• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: dýňovou polévku s thajským kořením (zázvor+chilli+koriandr+thajská červená kari pasta+ vývar+dýně+cibule +kokosové mléko na závěr.)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: my máme obvykle opačný problém - máme tak rádi thajské curry, že kokosového mléka máme pořád málo... Mám už několik let chuť vyzkoušet recept na kokosovou zmrzlinu s limetou, ale nikdy jsem se k tomu ještě nedostala
    1 limeta
    1 lusk vanilky
    100 g cukru
    1 plechovka kokosového mléka (400ml)
    V hrnci zahříváme cukr, dokud není tekutý, přilijeme kokosové mléko a uvedeme do varu, vmícháme limetovou kůru i šťávu, vanilkovou dřeň a necháme částečně vychladnout. Pak směs přelijeme do kovové mísy a postavíme na 3 hodiny do mrazáku. Během této doby občas vyjmeme a hmotu dobře promícháme.
    Koukala jsem teď na netu a je tam spousta zjednodušených variant - mléko tam nevaří, jen smíchají ingredience a dají mrazit a občas promíchají... A docela se mi líbila i varianta s ananasem...

    A nebo samozřejmě koupit curry pastu a bylinky a udělat thajské curry...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    EDERA: květákové kari podle Zuzkaou... ona dává v původním receptu, myslím, jen bílý jogurt, ale já už ho jinak než s kokosovým mlékem nedělám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FESTER: S kdejakou kačenou, husou nebo slepicí?:-)

    RISINA: Z uzenýho vývaru dělám česnečku. Do tý přijdou brambory taky.:-)

    A hledám nějakou inspiraci na jídlo, do kterého bych mohla spotřebovat zbytek kokosového mléka po tom kha gai.
    RISINA
    RISINA --- ---
    EDERA: Bramboračku dělám buď jen z vody, nebo z vývaru z uzeného - ten jí dodá jinou, zajímavou chuť.
    FESTER
    FESTER --- ---
    MACHALIK: polozit dlan na prsa ? a a vychutnat sex ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vecne hledam inspiraci, co novyho s prsama :(
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: trollis nebo se ptas vazne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Cos udelala s prsama?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KASUMI: Ne, páč jsem jí vybalila a vzhledem k jejímu odéru letěla místo do trouby do koše :(
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOM: Ano, to je ona a je výborná.
    TOM: Ta vypadá taky dobře, brzo ji asi vyzkouším ;)
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: tohle vypadá jednoduššeji http://www.albert.cz/recepty/mrkvovy-krem-skoriandrem
    zázvoru se tam dává asi stejně a navíc je to s mým oblíbeným koriandrem...
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Používám prakticky jen do postních jídel, takže fakt jen párkrát do roka. Do zásoby nedělám.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ok. Já nedávám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já nevím, radši bych o tom tak dva tři dny polemizoval.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MACHALIK:
    Ten se snad v průběhu vaření bramboračky vyrobí sám, ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A co zeleninovej vývar do bramboračky, dáváte?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    87HIGHFLYER: zásoby nedělám, když ho potřebuju, udělám si ho během půl hodiny před tim, než ho mrsknu do jídla (ale tam,kde to není vyloženě rouhání, tak ho radši nahradim kuřecím)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Když se řeší vývary - jak jste na tom se zeleninovým? Používáte ho, případně děláte do zásoby? Nějakej speciální recept?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUBANA: Mam to stejne :-) ta chut je silna sama o sobe, tak zrovna u bramboracky nemam motivaci "plejtvat" :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam