• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: jasně . Nevím jak by chutnala nezkvašená ale ta co mám doma je super.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: už jsi zkvasila tu vegetu, jak jsem ti onehdá dávala recept? :-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Nekdo tip na recept na ultimatni veprovy zebra? :]]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUBANA: zkvasit. Jako seriozně. To co dělají mexičani není z nezralých rajčat ale z tomatilos, která jsou dozrálá, leč zelená. V nezralých rajčatech je hořký, jedovatý solanin a kdoví co ještě za alkaloidy. Kvašením se rozloží.

    A dá se to zkvasit?: Rajčata
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/rajcata.html
    A dá se to zkvasit?: Rajčata II
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/09/rajcata-ii.html
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    RAJCE: To je sice hezky, ale nejaky osvedčený recept by nebyl:-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TRISSIE: prosimte, prijed simame vagon.)


    ALDARION: zkus googlit cuketova marmelada se zazvorem, anglicky, kamoska to delala a je to skvely
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALDARION: velké až přerostlé obvykle buď smažím (v trojobalu), případně je z nich dobré přílohové zelí (připravuje se jako standardní hlávkové zelí, a bonusem je, že hezky zahušťuje samo od sebe).
    Taky jsem loni dělala kompot, mláděti velmi chutnal, letos se mi cuketám nedaří, tak nebude :-(
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Je nějaký způsob, jak zpracovat velké až přerostlé cukety, aniž by z toho byla nevábná hmota? Navíc bez použití trouby. Pro setkání s cuketovým prívarkom mám k této zelenině poměrně silný odpor, ale zas se mi nechce vyhodit něco potenciálně jedlého...
    RAJCE
    RAJCE --- ---
    ZUBANA: čalamádu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    OK, a nemate nekdo recept na belorusky nakladany rajcata? Tj, ne susena, ale cerstva?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    Co se spoustou zelených rajčat? napadá mě salza, nebo nějak naložit, na netu je toho spousta, ale nějaký osvědčený recept nebo zajímavost? díky
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---


    Po zemi se teď všude válí jablka a ořechy. U starého hradiště v Butovicích jsem našla strom, na kterém snad rostly jonagoldy, nebo co. Málem jsem se svlíkla, abych mohla odnést ta skvělá jablka i v tričku. Jo a taky tam roste šalvěj, takže zítra bude nejspíš vepřová kotleta na jablkách a se šalvějí, hm hm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: k tomu bodu, kde se začíná hrdlo sklenice a ten měsíc na proležení je tak akorát. REspektive můžeš si nechat jedny nevysterilované, jen zalité lákem v lednici a začít je ujídat tak po 3 dnech, ale bude to pak něco trošku jiného, než ty zavařené. Jen maličko.

    Refrigerator Bread and Butter Pickles
    http://kitchensimplicity.com/refrigerator-bread-and-butter-pickles/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    VECTOR: a jeste, jak dlouho to pak nechat lezet, nez muzu ochutnat prvni varku? mesic?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: Ok, diky. A sklenice zalit lakem uplne, nebo tam nechat nejakou vzduchovou mezeru? (ale ta tam asi bude vzdycky)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: pokud to zavaříš a dáš do toho ocet, tak to vydrží normálně v teple. Tedy stačí vyvařit sklenici, převařit lák s kořením a pak těch 10-15 minut nechat sterilovat na nízkém ohni - vůbec to nemusí divoce bublat.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: Ahoj, chystam se na ten prvni recept, ale v zivote jsem nezavaroval, nemela bys nejakou jednoduchou napovedu pro blby, jak to udelat, aby to vydrzelo par mesicu v chladu? Babicka-style? Musi se tam pridat nejake konzervanty, nebo staci jen vyvarit sklenici, naplnit to do ni a pak celou sklenici s naplni 10 minut varit?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nemate nekdo recept na takovou tu "skolni" fazolovou polivku ze susenych fazoli?
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    JAJITA: eee no fuj, stydim se, na to ze sem dis se vymlouvat nebudu, tohle je ostuda

    a abych nebyl furt ot tak recept na rychlou quesadillu, ktera ani nevim proc, me vzdy zabere na kocovinu...

    ingredience: svazek petrzele, cervena paprika, 2 jarni cibulky, 2 palivejsi feferonky, cedar, 4 tortilly, strouzek cesneku, zakysana smetana
    postup: do misy hodne nadrobno nakrajime veskere suroviny (krome tortill, cesneku a smetany) a promíchame s najemno nastrouhanym cedarem.
    Do suché rozpalene panve vlozime tortillu na kterou pravidelne rozprostreme polovinu smesi, prikryjeme dalsi tortillou a dobre primackneme, po chvilce se syr zacne rozpoustet a krasne propoji obe tortilly, v tu chvíli otocime a
    opeceme druhou stranu. Po opeceni na prkenku nakrajime na trojuhelniky a podavame s dipem z prolisovaneho cesneku se zakysankou, muzeme dochutit cerstve mletym peprem...

    pardon za pravipos ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Někdy se pokusím kočkám něco zamýchat... :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam