• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Udajne nikdy. Nazev Svickova je pry odvozen od barvy svicky. Ne od kusu masa.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MACHALIK: ale delavala ne?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: Delaval jsem to z plechovkove, stejne jako hummus i ze syrove-uvarene a slo to. Divny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHOBOT: je to komplikovanější, protože jaksi v každé zemi se ta kráva rozřezává trošku jinak. Na svíčkovou je ideální loupaná plec - flat iron steak/butlers' steak/oyster blade steak. Ale bude zajímavá to i z brisket (говеждо гърди) /flank (údajně говеждо гърди) kusů.

    Asi se zeptej na hovězí plec говеждо рамо

    Pokud bys to chtěl dělat ze svíčkové (tenderloin) a nebo přilehlých kousků masa (sirloins), tak musíš zvlášť udělat ze silného vývaru omáčku a tu svíčkovou udělat jako steak a omáčkou přelít, to pomalé dušení/pečení jim neudělá dobře.



    USA



    UK



    bulharské vysvětlivky jsou třeba tady http://www.bghelp.net/...007-%C7%E0%E4%F3%F8%E5%ED%E8-%F2%E5%EB%E5%F8%EA%E8-%F0%F3%EB%E0%E4%E8/page2
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Svíčková se nedělá ze svíčkové...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Nedari se mi googlit, nevite nekdo o nejakem webu s prekladem jednotlivych casti hoveziho do aj? Nebo jeste lepe do bulharstiny, ale to je asi miziva sance.
    Nebo mi jen nekdo prosim napiste, jak je v aj svickova, pripadne nejaky levnejsi kus hoveziho, kterym by se dala svice nahradit ve stejnojmenne omacce. Moc sanci na sehnani svice si beztak nedelam.
    A ocenim i preklad klizky, kvuli zaloznimu receptu. Diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: no protože ta cizrna tam patří jen namočená + ta směs musí být vychlazená, aby trochu zatuhla před tím, než budeš dělat placičky a smažit je.


    How to cook the perfect falafel | Life and style | The Guardian
    http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2014/feb/19/how-to-cook-perfect-falafel

    Stirring the Pot: Yotam Ottolenghi's Falafel with Spiced Chickpeas and Fresh Vegetable Salad
    http://mykentuckyhome-kim.blogspot.co.uk/2013/06/yotam-ottolenghis-falafel-with-spiced.html

    částečně to naznačuje i Rachad, ale recept nedá http://www.rozinkyamandle.cz/?p=895

    ten od Pospěchové je bohužel za platební bránou, ale jako povedený uvádí i tuten http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/205562221900020/?deid=1137&recept=64
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEBERA: Mas ten olej dostatecne rozehratej? Mas ho dost?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: tak bohužel tentokrát úplně stejný scénář. 2/3 uvařené a oschlé cizrny jsem umlela v masomlýnku, 1/3 nasekala, uplácala falafely, rozehřála olej, vhodila do něj první pokusný a pak jen bezmocně pozorovala, jak mizí. Po minutě bublání falafel komplet zmizel, jak u kouzelníka, čáry-máry a byl pryč. Experimentovala jsem pak ještě s několika dalšími kousky s různým množstvím přidané mouky a měnila se jen rychlost, během které se v oleji rozpadly na prvočástice, požadovaných 2,5 minuty nevydržel žádný. Měla jsem hmoty z půl kila suché cizrny, nakonec jsem je upekla v troubě, chuť nic moc, ale aspoň držely. To je záhada...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    GRANTORINO: ujistuj se o cem chces. jsem rada, ze jsi objevila avokado a pomerancovej dzus, preju ti to, je to zdravy.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KLAAR: ale pomerančovej džus mi prošel [ GRANTORINO @ Na co mate prave chut? ], takze vsechno spatne uplne nebude, spis jsou lidi, co maji nutkani mi dat minus i za fotku kotatka... spatne je mozna neco na me a spatne je neco i na ostatnich
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    IORETH: nic neni na avokade se zakyskou spatne. spatne je neco na GRANTORINO...
    IORETH
    IORETH --- ---
    Co je na avokádu se zakysanou smetanou špatně?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Babička zavařovala vepřovou polívku do sklenic s takovejma těma plechovejma víčkama a ztráty byly určitě pod 5 %. Vydržela měsíce.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOFIJKA:
    GRANTORINO: Já míchám na pomazánku avokádo s lučinou nebo nějakým jiným sýrem typu žervé. Hádám, že chuťově se to zas až tak moc lišit nebude.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SOFIJKA: jo koukam, ze to ani neni nic neobvyklyho... ale jsem rada, ze jsou tu znalci, co jsou si jisty, ze je to kravina ;)))
    Jednoduchá avokádová pomazánka recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/jednoducha-avokadova-pomazanka/
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    GRANTORINO: taky dělám avokádovou pomazánku se zakysanou smetanou, jen tam ještě přidávám česnek, pepř, citrón a trochu olivovýho oleje. je to dobrota, prarodiče se tohle zpracování avokáda naučili ve Venezuele.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THEODORT: aha asi mam kachni zaludek, ja s tim problem nemam:)

    no nicmene kachna super, mam pocit, ze se to v alobalu udelalo jeste lip a rychlejc... za tri hodiny byla uplne mekkounka a vypecena :)) takze dik, pochutnali jsme si. ted si dame slofika
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GRANTORINO: to zni dost strasidelne.. jako rozmackat avokado s leccim je ok, ale se smetanou bych to michal az v zaludku
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VECTOR: Jde to v pohodě. Jídlo (něco s omáčkou, aby ve sklenici nebylo moc vzduchu) jsem zavařoval mockrát, sklenice se šroubovacími víčky, v hrnci, 20 minut varu. (Kamarád takhle zavařoval v mikrovlnce a nějak se to neosvědčilo, měl velké ztráty.) Bez ledničky vydrží určitě ten týden až deset dnů (déle jsem to nikdy nezkoušel, předdělával jsem si takhle zásoby jídla na různé akce, abych tam mohl servírovat teplé jídlo bez vaření).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam