• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: aha, slaný...no máš to v záloze:)
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, poradíte mi nějaké využití bílků? Letos peču samé koláče ze samotných žloutků a bílky se mi hromadí. (Když jsem pekla piškoty, tak se mi nedostávaly - ale letos na ně nějak nemám chuť :-)). A mozek vypovídá službu a nic mě nenapadá. Kokosky nebo pusinky nechci, tloustneme i bez nich. Ideálně něco slaného. Díky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    EDNA_JEDNA: najs. dekuji!) pokud trend setrva, uz v rijnu za 0))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Jestli to není pokaždé, tak se to maso opravdu už začíná kazit. Taky to občas cítím, nejčastěji na kuřecím. Nejím to, jednou jsem to zkusila uvařit a bylo to cítit i z polívky. Dávám takové maso sousedce, té to nevadí, krmí tím bez problémů i tři děti, takže by se ti nejspíš nic nestalo. Já to pozřít nedokážu...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    ZOOEY: hlasim Soba nudle za 30 v Lidlu na florenci vcera
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MACHALIK: No vidiš, já jsem ji u sebe v poslední době objevila, tak jsem si to nechala otestovat a fakt ji mam :-D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    :)))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARGO: kruti smrdi vzdycky hnusne (a stejne tak i chutna) imho nic prekvapivyho.

    vsechno vakly ci vanicce tzv. mokre zraje do ty doby nez ho nekdo koupi a nezridka se stava, ze z hoveziho cejtis jakoby chcanky nebo hnuj.. to jak rika machal je dusledek mokreho zrani. se s tim smir. nebo to pro lepsi pocit vomej v trose octu. zavadny by to ale bejt nemelo
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARGO: kdyz mi maso smrdi, am ocuchat muzi, pokud nic necejti, varim, pokud cejti vyhazuju.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    poulet aux vinaigre !

    Recipe - Chicken Fricassee with vinegar & herbsChicken Fricassée with vinegar & herbs - Raymond Blanc OBE
    http://www.raymondblanc.com/recipes/chicken-fricassee-with-vinegar-herbs/

    SARGO
    SARGO --- ---
    MACHALIK: Jak vedle sebe nemám obojí, srovnání kulhá, ale obecně je to vjem zkaženosti, takový trochu dusivý pach, co vleze dozadu do krku. Takže si musí být minimálně hodně podobné.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SARGO: Tak to není fuk, z hlediska technologie je to něco absolutně odlišnýho. Ale může ti nějak nedělat dobře ten plastik nebo něco. Vakuovaný smrdívá tím vyzrálým smradem (kolega profík říká kyselinou mléčnou), standardně nabalíčkovaný maso v atmosféře by mělo minimálně smrdět jinak.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MACHALIK: Napsala jsem vakuované, měla na mysli balíčkové, ale ono je to fuk - kupuju to i ono a předčasně mi smrdí v jakékoli formě :-D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SARGO: Určitě je řeč o vakuovaným masu a ne o nabalíčkovaným v atmosféře?



    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUBANA: technický detail - vakuum a přítomnost inertního balicího plynu se navzájem vylučují, buď to máš "zavakuované" nebo v atmosféře
    SARGO
    SARGO --- ---
    JESSE_MORENO: Teď aktuálně o krůtím. A nezřídka mi tak "voní" i šunka. Ano, popisuješ to přesně :-) Bohužel mám opravdu dobrý čich - není to moc praktická věc ani v MHD, ani v kuchyni - jak vidno, zkusím to nechávat vyvětrat s kolíkem na nose :-D

    ZUBANA: To jo, dobrý zdroj je základ, musím zaklepat, že tady dobrý, jenom s kuřecím mám setrvalý problém. Jen prostě někdy se to tak schumelí, že se v té lednici ocitne to něco :-D

    Tak díky všem za uklidnění, zkusím při vaření nosit vycpávky do nosu. :-))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUBANA: Do vakua se žádnej plyn nedává, to by pak už nebylo vakuum, plyn se dává do balíčků.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    SARGO: mas na mysli vakuove baleny hovezi zraly nebo ze supermarketu? na tom JA mase je urcity zavan prirozeny, jednak starnutim maso ziska specificky cmuch a dal tou metodou baleni, protoze do vakua se pridava inertni plyn...proto se maso vzdy po otevreni doporucuje nechat chvili tzv. vydychat a osusit potom by to melo byt ok....ale je fakt ze nekdo to citi stale...
    u normalniho masa ze supermarketu ja osobne citim vicemene porad kysely smrad stejne jako ty...nasla jsem si reznika kteremu verim a mam po problemu:-)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    SARGO: ty mluvis o hovezim vid... je to podobnej pach jako kdyz mas mlety a restujes ho do zakladu v bolonske treba? ono to tak smrdi no... rika se ze clovek ma cit pro to nesezrat neco opravdu zkazeneho co by mu udelalo zle, u tebe to ale imho vypada spis na tu precitlivelost na specifickej smrad hoveziho z igelitu jak rika Machal... kdyby to bylo fakt zkazeny tak vetsinou uz i uvidis nejake opticke zmeny toho masa a tak... vem si ze kdyz se maso kazi tak hnije, a hniti je co? tak odporne nasladly... jestli amm dobrej odhad tak ty citis takovou tu zelezitou vuni krve "zaparene" ve vakuu... vyzraly masa co jsou oschly ze sucheho zrani a nemaj uz v sobe skoro zadnou krev takhle nesmrdi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam