• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Já je nechci používat, já je chci zpra covat tak, aby šly sníst - čím jednodušší to bude, tím líp. Ale samotný bílky bych jedla sama, to kluci jíst nebudou. Tak hledám nějaký jiný způsob a po letech úsporného vaření (moji muži mají průnik max. deset jídel, které jedí všichni, a nesnášejí experimenty) mám nulovou fantazii.
    ADD
    ADD --- ---
    KLEINZACH: Volské bělmo? :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Tak sůl a bílky jsou v tomto případě prostředek a vyhazují se, no. Sůl stojí 7 korun za kilo, tak bych to tak neřešil. Dál můžeš bílkama čistit vývary a dělat hromady consommé, ale zase se to vyhodí.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    volsky voko bez zloutku ;)
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Jenže tu sůl pak vyhazuješ. Já bych radši něco, kde se ty bílky normálně snědí.
    ADD
    ADD --- ---
    BONEMINA: Jenom z bílků? Mně přijde, že všude je potřeb celé vajíčko - v omeletách, palačinkách, vaječných chlebech, knedlíčcích...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Peč něco v soli. Aby ti držela ta solná jeskyně, musíš udělat sníh a do něj sůl. To nemám ze své hlavy, to jsem se dozvěděl včera od Hennyville, ale machruju :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADD: Bílková omeleta? Ať už jako samostatné jídlo, nebo pokrájená do polívky jako zavářka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADD: jo, došlo mi to hned jak jsem to poslal:)
    ADD
    ADD --- ---
    87HIGHFLYER: To je právě to, čemu se snažím vyhnout. Snědlo by se to, to jo, ale když se s přibíráním blížíme 25 kg na rodinu a rok, není to ideální svačina. :-)))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: aha, slaný...no máš to v záloze:)
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, poradíte mi nějaké využití bílků? Letos peču samé koláče ze samotných žloutků a bílky se mi hromadí. (Když jsem pekla piškoty, tak se mi nedostávaly - ale letos na ně nějak nemám chuť :-)). A mozek vypovídá službu a nic mě nenapadá. Kokosky nebo pusinky nechci, tloustneme i bez nich. Ideálně něco slaného. Díky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    EDNA_JEDNA: najs. dekuji!) pokud trend setrva, uz v rijnu za 0))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Jestli to není pokaždé, tak se to maso opravdu už začíná kazit. Taky to občas cítím, nejčastěji na kuřecím. Nejím to, jednou jsem to zkusila uvařit a bylo to cítit i z polívky. Dávám takové maso sousedce, té to nevadí, krmí tím bez problémů i tři děti, takže by se ti nejspíš nic nestalo. Já to pozřít nedokážu...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    ZOOEY: hlasim Soba nudle za 30 v Lidlu na florenci vcera
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MACHALIK: No vidiš, já jsem ji u sebe v poslední době objevila, tak jsem si to nechala otestovat a fakt ji mam :-D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    :)))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARGO: kruti smrdi vzdycky hnusne (a stejne tak i chutna) imho nic prekvapivyho.

    vsechno vakly ci vanicce tzv. mokre zraje do ty doby nez ho nekdo koupi a nezridka se stava, ze z hoveziho cejtis jakoby chcanky nebo hnuj.. to jak rika machal je dusledek mokreho zrani. se s tim smir. nebo to pro lepsi pocit vomej v trose octu. zavadny by to ale bejt nemelo
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARGO: kdyz mi maso smrdi, am ocuchat muzi, pokud nic necejti, varim, pokud cejti vyhazuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam