• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ADD: kdo nesni kvetakovou placicku a nechce ihned dalsi mi nesmi pres prah :)

    vsecky se delaj tak nejak podobne, recepty zkusit z netu, resp. kvetakovy:
    uvarenej kvetak rozmackat, lzici dve mouky dovnitr, trocha muskatovyho orechu, pepr, nekdo naseka cibulku, nekdo jarni, nekdo obe, nekdo pridava i uvarenou bramboru, prisolit na chut, lehce to vymichat s do tuha uslehanym snehem aby to bylo nadejchany, z toho usmazit placky..

    do brokolicovejch a spenatovejch je zas dobry pridat treba ricottu..

    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MACHALIK: nebudou jí zbejvat bílky a taky nebudou tak tlustý.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dej to nějakému kulturistovi, ti se po nich můžou utlouct.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nebo holt nepeč ty žloutkový koláče a nebudou ti zbejvat bílky. Nebo je peč z celejch vajec. Nebo si z nich šlehej koktejly - třeba Ramos gin fizz. Aj svaly vám z toho narostou.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ja bych je vsechny vyhodil !

    dostanes rady jak je zpracovat, ale vsechno je spatne. tohle neji kluci, tohle se vyhodi, nesnaseji experimenty a ty jak pises mas nulovou fantazii. jak dal ?)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Do leča můžeš dát bílky a snědí se. Do polívky taky, třeba kmínová (ech). Nebo z nich dělat poctivou zavářku místo nudlí, nějaký nočky.
    ADD
    ADD --- ---
    THEODORT: Máš přesnější recept?
    ADD
    ADD --- ---
    THEODORT: To by mohlo být řešení, kluci to asi jíst nebudou, ale mně by nemuselo štvát to jíst sama. :-) Díky.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    bilky -> snih -> kvetakove / brokolicove / spenatove placky
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Já je nechci používat, já je chci zpra covat tak, aby šly sníst - čím jednodušší to bude, tím líp. Ale samotný bílky bych jedla sama, to kluci jíst nebudou. Tak hledám nějaký jiný způsob a po letech úsporného vaření (moji muži mají průnik max. deset jídel, které jedí všichni, a nesnášejí experimenty) mám nulovou fantazii.
    ADD
    ADD --- ---
    KLEINZACH: Volské bělmo? :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Tak sůl a bílky jsou v tomto případě prostředek a vyhazují se, no. Sůl stojí 7 korun za kilo, tak bych to tak neřešil. Dál můžeš bílkama čistit vývary a dělat hromady consommé, ale zase se to vyhodí.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    volsky voko bez zloutku ;)
    ADD
    ADD --- ---
    MACHALIK: Jenže tu sůl pak vyhazuješ. Já bych radši něco, kde se ty bílky normálně snědí.
    ADD
    ADD --- ---
    BONEMINA: Jenom z bílků? Mně přijde, že všude je potřeb celé vajíčko - v omeletách, palačinkách, vaječných chlebech, knedlíčcích...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADD: Peč něco v soli. Aby ti držela ta solná jeskyně, musíš udělat sníh a do něj sůl. To nemám ze své hlavy, to jsem se dozvěděl včera od Hennyville, ale machruju :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADD: Bílková omeleta? Ať už jako samostatné jídlo, nebo pokrájená do polívky jako zavářka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADD: jo, došlo mi to hned jak jsem to poslal:)
    ADD
    ADD --- ---
    87HIGHFLYER: To je právě to, čemu se snažím vyhnout. Snědlo by se to, to jo, ale když se s přibíráním blížíme 25 kg na rodinu a rok, není to ideální svačina. :-)))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: aha, slaný...no máš to v záloze:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam