• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    MACHALIK: ty jo, nechces ty tve chytrosti adresovat rovnou pro Jamie-ho (ten dela nadivku s celerovou nati a brusinkama) a Gordona (ten ji dela se susenyma merunkama) , nebo Kellera (ten dava celerovou nat, jablko i hrozinky).
    Tebe je na nyxu vylozene skoda, ty bys mel radit tem nejslavnejsim!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MACHALIK: omejvej si přirození vlažnou vodou, pomáhá to:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PEPITO:
    MIST:
    EDERA:
    ...a rozinky, mrkev, jogurt, buchty, ředkvičky, hovězí, tričko...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZKAOU: jsou v lednicce....
    no ne, ptam se, jestli mas zkusenost se zpetnym susenim...
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Zvlášť to není ono. To do sebe nenasákne tu šťávu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: ano, dva dny zapomenuté luštěniny ve vodě začnou nakvašeně pochodovat po bytě, natož v tomhle vedru. A klíčení je velmi riziková činnost a fakt se musí proplachovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZKAOU: vlastni zkusenost?? mozna ji uvarim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: Do lednice leda uvařenou. Namočená ve vodě ti shnije, ve vlhku bez proplachování sice vyklíčí, ale taky zplesniví.

    Usušit naopak jde - slej, propláchni, rozprostři na utěrku.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Nádivku, která se už nevejde o masa, tak klidně uplácnu vedle. Nebo dám péct zvlášť do varné misky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VVENDY: aha, a jo, to me nenapadlo....
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    CMLKA: ve vlhku vyklici a pak z ni udelat salat.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    CMLKA: precedit a do lednice. uvidis, zda vydrzi...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    pls co myslite, dala jsem vcera namocit cocku, ale nestihla jsem ji uvarit a jedu na vikend pryc, myslite, ze v te vode vydrzi v lednici v pohode do nedele? Nebo ji mam radsi uvarit a zpracovat az v nedeli, zpetne ji susit je asi blbost ne?
    A omlouvam se, pokud je dotaz prilis bydlenkovsky, ale nejak to nedokazu rozume posoudit :)
    MIST
    MIST --- ---
    ADD:
    EDERA:
    PEPITO: u nas se nedava slanina, ale pridava se jeste karamelizovana cibule, celerova nat a susene brusinky.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    EDERA:
    ADD:
    vlašský ořechy, játra (zčásti opečená na kostičky, část rozmixovaná) hodně zelený petrželky, trochu slaninky na malé kostičky, žloutky, mléko, osmahnuté kostičky z rohlíků, namočená houska, pepř, sůl, m.oříšek, tymián, zamíchat sníh...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Já ještě radši tu verzi s játrama.
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Já vím, že je píšeš, já jen zdůrazňuju, že s nima je nádivka neodolatelná. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Dyť je píšu - mandle jsou ta proměnlivá složka:-)
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Mandle, nezapomenout na mandle. Nejlépe z části sekané a z části v celku. Pak člověk skoro ani nepotřebuje brambory. :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Nádivka v mase, no, budiž, ale "nádivka" vedle masa, asi vím, co bude v neděli k obědu. Z toho kuřete k tomu stačí jen něco, co pustí výpek :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Mně to taky chutná. Taková nádivka, co dává do kuřete moje máma - rohlíky, mlíko, vejce, muškátový oříšek, zelená petrželka... a pak doplnění podle toho, co zrovna je - někdy játra, někdy mandle, někdy slanina. Safra, musím se zas nechat pozvat na oběd:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: Sugo je dobrý, hele naprosto úžasná na zavaření je máslová rajčatová od Hazan.

    Marcella Hazan’s Tomato Sauce - Recipes - The New York Times
    http://www.nytimes.com/recipes/1015178/marcella-hazans-tomato-sauce.html
    Rajská lenivá | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=7283
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam