• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    Ještě jednou děkuji za předchozí info SM3: , SM3:
    Mám další dotaz ohledně Partners banky, ten společný účet nám vyhovuje, ted koukám, že na tom jejich spořáku nabízejí 4,53% a zároveň je tam společný spořící účet také 4,53%, v sazebníku píší: „Nerozlišujeme žádná pásma, tedy výše úroku se s výší zůstatku nemění.“ takže chápu správně, že ten úrok 4,53% není omezen výši zůstatku jako třeba v airbank kde je limit 1 000 000kč nebo je někde háček? Pokud by byl mohu tedy rozložit peníze na soukromý spořící a na společný spořící a dostanu vždy 4,53% nebo se tyto částky sčítají do nějakého limitu? Myslím, že je ta věta jasná, že zůstat nehraje roli, ale třeba mi něco uniká?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: společný účet mKonto uměla právě mBank, ale pak tam tuším nemůžeš mít samostatné mKonto (ale možná je to aktuálně jinak). Ostatní banky umí většinou jen účet pro jednoho s disponentem pro druhého. Ad dočasné spoření to můžeš mít kdekoliv, kde jsou aktuálně nějaké (dnes už zase čím dál tím nižší) úroky. Dle tvých preferencí. Klidně si na to můžeš založit další účet u jiné banky.
    SM3
    SM3 --- ---
    Můžu hledat a srovnávat sám, ale předpokládám, že tu jsou lidi co se v tom běžně pohybují...
    Chci udělat jeden společný účet na společné výdaje se ženou - máme účty ve Airbance, mBank a Fio, každý měsíc bychom tam poslali cca 30kkč (potřebuji k tomu dvě karty a budeme s tím platit standardní denní výdaje), zároveň potřebuji na cca půl roku spořící účty, kam bych uklidil vyšší částky - než vyřídíme koupi domu apod. nikde to nechci fixovat protože prachy teoreticky pak mohu potřebovat během týdne třeba, to že to tolik nevydělá na úrocích mi je jasné. Koukal jsem, že většinou je limit nějakého vyššího úročení do 1m, takže to zkrátka rozházet po bankách co již máme? Koukal jsem, že i Revolut má nějaké spoření, co si o tom myslíte?
    Děkuji za názory!
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    PATRIKCHRZ: Zkouseli, bohuzel pres API neumeji okamzitou platbu zadat.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SPLIFFBOY: Dík, tuhle zprávu nikde nemám.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ANTIHERO: jo, je to planovane, psali mi kvuli tomu dve zpravy v appce:

Dobrý den,

od 29. června do 7. července 2024 plánujeme technologickou úpravu interního systému Komerční banky. Během této doby nebude v internetovém a mobilním bankovnictví možné zobrazit aktuální informace o hypotéce od Komerční banky a produktech od Modré pyramidy. Zobrazené informace budou platné k 30. 6. 2024. Zároveň nebude možné ani na pobočkách tyto produkty servisovat.

Pokud žádáte o čerpání úvěru online, žádost bude zpracována až po 7. 7. 2024. Pokud potřebujete řešit jakékoliv záležitosti spojené s těmito produkty, doporučujeme Vám obrátit se na svého poradce nejdříve 8. 7. 2024.

Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné nepříjemnosti. Těšíme se, že díky těmto úpravám Vám budeme moci poskytovat ještě lepší služby.

Komerční banka
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Prosím nĕkdo s hypotékou u KB, komu taky teď, asi od prvního, zmizela z přehledu v Mobilní banka app?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zkoušeli jste FIO? To asi nejdéle poskytuje vlastní API a mělo by tak jít naprogramovat cokoliv.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Tušíte někdo prosím, jestli nějaká česká banka umí dávkové zadávání okamžitých plateb přes API? (Nahrát jednotlivé insta platby, udělat z nich dávku, následně v bankovnictví potvrdit)

Doteď to uměla Spořka, ale prohlásili to za chybu API a tu možnost zrušili -> musíme naimplementovat jinou banku.

Díky.
    NETTOPEER
    NETTOPEER --- ---
    Česká spořitelna nabízí odměnu za založení nového účtu (Standard nebo Plus) 400Kč měsíčně na 3 měsíce - podmínka - 4 platby měsíčně.

Chces ziskat 1 200 Kc? Klikni na odkaz a zaloz si ucet v Georgi. Kdyz ho budes pouzivat, odmenu dostaneme oba. :) https://csas.cz/mgm?orig=927252EF1C5F5D4088B6

Detailní podmínky:
    https://www.csas.cz/content/dam/cz/csas/www_csas_cz/dokumenty/obecne/pravidla-marketingove-akce-doporucte-george.pdf
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    PATRIKCHRZ: Taky jsem vloni vybíral asi 1500€ na pokladne RB. Zdarma.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PETER_PAN: převeď na Creditas SEPA platbou a tam vyber na přepážce za 30 Kč. Nebo si založ nějaké prémiové účty, tuším RB a Erste mají omezený počet výběrů zdarma.

Já využívám Creditas právě proto, že má výhodný kurz pro směnu z EUR na třetí měny.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PETER_PAN: RTFM: 0,5 % z objemu min. 75 Kč max. 250 Kč

https://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

Větší částky hlásit předem
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jak se tu resilo vybirani EUR z vlastniho EUR uctu v CR. Nevi nekdo jak to ma FIO? Nedovolal jsem se 2x na infolinku a emaily jsou odeslany zatim 3 bez relevantni odpovedi. Takze fakt nevim.

Mam EUR ucet u FIO banky. Je mozne z neho vybrat EURa na nejake Prazske pokladne FIO?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: takže bych vždy poslal výplatu z Air do mBank přes ČSOB (-;
    Mají teď nějakou akci?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: ano
    NELDE
    NELDE --- ---
    87HIGHFLYER: Mám od nich penzijní - počítá se do těch 300k i příspěvky zaměstnavatele?
    E42
    E42 --- ---
    87HIGHFLYER: To už se tu řeší docela dlouho. Pro někoho možná zajímavá věc je, že těch 300.000 se počítá v rámci celé skupiny a započítávají se do toho i investice přes Patria Finance, která má prý mj. docela použitelnou nabídku DIPu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Od 1.1.2025 se meni podminky pro CSOB premium zdarma:

60 000 Kč měsíčně příjem na účet a zároveň 300 000 Kč zůstatek v dalších spořicích, investičních nebo úvěrových produktech.

NEBO

2 miliony Kč na spořicích produktech, běžných účtech nebo v investicích.

NEBO

5 milionů Kč sjednaná výše hypotéky a jiných půjček.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Kdysi měla KB bankomat s CZK, EUR a USD v novém smichove u toho prvního pásu nahoru. Ale jestli tam ještě je to nevím
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Vyber Kč a dojdi do Jindřišské do směnárny (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: podle mne žádný eurový bankomat v ČR bez nějaké "vyfikundace" není. Na Ruzyni býval (a možná ještě je) od Travelexu, ale obíral úplně stejně.

Založ si účet u Creditas, eura si tam pošli a za 30 korun vyber na pobočce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam