• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Nechápu to "došlo ze strany OBCHODNÍKA k zamítnutí chargebacku". Snad pointa chargebacku je taková, že obchodník peníze vrátit nechce a proto mu je banka vezme sama, ne?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Na jednu stranu dekuji za tip.

Na druhou stranu - Radsi bych napady, jak to popohnat ve Fio. Stacila by mi i dost mozna kdyby mi nekdo od nich vysvetlil:

1) Je ve VISA lepsi sance na chargeback nez u Mastercard?
    2) Nebo to zbabralo Fio?

(na to jsem se jich v emailu zeptal)

Hlavne pred tim, nez zacnu nejak valcit s Fio. Jsem s nimi vlastne docela spokojeny, krome tohodle jednoho fuckupu.

Muze a nemusi byt, ze to u Fio zbabral jeden konkretni clovek, ktery mi ohledne tohoto pise (pani M.V.).

Premyslim, jestli se chci vlastne stehovat do jine banky, nebo jestli tam treba nezustat, ale nevzit na nakupy pres net jinou kartu/banku - nekoho, kdo by se me priste v chargeback lepe zastal.

Druhe ponauceni je teda to, ze uz nikdy nabytek z maleho eshopu :-))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Zkus to prohnat přes https://finarbitr.cz/cs/, minimálně budou muset sepsat, na základě čeho došli k zamítnutí, jestli to nebylo jen z lenosti.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ahoj, nejake napady co se zamitnutym chargeback pro MasterCard ve Fio? :-/

Prislo mi vyjadreni, po me urgenci:

"Předně bychom se Vám chtěli omluvit za nedoručení zprávy s výsledkem podaného chargebacku, jejíž odeslání nebylo nedopatřením dokončeno.

Touto cestou bychom Vás dodatečně chtěli informovat, že došlo ze strany obchodníka k zamítnutí chargebacku, tedy žádosti o refundaci finančních prostředků, kterou Banka podala prostřednictvím karetní asociace u Vámi reklamované transakce"

Stalo se:
    1) Objednal jsem si stul v malem eshopu (moje blbost hned dvakrat, dnes uz vim - nabytek a maly eshop, spatna kombinace)
    2) Stul mi prisel poskozeny, coz jsem nafotil a poslal do eshopu
    3) Eshop mi rekl, ze sjednaji dopravu, at to zabalim a poslu zpet.
    4) To jsem ucinil, ve stejnem obalu jako stul prisel.
    5) Pak mi prisel od eshopu email, ze stul se poskodil v transportu ode me k nim ( a) jako jeste vice? b) co je mi do jejich transportu?) a ze nic nedostanu, ze si muzu poskozeny stul vyzvednout ( a) napric republikou, b) co s poskozenym stolem?)
    6) Ve Fio jsem rozjel chargeback
    7) Obchodnik napsal, ze mi poslou alespon 50%
    8) Fio mi v mailu napsalo, at nepristoupim na 50% ale chci 100%, to jsem ucinil dle pokynu
    9) Zprava od Fio, ze reklamace neuznana, protoze transakce byla ok autorizovana (wtf? na pobocce jsem vse vysvetlil, ukazal, jasne ze jsem zaplatil pri plnem vedomi, chargeback je neco jineho)
    10) U me vysvetleni, ze to vim, ze chci chargeback
    11) Info z Fio at pockam do 18.6.2021
    12) Vcera stale zadne info, tak pisu do Fio co se deje
    13) Dneska info z Fio o zamitnutem chargeback

Nejake info o me:
    1) Mam nadstandardni prijmy, ve Fio usporene slusne penize. Obraty na karte znacne. Tohle je muj prvni chargeback co jsem kdy u Fio resil.

Vystup:
    1) Je ve VISA lepsi sance na chargeback nez u Mastercard?
    2) Nebo to zbabralo Fio?

Ten stul stal jen 5k Kc, coz me neboli. Ale mrzi me ta nespravedlnost jednak a druhak bych tohle nechtel zazit znovu. Pres Fio servis jsem zadal protest proti reklamaci, ale kdyz si proctete 1 az 13, tak neocekavam ze ted najednou to dopadne dobre. I bych to bral tak, ze ten chargeback je uz dokonceny u MasterCard, takze hotovo.

Co ted? Visa od Fio? Prejit jinam? Mimo tohle jsem byl s Fio spokojeny a mam na Fio uctu moje podnikani, tzn neodchazelo by se mi uplne snadno, ale rekneme k novemu roku by to slo.

Jinak teda silne varuji pred kombinaci Fio + Mastercard ohledne chargeback, ach jo.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    na druhou stranu mi přijde úsměvné řešit kurz eura při investici do krypta :) Ja to teda neřešil. Ale rozumím, že kvůli koruně na litru benzínu se taky jezdí 50km
    ADAM
    ADAM --- ---
    Tak pokud kupuješ za 2tis Kč, dává smysl udělat to přes revolut. Pokud kupuješ za milion, tak asi ne...
    Lidi, kteří mají volné miliony je dost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TYCHOVRAHE:
    Pokud nemas na ucte EURa, coz neni uplne bezne, tak bys musel byt idiot abys nechavam smenit bankou, ktera ma tak pekne kurzy.

Snad uz jsem to napsal pochopitelneji a neni treba se dovtipovat detailu.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    KOC256: ze by nikdo neposilal eura na burzy z banky, kdes vzal takovy informacni klenot?

nehlede na to, co si myslite o bitcoinu, tak nechat si od banky urcovat kam smite ci nesmite posilat penize neni uplne proziravy
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TYCHOVRAHE: Co fakt ne?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    KOC256: tak to fakt ne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: To stejne nikdo nedelal. Tak je to jedno. Smenu si kazdy delal radeji u Revolutu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zajímavé je, že se airbank vymlouvá na rb, při tom korespondenčních bank je dostupných více. A jestli se chtěli vymlouvat na aml, tak mají stopnout příchozí platby z těch burz, nikoli odchozí (-;
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Tady někdo hodně zaspal. Tohle je skoro 10 let starý problém, nic nového.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    oKaMžiTě OdCHáZíM z AirBank! (říká celý btc Twitter crowd, ale reálně to udělá asi tak pět lidí)

Z Air Bank už nepošlete peníze na kryptoburzy | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/kryptomeny/427586-z-air-bank-uz-neposlete-penize-na-kryptoburzy
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NAVARA: neresi, mam premium od dubna a kdyz jsem resil, od kdy si tam musim nastavit zaslani vyplaty kvuli splneni podminky, sama bankerka me navadela, ze staci si to poslat z jineho uctu
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GHOSTSTALKER: ze na sporaku nevydelas je jistota, nikoliv riziko. Navic vis celkem presne kolik, a to cca hodnotu inflace. Takze z tohodle pohledu se skutecne riziku nevystavujes:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Nechápu, proč někdo s averzí k riziku vystavuje své peníze riziku inflace tím, že je nechává na spořícím účtu:-). Nota bene v situaci, kdy za ně může koupit aspoň de facto bezrizikové protiinflační dluhopisy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: srovnávej srovnatelné. Já mám averzi k rizku, tak neinvestuji. Používám spořáky a v jejich srovnání je Erste Premier bída.
    Kdybych chtěl investovat, opět bych využíval jiných brokerů a i zde by byla Erste bída (poplatky o mnoho vyšší než jinde

NAVARA: zatím neřeší, zdá se. Ale u nových zákazníků chce i nějaké pohyby na kartě. Mne se to sice netýká, ale občas s ní něco zaplatím, "aby se neřeklo"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: No pri minulem utahovani sroubu to deklarovala i EP.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ČSOB chtěla nějak řešit přeposílání peněz mezi účty jednoho majitele v různých bankách, nevím jestli to rozjeli nebo ne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam