• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    EXAGE: Určitě tu menší sazbu, kdyby šly sazby brutálně dolů, tak můžeš refinancovat (i ta nová pokuta není extra vysoká). Nicméně se nedá aktuálně čekat, že by ČNB sazby zvyšovala, takže sazby nahoru nepůjdou. Spíše trochu dolů.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: tak pak to je věštění z křišťálové koule:)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SMOKY: Az od zari, vyslo to takhle blbe a kdyz jsem se ptal v Monete na refinancovani, tak by mi stejne uz dali podminky zari.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: budeš mít smlouvu ještě teď v srpnu nebo až od září?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Prosba o radu na refix. 5mio, na rok 4.99% nebo na 3 roky 4.69%?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Možná ještě jedna užitečná vychytávka. Můžu si přepínat, jestli uvidím všechny účty najednou, nebo jen účty určitého majitele. A to pod stále stejným přihlášením, není tedy nutné se odhlašovat a přihlašovat, jako u většiny bank.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: obecně bych se držel doporučení toho, kdo s tím bude pracovat, případně doporučení výrobce účetního SW.

Ano, FIO je (ten starý, ne ty pokusy o inovace teď) McDonald. Ber, nebo nech být. Problémy minimální, ale když jsou, úplně velká vstřícnost z nich nečiší. Na nějaké "indivindi" zapomeň úplně.

S tím IB FIO je to pravda. U FIO je oddělené internetové bankovncitví a účet. Můžeš mít IB "bez účtu" a pak si k němu přídávat různé, ke kterým máš oprávnění. Třeba já si můžu přepínat mezi mými účty a účty SVJ, kde jsem místopředseda.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    FERRENC: myslim ze technicky nejdal, co se tyce moznosti exportu, aviz, datovych typu a i komunikace s podporou, jak technickou tak zakaznickou je CSOB. Co se tyce napojeni nemel jsem zatim problem, vsude bylo csob podporovane, dobre se resi pristupy pro dalsi osoby, podepisovani, cekarna na prikazy k uhrade apod.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky za tip. Náš účetní mi doporučuje právě FIO, má tam spousty účtů i pod jedním IČ (vytváření se zdarma, snadno) a má údajně super propojení - export. Co mě ale popravdě děsí, je jejich "komunikace" - jsem potenciální klient a neberou telefony a nedopovídají na emaily. Co až budu potřebovat řešit něco zásadního?

Nyní máme KB a je to tragédie z hlediska online bankovnictví. Mají dokonce 2 verze - to nové rozhraní neumí např. nahrávat dávky, proto pořád musím lézt do toho starého, šíleného UX. A na nastavení exportu dat pro účetní je manuál na 10 stránek. A navíc to vyžaduje nějaké desktop apps apod. Na druhou stranu mají dobrou klientskou podporu, osobního bankéře.

Na první pohled se mi zdá inovativní Airbanka, která ale zatím neumí s.r.o. A i když to spustí, měl bych právě obavu, že začnou s velmi osekanými službami.

Je vcelku problém se v tom vyznat, protože funkcionality typu: export, v jakých formátech, kam lze a jak zasílat/ stahovat výpisy, správa uživatelů, oprávnění, držet se v cloudu, práce s dávkovými soubory, online terminály v mobilu (přes NFC) apod. si člověk osahá až používáním a pak je pozdě. Proto díky za každý názor.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Nejinovativnější..nejedou všechny firmy na vlastní inovativní verzi multicashe ? Nebo to není to co hledáš ? Většina molochů jede na tomhle, stejně tak většina ERP systémů podporuje natahování či tvorbu multicash souborů. Inovativní to bylo asi v roce ...95 ? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Které je opravdu agilní u KB - jsou položky v menu, kde ti to napíše, že to ještě není dostupné.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    C8400: tak třeba velká trojka - KB, ČS a ČSOB mění podmínky cca co 2 roky a to včetně prémiových účtů. Na jednu stranu říkají, jak jim jde o dlouhodobé vztahy a přitom nikdo neví, jaké budou podmínky za rok či dva. Třeba ČS nalákala klienty na levnou energii a pak je prodala Bohemia Energy https://faei.cz/ceska-sporitelna-ma-vazny-reputacni-problem-klienty-ktere-pred-rokem-prodala-bohemia-energy/. Nebo agilně zavedla online platformu Brokerjet pro obchodování, aby ji pak zrušila - https://www.investicniweb.cz/investice/brokerjet-cs-konci-jak-pokracovat. Nebo před pár dny mi ČS napsala, že George nebude fungovat na mém mobilu a ať si koupím novější

U KB jsem přímo viděl na Jobs.cz reklamu na příjem agilních programátorů (teď zrovna přechází KB na nové internetové bankovnictví).
    C8400
    C8400 --- ---
    PATRIKCHRZ: To je dobrý postřeh, že innovativní a stabilní spolu nejsou vždy úplně kompatibilní. Ta spolehlivost má možná vyšší hodnotu než neustálé změny.... něco na uváženou, FERRENC, jestli fakt chceš tu nejinnovativnější...

A pokud FIO je ta nejspolehlivější, zajímalo by mě, kterou by jste označili za nejinnovativnější?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    paranoidní si můžou i sledovat veškeré provedené akce na účtu všemi oprávněnými osobami :)

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: import i export v různých formátech je přímo v internetovém bankovnictví. (spojeny dvě obrazovky do jednoho screesshotu)

Spíš se zeptej svého dodavatele účetního SW které banky a jak do hloubky má implementovány.

Co na FIO opravdu oceňuji, je široký rozsah správy práv. Každý (zaměstnanec) má svůj vlastní přístup s různým rozsahem oprávnění - prohlížení, prohlížení + zadávání transakcí, prohlížení + zadávání + podepisování transakcí.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: tak třeba FIO veřejně poskytuje svoje API dávno před tím, než to v omezené míře bylo bankám nařízeno. Ale za "inovativní" bych ji rozhodně neprohlásil, naopak, má velmi omezený rozsah služeb a přidává je jen velmi pozvolna. Na druhou stranu, služby spouští už vyladěné, velmi málo mění ceny a podmínky - na rozdíl od většiny bank, které jedou "agilním" způsobem, tj. vypouští nedoladěné produkty a ladí je "za pochodu", aby už byl zároveň připravován nástupce v době, kdy si produkt konečně "sedne"
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, poradíte mi, prosím, která banka má podle Vás nejinovativnejší služby? Mám na mysli e-bankovnictví, propojení s účetními systémy, export dat apod.? Potřebuji pro firmu. Moc díky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPLIFFBOY: ČS už se na Facebooku omlouvá
    MUXX
    MUXX --- ---
    SPLIFFBOY: Nejede
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Jede vam george, prosim? :/
    XARGH
    XARGH --- ---
    DOBYTEK: aby jim sly platby na tel. kontakt? jen tipuju
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NAVARA: už ode mě mají přátelský dotaz v poště ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam