• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: je fakt, že tu správu více bank v apce používám právě díky Creditas. A teď mají i novější IB.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Přitom v bankách je neměnnost čísla pomalu svaté přikázání - můžeš klientům provést cokoli a snesou to, ale nesmíš jim změnit číslo účtu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Škoda, že tím asi změní číslo účtu, RB IB bych asi zkousnul, ale pokud mi změní číslo účtu, tak asi půjdu jinam - mám to číslo ve smlouvě s někým jiným.
    Narazil jsem na to, že v jiných státech (vím o Belgii) v případě mergi to číslo nechali (včetně čísla banky), takže musíme banku konfigurovat vícekrát v aplikaci (-; Nevím proč by to nešlo i u nás. Stejně to číslo banky přestává být podstatné (IBAN) a nevím, čemu brání, aby měla banka těch čísel více (stejně jestli dobře chápu, tak historická nejde znovu použít).
    QUIP
    QUIP --- ---
    BOAR: Myslim ze tak jako vzdycky, kdyz nekoho koupili - sesypou pod RB a puvodni znacku zrusi.
    BOAR
    BOAR --- ---
    jak bude ted pokracovat equa ? vsechny nasypou do RB?
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Creditas i trinity mam jen na sporici ucty, nicmene Trinity mi prijden aprosto predpotopni internetbanking. Creditas naopak pomerne moderni a jako jedna z prvnich bank umoznovala spravovat jejich bankovnictvim ucet v jine bance (Multibanking podle PSD2). Nabizeji taky zajimave sluzby, vedeni uctu v ruznych menach vcetne moznosti vkladat a vybirat hotovost v tech menach. A jelikoz ted jde dohaje trio bank, co jsem pouzival / pouzivam (Wuestenrot / ING / Equa), tak je u me Creditas asi prvni kandidat, kam prevest osobni ucet z Equa.
    Podobne jako BOAR mam FIO na podnikatelsky ucet, takze se mi vic hodi alternativa v jine bance, jinak bych si pro osobni vybral asi taky FIO, protoze mi hodne vyhovuje jejich IB. Rozlouceni s Equa bankou bude nelehke.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOAR:
    mám mBanku pro OSVČ a tam mi to stačí.
    Pro osobní bankovnictví mám Air/Bank a spokojenost.

Dále mám i George a Monetu. A míří to dobrým směrem, ale jestli tam dojdou, těžko říct...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Creditas spokojenost, ale nevyužívám denně. Úroky tam šly dolů, jako ostatně všude.
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: Mam u Hello bank jen sporak a uver a zatim vse bez problemu, docela jsou i pozorni se napisou ke svatku atp. sem tam nejaka nabidka
    Trinity mam jen sporeni a asi to neni uplne banka na takove to kazdodenni bankovani
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jak jste spokojeni s novými bankami: Hello, Creditas, Trinity?
    BOAR
    BOAR --- ---
    ZBYNEK: jo vim, ze equa je koupena raifkou.
    fio ted mam - pouzivam pro osvc. takze chci druhou banku, ze ktery budu delat zbytek - platby sluzeb, nakupu, platba kartou. kreditku nepotrebuju, a zahranicni platby taky asi ne. chtel jsem mit vybery zdarma v zahranici, ale to ted chvili nehrozi :-)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOAR: equa bude končit, tak rovnou zapomeň a hledej jinde... Jaké služby od banky chceš? Jenom účet, kreditku nebo i zahraniční platby?

Nejvíc používám Fio a AirBank a s oběma jsem spokojenej.
    BOAR
    BOAR --- ---
    utikam s beznym uctem od mOjebanky.
    Predtim jsem mel RB, a spokojenost. Ted uvazuju nad nejakym uctem zdarma - equa, mbanka, airbanka ?
    Nemate nekdo nejake lepsi srovanani ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak dej vědět, co ti doporučil. Třeba se dostaneš i na nějaké fotbalové utkání :))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    E-mail CSOB ohledne osobniho asistenta pobavil:

"Osobní asistent je tu pro Vás 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, třeba když:
    - potřebujete doporučit, vyhledat nebo zarezervovat restauraci;
    - přejete si zajistit vstupenky na kulturní, sportovní nebo společenskou událost;
    - chcete vyhledat a rezervovat dostupné ubytování nebo doporučit možné aktivity;"

To se v dnesni dobe dost hodi, asi vyzkousim.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, to 1% nevypadá zle, k tomu pětikilo - asi tátovi převedu těch 300k k sobě na ING :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Uz to procitam na webu RB a tam to vyzniva, ze by to melo platit i pro existujici ucty, ale zapocitavat se bude jen castka prevedena z ING uctu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    GHOSTSTALKER: Me by spis zajimalo, jestli ty podminky plati i kdyz uz jsem soucasne klientem RB, nebo je to jen kdyz u nich clovek nikdy ucet nemel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Tady je ING strana mince: https://www.ing.cz/ukonceni/
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Zavolat ji mohou - pokud mají číslo. Ale nikam na pobočku RB nedostanou a přes IB to také ovládat nebude. Takže uvidíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam