JESSE_MORENO: bezlepkové dobré bagety - nět. Kouzlo pořádné bagety je prostě v lepku.
Respektive zkus to ze směsi od scharu - ta je bílá a hodně škrobová. Zadělej je s trochou kvasnic a nech dlouho kynout v lednici. Pak to prosím nafoť a pověš, sama jsem zvědavá. Ale teda nepůjde ti je pořádně formovat, protože to je bezlepkové - takže potřebuješ na ně nějakou formu a nechat je nakynout venku - bezlepkové pečivo v troubě prostě nenaskočí tolik jako lepkové.
Zkus použít tenhle recept
http://www.maskrtnica.cz/baguette/
Ale má to stejně mizernou výživovou hodnotu jako normální bagety. Respektive o něco horší, protože bílkovin je tam mnohem méně. A pokud si tak trochu alergický na lepek, tak bych základní příčinu v nehubnutí viděla v mírné neuroze, špatném spánku a nekompenzovaném stresu a tím pádem vysokým hladinám kortizolům. Na domělou alergii se vykašli, srovnej spánek a kompenzuj stres a jez nějak rozumně bez složitých diet, které ten stres často znásobují.
Pevnější světlej sendvičovej chleba ze "safe starches" jsem věšela do palea - z toho scharu, nebo z jizerky taky půjde - prostě všechno suché a sypké nahradíš tou směsí. Když do toho přidáš ještě navíc něco namočenejch, pomletejch chia, tak by to mohlo pomoci. Ty ostatně můžeš dát i do těch baget.
[ ZUZKAOU @ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]
A nejlepší kuře je
Kellerovo. Sladko slaný nálev mu pochopitelně neuškodí.