• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JESSE_MORENO: Jak to nezačíná martinim nebo manhattanem, nebo je to aspoň neobsahuje, tak je cosi shnilého :) Ale ten orange fizz jsem si uložil a doma na něj podivám.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: jo to je moje oblibeny ale prave mi prislo ze ty koktejly cos objevil potom budou pro tebe... ja to asi nejak neumim rozlisit co je pro chlapy a co pro holky, ja piju jen pivo :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jo, mimo Thirsty sérii má teď pár videí s koktejlama, nicméně nic pro chlapy :) Samý mojita a chocolate orange fizz :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JESSE_MORENO: Kdysi jsem zvažoval vlastní blog o chlastu, ale neměl jsem na to morál. Videa má pěkný, ale nic o alkoholismu: http://www.youtube.com/user/tastemade/videos?flow=grid&live_view=500&sort=dd&view=0
    Všechno samý čaje a kafata a nápoje z bobulí a bylin.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: tobe by se mohl libit youtube kanal tastemade a jeho serie thirsty for pripadne ted nove nevim jak se jmenuje ale je to ciste o chlastovejch koktejlech

    neboj bezlepek tam nejedou :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jsem na chalupě a vařím ze spíže, takže pesto je dost šizené, ale i tak je vynikající a lepší než drahý z obchodu.

    Výhonky, květy, mandle, lískáče, oliváč, trochu vody rozmixovat. Jasně, s parmazánem nebo pecorinem by to bylo ještě o kus dál.

    Pesto těstoviny s gril. Cuketou a tymiánem, mozzarella co vydala lednice. Jsem nadšena.

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Předpokládám, že jsem objevila Ameriku, ale letošní nově objevená surovina č.1 jsou pro mě česnekový výhonky a květy! Na podzim toho vysázím 3x tolik :)

    Nežerou to slimáci, výhonky dávám snad do všech salátů, frittaty, omelet, karí a teďˇ jsem udělala super pesto!

    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADD: zmraz je po jednom po dvou a pak je zpracuješ, až tě něco napadne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Případně uvařit ve vodní lázni a přidat do nějakého salátu coby bílkovinu.

    Taky se dají zamrazit. Z rozmražených bych nedělala makronky, ale na normální použití bez problémů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Bilkovy chlebicek. ale to je nasladko...
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: To mi je jasný, ale hledala jsem způsob, jak se po pečení zbavit velkého množství bílků najednou, aby mi nestrašily v lednici. Květákové placičky byly přesně ta odpověď, kterou jsem hledala, takže dobrý. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: na spoustě míst, kam bys dala celé vejce, se dá celé vejce nastavit bílkem, na to, aby se to chovalo jako celé vejce, stačí podíl žloutku menší, než původně vyprojektovala matička příroda.
    dejme tomu všelijaké omelety, obalování chleba ve vajíčku, obalování řízků, nebo třeba do sekané - nedáš tři vejce, dáš dvě a přileješ tak dva tři bílky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KORAL: kdyz se nekdo pta rozumne, snazim se odpovidat stejne, pokud ne, ja taky ne. vyhoda diskuznich for.
    KORAL
    KORAL --- ---
    ADD: Někdo radí, někdo prudí. nevýhoda diskuzních for.
    Ale tady radí dobře, těch pár zlobilů to tu neskazí ;-)
    ADD
    ADD --- ---
    HENNYVILLE: Jémine, zeptala jsem se a dostala odpověď. Ano, odmítla jsem radu, ve které se bílky využívají a ne spotřebovávají, a napsala jsem, že samozřejmě jdou bílky jíst samotný (v polívce, smažený), ale že to není to, co hledám, protože to není jídlo pro rodinu. To je houby poradna, jestli člověk musí nadšeně přijmout první odpověď, i když se mu vůbec nehodí, a nesmí hledat dál.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    a ne souffle jen sladky, ale zase to je experiment a kluci to nejedi, pravdepodobne.
    MIST
    MIST --- ---
    ADD: z bilku se da udelat quiche, frittata, syrove souffle, kapani do polevky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    http://www.esquire.com/drinks/ramos-fizz-drink-recipe

    Ramos Fizz

    Ingredients
    2 ounces London dry gin
    1 ounce heavy cream
    1 egg whites
    1/2 ounce lemon juice
    1/2 ounce lime juice
    2 teaspoons superfine sugar
    2 to 3 drops orange flower water

    Instructions
    Combine in a chilled cocktail shaker with plenty of cracked ice, then shake viciously for at least one minute -- preferably two -- and strain into a chilled Collins glass. Top up with cold seltzer or club soda.
    Note: Don't bother substituting orange juice or orange liqueur or orange anything else for the orange flower water; it has a fragrance unrelated to that of the fruit. Also, do not use half-and-half in place of the cream. As for the gin, some old recipes call for Old Tom gin. In this case, reduce the amount of sugar.

    The Wondrich Take
    The Ramos Fizz, alias the New Orleans Fizz or the Gin Fizz, breaks all the rules. It's fussy, dated, takes a long time to make and uses too many ingredients, one quite hard to find. It's not an everyday drink, yet you can't mix it up in big batches for company (nor should you order one in a bar). You've got to make these babies yourself, one or two at a time. So why bother?
    If the Sidecar is jazz, the Ramos Fizz is ragtime. Sure, it's from New Orleans -- cradle of jazz and all that -- but it harks back to 1888, two years before Jelly Roll Morton was born and thirteen years before the great Louis Armstrong joined us. Like ragtime, Henry C. Ramos's creation is a matter of poise, of balance, of delicacy. This isn't a drink to throw together from whatever you've got lying around; every part of the formula is crucial. The egg white gives it body, the cream lends smoothness, and the citrus provides its cool. The sugar tames the citrus, the gin does what gin does, and the seltzer wakes the whole thing up. As for the orange flower water -- that's for mystery.
    To sip a Ramos Fizz on a hot day is to step into a sepia-toned world peopled with slim, brown-eyed beauties who smell of magnolias and freshly laundered linen, and tall, mustachioed gentlemen who never seem to work and will kill you if you ask them why.

    ADD
    ADD --- ---
    BRUKEV: Kdysi jsem podobnou družbu provozovala a bylo to ideální. Pohled na chlapa, který každý den vyhazuje tři domácí žloutky jako jedovatý byl děsný - tak jsem je začala odebírat. :-) Ale zrovna nemám po ruce podobně cáklého kamaráda. :-)

    THEODORT: Skvělý, díky.

    HENNYVILLE: Nějaké tipy jsem dostala tady, nějaké v poště, jsem spokojená. Vyhazovat snad nebude třeba.

    Díky!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADD: kdo nesni kvetakovou placicku a nechce ihned dalsi mi nesmi pres prah :)

    vsecky se delaj tak nejak podobne, recepty zkusit z netu, resp. kvetakovy:
    uvarenej kvetak rozmackat, lzici dve mouky dovnitr, trocha muskatovyho orechu, pepr, nekdo naseka cibulku, nekdo jarni, nekdo obe, nekdo pridava i uvarenou bramboru, prisolit na chut, lehce to vymichat s do tuha uslehanym snehem aby to bylo nadejchany, z toho usmazit placky..

    do brokolicovejch a spenatovejch je zas dobry pridat treba ricottu..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam