V mrazáku plísně neraší. Sice přežijí spory, ale stejně se ty houby po rozmražení tepelně upravují.
Jinak je jednodušší zavačit podušené, či ovařené houby, protože se z nich dostane část vody, takže zabírat méně místa a po rozmražení budou mít konzistenci více podobnou té před zamražením, než syrové.
Než strčíte houby do mrazáku, poduste je. Aby nebyly plné toxinů - iDNES.cz
http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
Tady nějaký mykolog povídá cosi o strašlivých mykotoxinech, ale nejsem si jistá, jesti to není ten samý troll, co říká že kdo jí babky, ten umře na rakovinu a že mykologové vědí, ale říkají to jen hodným lidem.
Á je to von
http://www.myko.cz/clanek656/ Tady to mykologové musí popřít, aby ty zlí lidi ty babky nepřestali jíst!