USER18: a co zkusit nějakou devizovku, co má účet buď u KB nebo u RB (protože jen tyhle dvě banky umí plnohodnotnou multiměnu)? Případně ještě ČS a ČSOB, ty by měly umět dolarový účet a kartu k němu. Možná Creditas?
Já mám smlouvu s Easychange, Akcentou a Fortissimem. Akcenta má určitě účet u RB (před několika lety ji RB koupila), kde a jak mají účty ostatní nevím, za dotaz nic nedáš. Pak sjou tu další devizovky jako SAB, RoklenFx, Divíšek.
Pak je tu ještě devizovka Citfin, ta umí vlastní multiměnový účet, jen zatím nevydává platební karty.
Určitě nic nezkazíš, když si uzavřeš více rámcových smluv a před každou směnou budeš vyjednávat o nejlepším kurzu. Dělal jsem ve velkoobchodě s hodinkami a tam jsme to řešili pořád, Vybraly se tři devizovky, těm se zavolalo, kdo dal nejlepší kurz, u toho se udělal obchod.
....a nebo nejjednoduššeji. Partners - jejich karta používá středový kurz dle kurzovního lístku ECB, takže žádné směny do dolarů dělat nemusíš (pokud tedy nespekuluješ na pohyb měny), vše v korunách a při platbě se to převede středovým kurzem. Nejjednodušší a vlastně i nejvýhodnější. Jen nějak nečekám, že to takhle bude na vždy.