• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    KORAL: Jsem na mobilu takže se mi blbe posilaj odkazy ale doporucuju pohledat na youtube americké nebo irské recepty na corned beef


    Jinak nevím jestli to tu už někdo zmiňoval ale presto meat market v Karlíně je momentálně moje nejoblíbenější reznictvi, maso už jinde nekupuju
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jerome Klapka Jerome ti ukáže, jak se to dá úžasně zkazit... :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KORAL: Hele já vůbec nevim, teprve se chystám ten recept vyzkoušet, ale rigorózně dodržet postup u těhle patláma záležitostí se mi už dlouho nepovedlo. Minimálně Guiness sucks, v Marpeku začali točit vonačí černej špeciál...
    KORAL
    KORAL --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nikde nezminují, že by se mělo dolévat vodou. To je tam jen to pivo a pokud ano, není ho málo na omáčku ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WILDENBURY_SQ: to bude taky dobry :-)
    (varim maso opravdu malo, posledni dobou tak jednou za mesic, tak proto jsem resila... )
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    GUDRUN: Burgoňón na milión způsobů mam celkem v malíku a nikdy se mi ho nepovedlo vyloženě zkazit, ale co mě zaujalo, je tohle:

    Irský guláš z Dublinu podle Dariny Allen | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1103/irsky-gulas-z-dublinu-podle-dariny-allen

    Že by další patlanice na milión způsobů, co se blbě kazí a málokdy urazí..? To nom...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jinak vcera varena varianta tohohle:
    Hovězí na víně - Boeuf Bourguignon | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1104/hovezi-na-vine-boeuf-bourguignon

    a chutnalo to dobre uz z hrnce, tak snad to vecer bude jeste lepsi...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Brňáci, u Havelkové mají líčka za 179,- a 139,-Kč. Ty levnější asi budou mražený, nestihla jsem to zjišťovat...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KEMENTARI: davam jeste kys.vokurky, sus.rajcata, estragon, chilli kdyz chces pikantni...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GEGI: celerová remuláda: celer na jemné nudličky, majonéza, citron, sůl, pepř :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZUZKAOU: čočkovo- celerový salát s oříšky sounds interesting. Vyzkouším. Díky za tip :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Tak paráda! To už se pak nedá zkazit, budeš za kuchařskou hvězdu:-)
    KORAL
    KORAL --- ---
    Zvažuji udělat nakládané maso.
    Nikdy jsem to nedělal, ale říkal jsem si, že když je to léto, tak je na to ideální čas :-D

    Nějaká rada na maso a nálev s marinádou ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EDERA: ulovila jsem tam rano licka za uvedenou cenu, spokojenost, dik :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: krk, celkem snadno k sehnání a není moc drahej
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Vinohrady zkus spíš ráno - když půjdeš od Flory směrem na Jiřák, tak první řeznictví vlevo je mívá pravidelně (pravda celkem draho - 199 Kč/kg). Ale odpoledne už spíš ne.

    Takhle pomalu tažený se mi povedlo i hovězí hrudí, ale na líčka to prostě nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Když dojedeš na Kubáňské náměstí, tak hned u zastávky směrem z města je řeznictví kde mívají líčka a občas i oháňky, které jsou dušené taky famozní. Případně chtěj příčný řez kližkou - tedy i s kostí, ale to tady nemívají.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GUDRUN: Loupanou plec, reznictvi na Vrsovickym namesti.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    AIJA: jo ty bych chtela, ale necekam, ze vejdu do masny a budou je mit. Vinohrady, ve stredu odpoledne - kam jit?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Líčka.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jaky hovezi maso se hodi delat dlouho tazeny na vine? spis nejakej rez co dostanu bez objednani... vim, ze klizku - prijde mi obyc, a kvetovou spicku, ale kde to sezenu... melo by to bejt se stouchackama a pecenejma zampionama, to kombo se mi libi. a jeste premyslim o nejakem predkrmu - v nouzi hodim olivy, syr, susena rajcata, ale kdybyste meli dobrej napad, jdu do toho.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOOMBRINGER: pšššššt :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HUGGI: Nevim, ale myslim, ze ulezeni gulase na druhej den v hospode neni moc v souladem s predpisy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOOMBRINGER: Taky bych videl obrovskej podíl v tom ze toho delaj nejen hodne, ale casto i na dalsi den takze se to stihne ulezet..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    jo, jasne. ja o tom nepochybuju. ze to je i timdle. jen se snazim rict, ze vec z hospody ma cenu zkouset nepodobobvat a taky ze to neni vubec lehky :-) ze to proste neni jak burgr z mekace. ze to muze byt neskutecne dobry.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    RUTHLESS: Myslim, ze gulas v hospode je tak dobrej, protoze ho proste delaj 20 litru a ne 1 jako lidi doma a ne kvuli tomu, ze by do toho prali nejakou chemii. Ted jsem byl na jednom madarskym vecirku ve volne prirode a delali ten jejich gulas, takze polivku. A bylo to super proto, ze toho byla spousta v kotli, kde to tahli 5 hodin (dokonce i bez vyvaru, kterej tomu normalne doda ten novej rozmer) a naprosto bomba.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: taky celkem souhlas. Jedl jsem jak výborné guláše bez dochucovadel, tak naprosto luxusní, které ovšem kuchař podlíval klidně vývarem z masoxu, atd.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: souhlasim tak na 50%... protoze nekdy se stane, ze dostanes takovej gulas, ze by ses toho nenabazil ani do konce zivota. Ze je proste zcela bezchybnej. ale samozrejme si nenalhvam, ze je to diky tomu, ze pouzivaji 100% bio produkty, ale spis tim, ze tam mrdnou nejakou chemii, ktera mi proste chutna aprijde dobra. Ac samozrejme mi to prijde spatne, neda se rict, ze bych to nevyhledaval cas od casu :) kdyz je to proste a jednoduse dobry...
    KURE
    KURE --- ---
    KORAL: rek bych ze v hodne hospodach to barvi. http://www.kuler.cz/kuler/index.html

    imho imitovat jidla z hospody do poledniho detailu je kontraproduktivni, neco jako si doma delat hamburger uplne presne jako od mac donalda.

    podle níže zmíněnejch rad udelas gulas 100x lepci nez nejakou imitaci hospody.
    FAT
    FAT --- ---
    MACHALIK: Jj... Povidla to nakopnou. A do srnčího pár sušenejch švestek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam