• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ale asi to je mimo, nepochopil jsem, jak bys tam výhodné poslal peníze
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DAKRLS: jeden startup má peníze v US bance, za ty roky jsem dostával výplaty přes PayPal, transferwise a teď Roklen. Tak jukni - nevím co jedeme za službu přesné, ale asi je to tahle:

https://www.roklen.cz/roklenfx
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAMM: tak to se omlouvam. Tak asi tw.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LOPIN: no to pochopil jsem DAKRLS vysvětluje, že nejde, protože - https://www.revolut.com/en-NZ - na Novým Zélandu si nemůžeš - zatím - "lokálně" udělat Revolut účet, takže to nejde dobíjet místní kartou.

Takže bych si tipnul, že nic lepšího než TransferWise asi nebude. Respektive, chtěl jsem poradit zeptat se na triky v NZ auditku tady, ale koukám, že to DAKRLS už udělal a odpověď dostal :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DAKRLS: nasunes si nzd do revolut jako nzd, tam to prevrdes na czk a posles s ceskycho revolut uctu na cesky bankovni ucet. Urcite nic v cizi mene neposilej do czk fio, tam te odrbou jejich kurzem nejvic
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    KALIBAN: O tom jsem taky přemýšlel, ale pokud zvolím, že chci udělat vklad v NZD automaticky mi to hodí IBAN číslo a možnost "via card" tam neni.
    No a pokud použiju NZ kartu pro vložení peněz na můj českej Revolut účet, tak jak to dělám třeba s Fio kartou, kde bude probíhat konverze z NZD na euro/Kč? Já si nejsem jistej, jestli ten převod na euro neproběhne už na straně NZ banky, čimž pádem tratim macky.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DAKRLS: debetka toho NZ uctu na revolut a tam to prevest... zaplatit si premium na revolutu na okamzik toho prevodu a pak ho hned zrusit
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Mate někdo tip, jak lze momentáně nejlépe převést peníze z NZ účtu do evropy (Fio/Revolut)?
    Mezinárodní platba přímo z ASB účtu se nevyplatí z důvodu jejich nepříznivýho kurzu při konverzi na euro a dalších známých a skrytých poplatků. Pak jsem koukal na Transferwise a tam to vychází lépe. Existuje ještě nějaká výhodnější cesta?
    Potřebuju převést cca 10k NZD.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MTHU: dík, to jsem potřeboval. tak očividně ta moje MC má český BIN, čerstvá tátova VISA ale britský - to je pěkně na hovno, musím říct :(
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    EMBI: Hele oboji je pocitan na 7-8 let a ta hypoteka je u 25-30 let jeste horsi (4.29%). Vzdycky byl velky rozdil: HYPO 2-3% RPSN, spotrebak 5-7% RPSN.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: bohužel tento nešvar se rozšiřuje po celém světě. Bankomaty chtějí za výběr zahraniční kartou (Revolut se hlásít jako britská, možná ty novější jako litevské, to nevím) poplatek kolem 6 USD, takže si i české bankomaty rády ukousnou. Podobnou částku chtěl bankomat Air Bank, naopak bankomat Komerční banky vydal peníze bez poplatku.
    V zahraničí mám čím dál častěji problém najít bankomat, který si nebude účtovat poplatek
    MTHU
    MTHU --- ---
    ADAMM: Mně fungoval vždy nejlíp https://binlist.net/
    EMBI
    EMBI --- ---
    PETER_PAN: ten spotrebak zpravidla nejde natahnout na 30 let. A casto je to nejaka bonusova urokova sazba.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    a soucasna situace na ceskem bankovnim trhu me neprestava udivovat.
    - Kdyz bych si chtel vzit 1M CZK HYPO tak jsem nekde kolem 4.1% RPSN.
    - No a kdyz bych si chtel vzit spotrebitelsky uver na 1M CZK tak mi nabidnou RPSN 3.97% bez jakehokoliv kryti a zastavy. Tak jsem blbej nebo co?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MTHU: no podle nějakýho "random" webu, kde jde zjistit BIN, ta moje starší Mastercard se tváří jako britská - ale funguje bez problému a vybíral jsem s ní všude možně a v ČR jsem poplatek zaznamenal jednou jedinkrát - u Monety. DCC taky nikde. tatáž webová stránka mi k té Vise napsala "unknown issuer - USA":

Bank Identification Number (BIN) Lookup & Ultimate Guide
    https://chargebacks911.com/bank-identification-numbers/

tak jsem zmatený ;)
    MTHU
    MTHU --- ---
    ADAMM: Záleží, jak bankomat odvodí zemi původu karty. MC Revolutí karty vydané v nedávné době se tváří jakože z Čech, možná to u těch nové vydaných VISA zase neplatí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mám obyčejnou Revolut kartu, MasterCard. Doporučil jsem teď Revolut tátovi, dostal VISA. A bankomat ČSOB chtěl za výběr 150 Kč - ale u mé MC nic. Co to je za novoty? Spořka ok.
    HARALD
    HARALD --- ---
    TUILE: 30 dní. Právě jsem refinancoval a dostal jsem tuhle informaci. A banka skutečně do 30 dní poslala.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Máte někdo zkušenost s J&T bankou? Chci tam přesunout prostředky, které jsem měl v plánu rozložit do proti-inflacnich dluhopisů a nestihl to. S bankou nemám žádnou zkušenost, ale působí na mě líp než Trinity, kterou teda taky neznám.
    TUILE
    TUILE --- ---
    fio banka

Potřebujeme vymazat zástavní právo, abychom nemovitost mohli zastavit na refinancování jiný nemovitosti.
    O podklady na katastr jsem banku požádali na začátku prosince (hypotéka byla splacená před 3 rokama a tohle jsme si nepohlídali, takže buď už nám podklady jednou banka zaslala a my je ztratili a nebo podklady nedodala).
    Mezi tím se nám rezervovanej úrok na refinanc zvedl o 1,5%.
    Má banka nějaké termíny, do kdy musí tyhle papíry dodat?

Mám nějakou páku, kterou můžu na banku vytáhnout?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam