• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: poplatek za notifikační SMS a ještě v balíčku po 50 nebo kolika
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Muzes vytnout zmenu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    https://www.mbank.cz/promotion/sazebnik/ - krása jak se převážnému zdražování říká úprava :D
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    SPLIFFBOY: přečti si příbalový leták.

Spíš mne zajímá praxe od pojišťoven jak to mají nastaveno nebo je to zatím jenom šedá zóna...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MAGE: z puvodni otazky nemam dojem, ze tam mirila, ani uplne ted chut rozvijet hypoteticke situace. Reagoval jsem na tu blbost s tim, ze je neco v testovani.
    MAGE
    MAGE --- ---
    SPLIFFBOY: treba proto ze byl v miste kde jsou schvalene?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MAGE: ani kdyby si nechal pichnout sputnik, tak to neni ucast v testovani leku. Nicmene nevim, jakou klauzoli v te pojistce konkretne ma. Osobne nemam pojistovny rad prave proto, ze se skrz podminky casto snazi hledat klicky pro neplneni, takze si umim v pripade komplikaci predstavit problem, ale treba argumentovany jinou vyjimkou. Nicmene nemyslim si, ze ta otazka mirila na v EU neschvalene vakciny, moc nevim, proc by nekdo byl motivovany si nechat pichnout neco, s cim nejsou spojeny vyhody pro ockovane v EU schvalenymi vakcinami, kdyz ty jsou tu uz bezne dostupne.
    MAGE
    MAGE --- ---
    SPLIFFBOY: a co kdyz ma neschvalenou vakcinu z ruska nebo ciny?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SPAMST: nic neni "v testovani", vsechny zde pouzivany vakciny prosly klinickymi studiemi, na zaklade doporuceni EMA je schvalila EU, na regionalni urovni je schvalil SUKL. Pojistovne tedy nic hlasit nemusis, urcite jsou tam radsi, ze se nechas ockovat vakcinou prijatou k pouzivani ve zrychlenem rizeni, nez abys riskoval, ze te slozi covid
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPAMST: Jaké testování?
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    Neví nekdo jak je to s očkováním a životním pojištěním musí se to nahlásit?
    Jelikož tedka je to stále v testování a oni tam mívali klauzuli o odstoupení od smlouvy. Ať si někdo neudělá pojistku a pak zhrabne prachy za testy leku a jak se to zvrhne tak i pojistku.
    Řeší to již nějaká pojišťovna?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ‚Igelitková‘ pračka? Směnárník nanosil do banky téměř 90 miliard v hotovosti, přicházet měly z Ruska | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/smenarny-prani-spinavych-penez-rusko-libor-ondracek-usti-nad-labem_2107130600_ace
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PATRIKCHRZ: jo. Me rikali v salonku ze na debet fild by meli byt ctyri lounge key, ale nahrany tam nebyly. Tak jsem pouzil lk na csob. Az se vratim zavolam bankerovi.
    TRAILER
    TRAILER --- ---
    Ahoj, týden si píšu s podporou google pay, jak vypnout výběr měny (CZK/EUR) při placení v domovské zemi a nikam to moc nevede. Nemám eurový, ani zahraniční účet. Není to vždy a stává se to jen ve vybraných obchodech (Starbucks, Relay). Volal jsem do banky (ČS) a řekli mi, že chyba nebude u nich, protože google pay jejich kartu jen zdigitalizuje. Pro google pay používám virtuální kartu, ale i normální kreditku. Domovskou zemi mám v Google pay nastavenou dobře. Při placení normální plastovou kartou tenhle problém nemám. Netušíte, co s tím? Díky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DOBYTEK: i společná domácnost je v pohodě. To já jen, abych nežil v tom, že jsme oba pojištění a pak nebyla nepříjemně překvapená
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    CMLKA: mrkni do podmínek, někde chtějí společnou domácnost apod., ale oddací list už snad nikdo jako podmínku nemá.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: Rovnou mi dali tu zlatou plus

Mimochodem, kdyz pisou pijisteni cele rodiny, je to i partner? Jak se nahlizi na termin "rodina" nevite?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: Jo, pojisteni a teda tvrdil, ze i pojisteni karty, ktere ja si jinak platim
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Koukám je navíc jen pojištění, takže se to vyplatí hlavně pro ty, co často cestují. Což je v současnosti trochu netypické. Možná proto ji dávají zdarma - mají nesplněný množstevní limit pojišťovny.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MEDWYN: U Allianz mi nejlepsi cenu (na autopojisteni) vzdycky udela Robert Votruba - votruba@urban-votruba.cz
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Je to sice pojisteni, ale snad to neni uplne silene OT: Dokazete nekdo sehnat dobrou nabidku pro pojisteni nemovitosti a domacnosti u Allianz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam