ADAMM: hm, založení účtu je mi úplně jedno, to dělám jen jednou. Když už, tak zrušení účtu a to už je u většiny bank problém. Při založení účtu budu klidně skákat na jedné noze a zpívat Holka modrooká, když to bude banka chtít a když ten účet bude mít pro mne nějaké zajímavé vlastnosti.
U hlavního účtu je pro mne rozhodující jednoduché, rychlé a přehledné internetové bankovnictví s neomezenou historií, ideálně s možností vygenerování delšího období (několika let) na jednu stránku a možnost v prohlížeči hledat přes ctrl+f. Bonusem je volba uživatelského jména a hesla bez omezení typu použitých znaků a podobně. Banka, která nemá internetové bankovnictví, tak o takové vůbec nemůžu vážně uvažovat.
Pak jsou banky, které mají nějaké (i velmi závažné) vady, ale nabízí něco, kvůli čemu se mi vyplatí ty vady akceptovat - dobrý úrok, bonusy za platbu kartou, různá pojištění zdarma, vstupy do letištních salonků, dobré směnné kurzy,... Partners má jen ten úrok na spořáku a ani ten už není nejlepší. Další vadou je, že člověk zadá okamžitou platbu, ale ta odejde jako běžná, aniz by na to byl klient upozorněn. Dost blbé, když ty peníze potřebujete. Velký problém je teď v posílání peněz z Partners do Creditas. Pak ti visí pár set tisíc celý víkend někde ve vzduchoprázdnu a přicházíš o úroky