• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Vajíčko a trochu mouky?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    achjo, jsem prokleta a neumim knedlik. Vubec zadny druh neceho knedlikovityho!
    Jak to, ze se mi dycky rozpadne?:-((

    Vim, delam chyby, neco opominu, zblbnu.... vcera jsem se pokousela delat cepelinai (bramborove sisky s mletym masem uvnitr). Inspirovala jsem se receptem, ale neco nedodrzela, toz tam mohl byt ten zakladni error?
    Popisu nas postup: 3 vetsi brambory uvarit (nebyly ale do rozblemcnuti), 4 vetsi brambory syrovy najednou nakrouhat, vytahnout z nich vodu.
    Spojit smes syrovych brambor s rozmackanyma varenyma, vyrobit z testa placku, do ni dat napln*, zabalit do cepelinu a dat do vrouci osolene vody. Na mirnem ohni varit cca 25 minut.

    (napln:mlete hovezi maso, spetka soli a cervene papriky , osmazena cibulka a vajicko)

    Vysledne testo mi prislo, ze bylo moc sypke, ale cepelin udelat sel. Jen se ve vode testo od naplne vytrhalo, proste tvar knedliku to nedrzelo:-((
    Pak jsem v jednom receptu cetla, ze pomer syrovych vuci varenym bramboram je vetsi (ve prospech syrovych). Take ze se pak do syrove smesi ma pridat skrob z vycezene vody, toho jsme dali asi hrozne malo (mozna vubec?).
    Byly toto ty zasadni errory, nebo jeste je chyba nekde jinde, treba spatny kucharsky magicky ritual apod?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAJITA: Rdím se :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: no ono by to bylo asi víc než pár dní, protože k řezníkovi to mám docela zajížďku a vzhledem k tomu, že mi včera dorazilo asi patnáct kilo masa z velkoobchodu, tak hned tak nic potřebovat nebudu. Ale asi to tak dopadne, jestli teda najdu v mrazáku ještě kousek místa.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: A co to strčit na pár dnů do mrazáku a počkat na kosti?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám tu po porcování sedmikilového hovězího ořechu talíř šlášek, okrájeného masa a pod - když to hodím na hodinu do papiňáku, bude z toho vývar aspoň na podlévání/do omáčky, nebo nemá cenu utrácet za elektřinu?
    Hovězí kosti bohužel nemám a jezdit kvůli nim se mi nikam nechce.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: Asi se chci pochlubit, nebo co ... :)

    Ten můj hovězí vývar, tažený 11 hodin, poté čeřený a podávaný s fritátovými nudlemi, sklidil velkou pochvalu.
    A tak děkuji asi ID MACHALIK, že jsem se na staré koleno díky jeho mánii naučila uvařit vývar :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEBEBE: Mozna si prospala 1 den + 2 hodiny.. :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Hm, mne se takhle jednou vyvaril asi 5l hrnec vyvaru po dvou hodinach, vsechno se spalilo do cerna. Doted jsem to nepochopila, bezne ho tak nechavam probublavat nekolik hodin a po takovy dobe mam pryc sotva centimetr. Asi zapracoval zakon schvalnosti, byla jsem nemocna, potrebovala svuj ozdravnej vyvar a usla jsem vycerpanim. Kdyz jsem to pak nasla, skoro jsem to obrecela.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAJITA: Nebude, nedávej ani pokličku (fakt ne), odvaří se ti tak litr. Nechávám 5 l hrnec na plotně úplně běžně, v něm třeba 2,5 kg hmoty a zbytek voda. Buď v klidu, dej to akorát opravdu na sporo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: ano.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: rovnou redukce, ne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: včera mi takhle z pěti litrů kuřecího zbyli tři a to ta poklička není žádný zázrak.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: ale běda, jak ne :DD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele tak to zvládne. Malej oheň, přiléhající poklička a v pohodě.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: ale vzhledem k tomu, kolik času a péče jsem věnovala přípravě, tak budík to asi jistí :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: asi 5 litrů, ale fakt se jen nepatrně sem tam hýbne hladina...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: kolik ho máš? Pokud pod 4 litry, tak by se mohl vyvařit...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Ehm, bude nějak vadit, když nechám už teď úžasně vonící vývar z hov. oháňky, žebra a kosti táhnout do rána?

    Teda v sobotu je u mě ráno tak kolem osmé... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: nakrájet na silnější plátky, pomastit olejem se solí, pepřen, česnekem a rozmarýnem. Upéct do měkka, použít jako přílohu k pečenýmu masu a k tomu nějaký jogurtový dip.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    CMLKA: Ona je jako červená, ale není tak "řepová" - pečená nebo salát z pečené bude fajn, třeba tenhle: http://kackazvykacka.blogspot.cz/2012/09/blizi-se-topne-obdobi.html
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    CMLKA: na mandoline na jemne nudlicky nebo kolecka a namarinovat v pomerancove stave a zazvoru.....da se potom jiat samotna napr s ceratvym nebo kozim syrem a nebo spojit s fenyklem na jemno a salat je bozi!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BONEMINA: to nevim, jestli cukrova, jako je cervena, tak tahle je zluta proste....no spis bych asi nejaky salat nebo ji upect asi stejne jako cervenou mozna podle te dity, myslela jsem, ejstli nekdo nema neco specialniho....sladky ja moc nepecu, natoz kynuty :))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    AIJA: nevim asi tri male bulvy....mozna dve, na jedno jidlo proste
    AIJA
    AIJA --- ---
    CMLKA:
    Kolik jí máš?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nekdo tip co se zlutou repou? a prosim nejak tepelne upravit, protoze vseobecne nejsem repovy fanda...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Proč to kazit hovězím?

    AIJA
    AIJA --- ---
    DOOMBRINGER:
    To hovězí lehce přismahnout hned na počátku:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    SAL:
    A redukovat do vaničky?:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam