konta, nebo na jakekoli prostredky prevedene do RB v ramci teto akce (napr. - na ING kontu mam 100 Kc, ale kvuli 1% uroceni bych do RB prevedl i 300 tis. Kc od jinud).

Z tohoto textu to vypada, ze to plati asi jen pro protredky prevedene z ING. Na druhou stranu, nic mi asi nebrani v tom ty penize nyni poslat do ING a az nasledne do RB.

"Zvýhodněné úročení 1 % p. a. pro zůstatek do 300 000 Kč včetně a 0,2 % p. a. pro zůstatek nad 300 000 Kč a to po dobu 12 měsíců získáte v případě, že si u Raiffeisenbank založíte nový běžný účet a prostřednictvím služby „Převod účtu do Raiffeisenbank (mobilita)“ nebo vlastní platbou převedete na tento účet peněžní prostředky z ING. Pokud prostředky z ING nebudou převedeny do 31. 8. 2021, tak zvýhodněné úročení nastavíme zpět na standardní. Zvýhodněné úročení běžného účtu na 12 měsíců začíná běžet od chvíle sjednání nového běžného účtu v Raiffeisenbank. Zvýhodněnou úrokovou sazbu je možné nastavit pouze na prvním založeném běžném účtu."
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jak píše GHOSTSTALKER ukončí smlouvu a účet uzavřou. Pokud tam má peníze, které si sama nepřevede, tak je převedou na dohodnutý účet. Tedy takhle to proběhlo jinde. V emailu pouze píší toto:

Pokud svůj souhlas neudělíte do 20. března 2021, budeme bohužel muset zahájit ukončení našeho smluvního vztahu. Komunikace o procesu ukončení bude potom probíhat v následujících měsících.

Souhlas je myšleno souhlas s přesunem do RB.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: ING ukončí smlouvu a účet zavřou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: A co se stane, když ten přechod nebudete chtít? Máma tam má účet, ale nikam nechodí, takže v jejím případě to asi nepůjde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jj také už mi dorazilo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Ano, už nabídli.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Tak ING prý nebudou převádět - jen nabídnou klientům dobrovolný přechod.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CMLKA: také jsem je původně měl u Citi. Už jen samotným přechodem k RB, jsem se stal dlužníkem, protože nepřenesli inkaso (pro telefonního operátora) z karty správně. A po delších tahanicích jsem místo potvrzení, že jsem se díky nim nedostal do registru dlužníků, jsem dostal jen voucher na pár stovek do knihkupectví. Holt banka inspirovaná klienty..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam