• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Já je nechci používat, já je chci zpra covat tak, aby šly sníst - čím jednodušší to bude, tím líp. Ale samotný bílky bych jedla sama, to kluci jíst nebudou. Tak hledám nějaký jiný způsob a po letech úsporného vaření (moji muži mají průnik max. deset jídel, které jedí všichni, a nesnášejí experimenty) mám nulovou fantazii.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Tak sůl a bílky jsou v tomto případě prostředek a vyhazují se, no. Sůl stojí 7 korun za kilo, tak bych to tak neřešil. Dál můžeš bílkama čistit vývary a dělat hromady consommé, ale zase se to vyhodí.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    volsky voko bez zloutku ;)
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Jenže tu sůl pak vyhazuješ. Já bych radši něco, kde se ty bílky normálně snědí.
    ADD
    ADD --- ---
    BONEMINA: Jenom z bílků? Mně přijde, že všude je potřeb celé vajíčko - v omeletách, palačinkách, vaječných chlebech, knedlíčcích...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Peč něco v soli. Aby ti držela ta solná jeskyně, musíš udělat sníh a do něj sůl. To nemám ze své hlavy, to jsem se dozvěděl včera od Hennyville, ale machruju :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADD: Bílková omeleta? Ať už jako samostatné jídlo, nebo pokrájená do polívky jako zavářka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADD: jo, došlo mi to hned jak jsem to poslal:)
    ADD
    ADD --- ---
    87HIGHFLYER: To je právě to, čemu se snažím vyhnout. Snědlo by se to, to jo, ale když se s přibíráním blížíme 25 kg na rodinu a rok, není to ideální svačina. :-)))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: aha, slaný...no máš to v záloze:)
    ADD
    ADD --- ---
    Prosím vás, poradíte mi nějaké využití bílků? Letos peču samé koláče ze samotných žloutků a bílky se mi hromadí. (Když jsem pekla piškoty, tak se mi nedostávaly - ale letos na ně nějak nemám chuť :-)). A mozek vypovídá službu a nic mě nenapadá. Kokosky nebo pusinky nechci, tloustneme i bez nich. Ideálně něco slaného. Díky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    EDNA_JEDNA: najs. dekuji!) pokud trend setrva, uz v rijnu za 0))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Jestli to není pokaždé, tak se to maso opravdu už začíná kazit. Taky to občas cítím, nejčastěji na kuřecím. Nejím to, jednou jsem to zkusila uvařit a bylo to cítit i z polívky. Dávám takové maso sousedce, té to nevadí, krmí tím bez problémů i tři děti, takže by se ti nejspíš nic nestalo. Já to pozřít nedokážu...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    ZOOEY: hlasim Soba nudle za 30 v Lidlu na florenci vcera
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MACHALIK: No vidiš, já jsem ji u sebe v poslední době objevila, tak jsem si to nechala otestovat a fakt ji mam :-D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    :)))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARGO: kruti smrdi vzdycky hnusne (a stejne tak i chutna) imho nic prekvapivyho.

    vsechno vakly ci vanicce tzv. mokre zraje do ty doby nez ho nekdo koupi a nezridka se stava, ze z hoveziho cejtis jakoby chcanky nebo hnuj.. to jak rika machal je dusledek mokreho zrani. se s tim smir. nebo to pro lepsi pocit vomej v trose octu. zavadny by to ale bejt nemelo
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARGO: kdyz mi maso smrdi, am ocuchat muzi, pokud nic necejti, varim, pokud cejti vyhazuju.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    poulet aux vinaigre !

    Recipe - Chicken Fricassee with vinegar & herbsChicken Fricassée with vinegar & herbs - Raymond Blanc OBE
    http://www.raymondblanc.com/recipes/chicken-fricassee-with-vinegar-herbs/

    SARGO
    SARGO --- ---
    MACHALIK: Jak vedle sebe nemám obojí, srovnání kulhá, ale obecně je to vjem zkaženosti, takový trochu dusivý pach, co vleze dozadu do krku. Takže si musí být minimálně hodně podobné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam