• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Syn má vkus.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ach :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MACHALIK: Ach, můj syn taky tvrdí, že tahle je nejlepší.:-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MACHALIK: no ja tydle asijsky nudlovy kupuju v Korea martu, korejsky. Sou dost ostry (a jeste drazsi, tak 25,-) a v zasade jediny muzskou casti vypravy schvaleny;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOUNTBATTEN: Z kudrlívek mi nejvíc chutná tahle:



    Taky je drahá jak kurva, snad 13 korun. Obecně je to velmi kvalitní značka.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jak si mě berete do hubi! :))
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Tu cibulku má i Ikea, ne?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZUZKAOU (a MUTHA ) : neee, miso pastu neee:-)))), tu sem tahla predloni, pouzili jsme ji jednou, muz chtel celou polivku jit vylejt dolu ze skaly a cela vanicka mi lezela doma do te doby, nez se nam podelala lednicka a byl duvod ji vyhodit:-)))
    Cibulka supr, tu miluju, kouknu k vietnamcum, jinak bycvh ji brala z M&S. Jen ma jednu nevyhodu- tu snime na jeden zatah pri cekani na prvni bus urcite:-)))
    Tofu a suseny rajcatovy prasek supr! to jsou presne ty tipy, co by mne ani nenapadly! Diky moc!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A na polívky pochopitelně miso pastu. Nebo rovnou hotové miso polívky, ale vona ta miso pasta se dá přidat i na místo bujonu kamkoliv jinam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a smažená cibulka od vietnamců (teda vona je i ve zdravejch výživách a spol, ale vietnamci ji mají levnější). Ta pomůže vylepšit chuť téměř libovolného horského slaného jídla a výrazně šetří váhu a plynovou bombu oproti běžné cibuli.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOUNTBATTEN: vykašlala bych se na rychlorejži - ta bude vždycky hnusná. Ale jako základní hmota je dobrá insntantí polenta a pohanka lámanka. Svařit vodu s kořením, sušenou zeleninou, tukem a bílkovinou a zamíchat polentu/pohanku. Buď ještě chvíli vařit (v jednotnách minut) a nebo zabalit do spacáku a nechat dojít (cca 15 minut). Kdo má sýr, přidá sýr.

    jinak výborná věc je rajčatový prášek - dávkuje se to po lžičkách na porci a váží to nula nula nic, narozdíl od protlaku.

    Rajčatový prášek 100g - Koření od Lubana
    http://www.koreniodlubana.cz/product.php?id_product=73

    Případně asi také jdou jako případný zdroj bílkovin použít sušená vejce (mají je v rybářských potřebách a pekařských velkoobchodech.)

    A nebo v asijských speciálkách tofu skins - sušené plátky, taky víceméně instantní. Je to neutrálně chutnající hmota.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOUNTBATTEN: Vlastně je to taková kuchařská výzva:-). Dobře uvařit v plně vybavený kuchyni a za rohem od Makra, umí kdejakej Machalík. Ale udělat poživatelný jídlo někde, kde je k dispozici jeden pidivařič s ešusem a suroviny jen ty, co se vlezou do batohu...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: proto jsem se na zacatku omluvila, ze temto lidem asi rupne zilka.
    Ale smrtelne vazne - proc by to sem nemelo patrit? Snazim se vyresit "problem", jak uklohnit neco ve velmi omezenych podminkach tak, aby to bylo chutne (bez potreby nalit tam anestezii v podobe chlastu) a tudiz poptavam suroviny co nejkvalitnejsi v tomto odvetvi.
    Mohla bych to vyresit nejakou hnusnou majkou a susenou instantkou plnou glutamatu, ale proto se ptam tady, kucharu, jak si poradit za takovychto omezeni.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jezismarja, co se to tady zase resi... Vareni to urcite neni (vynechame-li doslovny vyznam - fyzikalni proces zahrivani kapalin).

    Ze na vas prijde Machalik? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOUNTBATTEN: Osmiminutovou rýži dělá snad i Vitana. Taky 15 minutovou předvařenou čočku, ale to už bych rovnou vzala čočku červenou.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    EDERA: jo ta predvarena ryze mne zajima, to uz mi loni nekdo doporucoval a nic sem nesehnala.
    TUILE: hmm,tak ja dycky narazila na ty s mlikem, takze dik!

    Jinak DIK VSEM uz mam tipu dost, M&S a nejaky znacky, o to mi slo. Chtela jsem tipy na oziveni standartniho, neco, co mne nenapadlo atp. .
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOUNTBATTEN: Brkaše existují i varianty s mlékem, kam se přidává jen voda. Totéž ty těstoviny. Chce to prozkoumat konkrétní výrobek. Taky existovala předvařená rýže (hotová do 5 min), ale už jsem dlouho nestanovala, tak nevím, jestli to roste v obchodech furt. Pak taky všelijaký ovesný/rýžový kaše nejsou úplně marný (např. na snídani) - zase bych tipovala, že M&S bude mít poridge lepší než Dr.Oetker.
    TUILE
    TUILE --- ---
    MOUNTBATTEN: ne, instatni testoviny sou vsechny bez mlika, brkase sou nektere bez mlika, musis hledat (me se skvele osvedcila nejaka v pytliku (= ne v krabici), ktera mela klasa punc, ale znacku si nepamatuju).

    zes psala, ze suseni masa ne, sem prehlidla.
    E_D
    E_D --- ---
    MOUNTBATTEN: Susenim masa bych chapal udelat Jerky a ty jdou susit v troube :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TUILE+DEVIL: brkase a instatni testoviny s praskem, tam se prece vetsinou pridava mliko, ne? A to nechci
    A suseni masa, ci zeleniny jsem psala prece, ze nemam susicku a asi ani cas (navic jsme to uz testovali, ne jen ja, ale kamos gurmet, co by kupovany instantni pres srdce neprenes....trvalo to dlouho, vyslo to na asi dva tydny a vysledek spis nic nez moc, maso pak pri vareni nemeklo, byla to divna podesev bez chuti. Tudiz na dalsi cesty taky vzal na milost neco instantniho, susenou zeleninu nekde koupit. Takze proste v mych domacich podminkach toto nedavam.)
    Konzervy nechci, to kdyztak mistni, kdyz uz lancmit, tak domorodej! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam