Já s myšlenkou "alergie na lepek" taky chvíli koketoval, ale na gastro jsem se ani nedostal, protože...
A pokud si tak trochu alergický na lepek, tak bych základní příčinu v nehubnutí viděla v mírné neuroze, špatném spánku a nekompenzovaném stresu a tím pádem vysokým hladinám kortizolů. Na domnělou alergii se vykašli, srovnej spánek a kompenzuj stres a jez nějak rozumně bez složitých diet, které ten stres často znásobují.
...Tento režim jsem nedávno ukázkově dodržoval (v tom špatném slova smyslu), kvůli práci (a případně si doplňte další výmluvy). Když se člověk žene za prachama, tak nějak přehlíží svět okolo a příčiny svých problémů rád hledá ve vodách "je to něco, co nemůžu ovlivnit, nějaká nemoc určitě!"
Akorát je mi v týhle davový psychóze líto lidí, co celiakií fakt prokazatelně trpěj, kolega v práci se tý myšlence naopak bránil, ale po pivku nebo bílém pečivu měl hrozný problémy. Tak do něj cpali šlauchy horem dolem, aby se dozvěděl "yep, you´ve got it." Navíc je to taková zákeřná choroba, že příznaky často povolujou až měsíce po lepkové abstinenci, takže to ne-hypochondry svádí k tomu si říct "tim to nebude" a už futrujou rohlík.