• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEBERA: Mas ten olej dostatecne rozehratej? Mas ho dost?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: tak bohužel tentokrát úplně stejný scénář. 2/3 uvařené a oschlé cizrny jsem umlela v masomlýnku, 1/3 nasekala, uplácala falafely, rozehřála olej, vhodila do něj první pokusný a pak jen bezmocně pozorovala, jak mizí. Po minutě bublání falafel komplet zmizel, jak u kouzelníka, čáry-máry a byl pryč. Experimentovala jsem pak ještě s několika dalšími kousky s různým množstvím přidané mouky a měnila se jen rychlost, během které se v oleji rozpadly na prvočástice, požadovaných 2,5 minuty nevydržel žádný. Měla jsem hmoty z půl kila suché cizrny, nakonec jsem je upekla v troubě, chuť nic moc, ale aspoň držely. To je záhada...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    GRANTORINO: ujistuj se o cem chces. jsem rada, ze jsi objevila avokado a pomerancovej dzus, preju ti to, je to zdravy.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KLAAR: ale pomerančovej džus mi prošel [ GRANTORINO @ Na co mate prave chut? ], takze vsechno spatne uplne nebude, spis jsou lidi, co maji nutkani mi dat minus i za fotku kotatka... spatne je mozna neco na me a spatne je neco i na ostatnich
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    IORETH: nic neni na avokade se zakyskou spatne. spatne je neco na GRANTORINO...
    IORETH
    IORETH --- ---
    Co je na avokádu se zakysanou smetanou špatně?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Babička zavařovala vepřovou polívku do sklenic s takovejma těma plechovejma víčkama a ztráty byly určitě pod 5 %. Vydržela měsíce.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOFIJKA:
    GRANTORINO: Já míchám na pomazánku avokádo s lučinou nebo nějakým jiným sýrem typu žervé. Hádám, že chuťově se to zas až tak moc lišit nebude.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SOFIJKA: jo koukam, ze to ani neni nic neobvyklyho... ale jsem rada, ze jsou tu znalci, co jsou si jisty, ze je to kravina ;)))
    Jednoduchá avokádová pomazánka recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/jednoducha-avokadova-pomazanka/
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    GRANTORINO: taky dělám avokádovou pomazánku se zakysanou smetanou, jen tam ještě přidávám česnek, pepř, citrón a trochu olivovýho oleje. je to dobrota, prarodiče se tohle zpracování avokáda naučili ve Venezuele.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THEODORT: aha asi mam kachni zaludek, ja s tim problem nemam:)

    no nicmene kachna super, mam pocit, ze se to v alobalu udelalo jeste lip a rychlejc... za tri hodiny byla uplne mekkounka a vypecena :)) takze dik, pochutnali jsme si. ted si dame slofika
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GRANTORINO: to zni dost strasidelne.. jako rozmackat avokado s leccim je ok, ale se smetanou bych to michal az v zaludku
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VECTOR: Jde to v pohodě. Jídlo (něco s omáčkou, aby ve sklenici nebylo moc vzduchu) jsem zavařoval mockrát, sklenice se šroubovacími víčky, v hrnci, 20 minut varu. (Kamarád takhle zavařoval v mikrovlnce a nějak se to neosvědčilo, měl velké ztráty.) Bez ledničky vydrží určitě ten týden až deset dnů (déle jsem to nikdy nezkoušel, předdělával jsem si takhle zásoby jídla na různé akce, abych tam mohl servírovat teplé jídlo bez vaření).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a prispeju jednim receptikem, neni to nic originalniho, ale uz se tim zivim treti tyden a nemzu se tim nabazit, bud s knackebrotem, chlebem nebo s nachos misto kupovanyho guacamole /levnejsi a pritom lepsi varianta nez kupovany sklenice s guacamole/, navic to tu furt mame v akci avokado za 17-20,-

    Avokadova pomazanka: jedno zraly avokado rozmackam vidlickou do misky se zakysanou smetanou a osolim... nic vic, nic min..
    (dodavam ze avokado je afrodisiakum a taky je v nem vitamin E)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOOMIX: great, to me nenapadlo, hned to jdu zabalit!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GRANTORINO: alobal
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak delam poprvy v troube celou kachnu, mam litinovej kastrol, ale bohuzel bez vika... se nenaslo a do jinyho kastrolu ani pekace se to nevejde...
    celej kastrol zabral skoro celou troubu, tak resim jeslti jeste na to nacpat aspon nejaky jiny viko, ktery by to castecne zakrylo nebo se na to vykaslat a doufat, ze se to teda upece i tak
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VECTOR: někdo ze vzdálený rodiny to takhle dělal s polívkama. Ale je to tak na tejden, dýl to prej nevydrží. A v nejhorším případě bych guláš klidně zamrazil (pokud je další možnost to vyhodit)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Byla to blba otazka, povedlo se to skvele.

    Vyvar jsem pouzil do gulase, mel jsem 2 kila klizky, ted mam megahrnec plnej dobryho jidla, a chtel byh to venovat kolegum v praci.
    Da se to naplnit do sklenic a zavarit/sterilovat jako okurky? Nebo to proste naplnim do sklenic a reknu, at to sni co nejdrive?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Je to jedno. Nota bene esli z toho nebude polívka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam