• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BOAR
    BOAR --- ---
    ZBYNEK: jo vim, ze equa je koupena raifkou.
    fio ted mam - pouzivam pro osvc. takze chci druhou banku, ze ktery budu delat zbytek - platby sluzeb, nakupu, platba kartou. kreditku nepotrebuju, a zahranicni platby taky asi ne. chtel jsem mit vybery zdarma v zahranici, ale to ted chvili nehrozi :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOAR: equa bude končit, tak rovnou zapomeň a hledej jinde... Jaké služby od banky chceš? Jenom účet, kreditku nebo i zahraniční platby?

Nejvíc používám Fio a AirBank a s oběma jsem spokojenej.
    BOAR
    BOAR --- ---
    utikam s beznym uctem od mOjebanky.
    Predtim jsem mel RB, a spokojenost. Ted uvazuju nad nejakym uctem zdarma - equa, mbanka, airbanka ?
    Nemate nekdo nejake lepsi srovanani ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak dej vědět, co ti doporučil. Třeba se dostaneš i na nějaké fotbalové utkání :))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    E-mail CSOB ohledne osobniho asistenta pobavil:

"Osobní asistent je tu pro Vás 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, třeba když:
    - potřebujete doporučit, vyhledat nebo zarezervovat restauraci;
    - přejete si zajistit vstupenky na kulturní, sportovní nebo společenskou událost;
    - chcete vyhledat a rezervovat dostupné ubytování nebo doporučit možné aktivity;"

To se v dnesni dobe dost hodi, asi vyzkousim.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, to 1% nevypadá zle, k tomu pětikilo - asi tátovi převedu těch 300k k sobě na ING :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Uz to procitam na webu RB a tam to vyzniva, ze by to melo platit i pro existujici ucty, ale zapocitavat se bude jen castka prevedena z ING uctu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    GHOSTSTALKER: Me by spis zajimalo, jestli ty podminky plati i kdyz uz jsem soucasne klientem RB, nebo je to jen kdyz u nich clovek nikdy ucet nemel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Tady je ING strana mince: https://www.ing.cz/ukonceni/
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Zavolat ji mohou - pokud mají číslo. Ale nikam na pobočku RB nedostanou a přes IB to také ovládat nebude. Takže uvidíme.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Jen prachy z ING... Takže nejdřív převod do ING? :)

"Prostředky převedené z ING na váš běžný osobní účet v Raiffeisenbank budou úročeny 1 % p. a...."
    Zdroj: https://www.rb.cz/osobni/ucty/ing
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BUNDA: Netusite nekdo, jestli se to 1% uroceni ma vztahovat jen na zustatek prevedeny z ING konta, nebo na jakekoli prostredky prevedene do RB v ramci teto akce (napr. - na ING kontu mam 100 Kc, ale kvuli 1% uroceni bych do RB prevedl i 300 tis. Kc od jinud).

Z tohoto textu to vypada, ze to plati asi jen pro protredky prevedene z ING. Na druhou stranu, nic mi asi nebrani v tom ty penize nyni poslat do ING a az nasledne do RB.

"Zvýhodněné úročení 1 % p. a. pro zůstatek do 300 000 Kč včetně a 0,2 % p. a. pro zůstatek nad 300 000 Kč a to po dobu 12 měsíců získáte v případě, že si u Raiffeisenbank založíte nový běžný účet a prostřednictvím služby „Převod účtu do Raiffeisenbank (mobilita)“ nebo vlastní platbou převedete na tento účet peněžní prostředky z ING. Pokud prostředky z ING nebudou převedeny do 31. 8. 2021, tak zvýhodněné úročení nastavíme zpět na standardní. Zvýhodněné úročení běžného účtu na 12 měsíců začíná běžet od chvíle sjednání nového běžného účtu v Raiffeisenbank. Zvýhodněnou úrokovou sazbu je možné nastavit pouze na prvním založeném běžném účtu."
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jak píše GHOSTSTALKER ukončí smlouvu a účet uzavřou. Pokud tam má peníze, které si sama nepřevede, tak je převedou na dohodnutý účet. Tedy takhle to proběhlo jinde. V emailu pouze píší toto:

Pokud svůj souhlas neudělíte do 20. března 2021, budeme bohužel muset zahájit ukončení našeho smluvního vztahu. Komunikace o procesu ukončení bude potom probíhat v následujících měsících.

Souhlas je myšleno souhlas s přesunem do RB.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: ING ukončí smlouvu a účet zavřou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: A co se stane, když ten přechod nebudete chtít? Máma tam má účet, ale nikam nechodí, takže v jejím případě to asi nepůjde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jj také už mi dorazilo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Ano, už nabídli.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Tak ING prý nebudou převádět - jen nabídnou klientům dobrovolný přechod.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CMLKA: také jsem je původně měl u Citi. Už jen samotným přechodem k RB, jsem se stal dlužníkem, protože nepřenesli inkaso (pro telefonního operátora) z karty správně. A po delších tahanicích jsem místo potvrzení, že jsem se díky nim nedostal do registru dlužníků, jsem dostal jen voucher na pár stovek do knihkupectví. Holt banka inspirovaná klienty..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BUNDA: napodobne, a to jsem mela kreditky puvodne u City, zeano...ta Equa me strasne stve teda, pac puvodne jsem mela Zuno :) jsem tak nucena k bankovnimu turismu!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam