• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOM: Ano, to je ona a je výborná.
    TOM: Ta vypadá taky dobře, brzo ji asi vyzkouším ;)
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: tohle vypadá jednoduššeji http://www.albert.cz/recepty/mrkvovy-krem-skoriandrem
    zázvoru se tam dává asi stejně a navíc je to s mým oblíbeným koriandrem...
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Používám prakticky jen do postních jídel, takže fakt jen párkrát do roka. Do zásoby nedělám.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ok. Já nedávám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já nevím, radši bych o tom tak dva tři dny polemizoval.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MACHALIK:
    Ten se snad v průběhu vaření bramboračky vyrobí sám, ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A co zeleninovej vývar do bramboračky, dáváte?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    87HIGHFLYER: zásoby nedělám, když ho potřebuju, udělám si ho během půl hodiny před tim, než ho mrsknu do jídla (ale tam,kde to není vyloženě rouhání, tak ho radši nahradim kuřecím)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Když se řeší vývary - jak jste na tom se zeleninovým? Používáte ho, případně děláte do zásoby? Nějakej speciální recept?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUBANA: Mam to stejne :-) ta chut je silna sama o sobe, tak zrovna u bramboracky nemam motivaci "plejtvat" :-D
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    ja proti vývaru v bramboracce nebrojim:-) jen si myslim ze je dobra sama o sobe i bez nej a ja osobne si vyvar setrim na jine polevky nebo omacky:-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDERA: bezne tam dve tri kostky z mrazaku hazim, mame to radi, hovezi...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: Líp to vyjádřit nejde.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Já nad tím právě od rána intenzivně přemýšlím, že to snad budu muset vyzkoušet.:-) Ale teda zatím nemám jasno, jakej vývar bych tam dala a jestli bych použila tradiční postup, jen místo ředění vodou bych tam vrazila ten vývar etc. No, asi tenhle experiment ještě odložím a o víkendu udělám krémovou polívku podle TRISSIE.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: bramboračka s vývarem chutná jako vývar s bramborama a houbama. Bramboračka bez vývaru chutná jako bramboračka:D Zkrátka jsou to jiný polívky...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: to neni jen na tebe
    tady proti tomu boji zatim vsichni
    nevim proc :)
    ze by to zmenilo chut? pro me asi k lepsimu :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Já neříkám, že je na ní něco špatnýho. Prostě by mě to jen nikdy nenapadlo zkusit.
    KASUMI
    KASUMI --- ---

    EDERA: mne teda na bramboracce s vyvarem neprijde nic spatnyho.. ja ji nedelam, nechutna mi (nejak mi nesedi majoranka v polivce), ale kdybych ji delala, nejspis bych tam klidne dala vyvar
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VECTOR: vlastně teď mě napadlo, že jsem o víkendu dělala krémovou bramborovou polévku se sušenýma houbama, po které se olizoval i můj manžel, který normálně krémovýma polívkama opovrhuje...

    250g brambor (nebo tak nějak) uvařit v litru osolené vody doměkka, propasírovat nebo rozmixovat dohladka. Na másle pod pokličkou podusit 1 nadrobno nakrájenou cibulku a 100g nadrobno nakrájených žampionů nebo 10g předem namočených nakrájených sušených hub. Smíchat s bramborových základem, přidat kelímek smetany, dopepřit podle chuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam