• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    KASUMI: to delam z cerny ryze

    JAZDA: proc ne, zkusim.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja miluju lepivou ryzi s mangem, klasickej thajskej dezert

    prvni googled recept, mam doma nejaky ozkouseny, ale v podstate je to jednoduchy.. uvarit ryzi s mlekem a podavat s mangem :)
    Thai Mango Sticky Rice Pudding (Khao Niaow Ma Muang)
    http://thaifood.about.com/od/thaidesserts/r/mangoricepuddin.htm

    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: my máme obvykle opačný problém - máme tak rádi thajské curry, že kokosového mléka máme pořád málo... Mám už několik let chuť vyzkoušet recept na kokosovou zmrzlinu s limetou, ale nikdy jsem se k tomu ještě nedostala
    1 limeta
    1 lusk vanilky
    100 g cukru
    1 plechovka kokosového mléka (400ml)
    V hrnci zahříváme cukr, dokud není tekutý, přilijeme kokosové mléko a uvedeme do varu, vmícháme limetovou kůru i šťávu, vanilkovou dřeň a necháme částečně vychladnout. Pak směs přelijeme do kovové mísy a postavíme na 3 hodiny do mrazáku. Během této doby občas vyjmeme a hmotu dobře promícháme.
    Koukala jsem teď na netu a je tam spousta zjednodušených variant - mléko tam nevaří, jen smíchají ingredience a dají mrazit a občas promíchají... A docela se mi líbila i varianta s ananasem...

    A nebo samozřejmě koupit curry pastu a bylinky a udělat thajské curry...
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: jite ryzovou nebo vlockovou kasi? pokud ano, tak do ni dej to kokosove mleko .
    EDERA
    EDERA --- ---
    SPLIFFBOY: Květákové kari podle Zuzky máme aspoň jednou do měsíce.:-) Já teda dávám zakysanou smetanu.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    EDERA: květákové kari podle Zuzkaou... ona dává v původním receptu, myslím, jen bílý jogurt, ale já už ho jinak než s kokosovým mlékem nedělám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FESTER: S kdejakou kačenou, husou nebo slepicí?:-)

    RISINA: Z uzenýho vývaru dělám česnečku. Do tý přijdou brambory taky.:-)

    A hledám nějakou inspiraci na jídlo, do kterého bych mohla spotřebovat zbytek kokosového mléka po tom kha gai.
    RISINA
    RISINA --- ---
    EDERA: Bramboračku dělám buď jen z vody, nebo z vývaru z uzeného - ten jí dodá jinou, zajímavou chuť.
    FESTER
    FESTER --- ---
    MACHALIK: polozit dlan na prsa ? a a vychutnat sex ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vecne hledam inspiraci, co novyho s prsama :(
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: trollis nebo se ptas vazne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Cos udelala s prsama?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KASUMI: Ne, páč jsem jí vybalila a vzhledem k jejímu odéru letěla místo do trouby do koše :(
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOM: Ano, to je ona a je výborná.
    TOM: Ta vypadá taky dobře, brzo ji asi vyzkouším ;)
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: tohle vypadá jednoduššeji http://www.albert.cz/recepty/mrkvovy-krem-skoriandrem
    zázvoru se tam dává asi stejně a navíc je to s mým oblíbeným koriandrem...
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Používám prakticky jen do postních jídel, takže fakt jen párkrát do roka. Do zásoby nedělám.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ok. Já nedávám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já nevím, radši bych o tom tak dva tři dny polemizoval.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MACHALIK:
    Ten se snad v průběhu vaření bramboračky vyrobí sám, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam