• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    Ahoj, jak dlouho podle vás vydrží namočený hrášek než se zkazí? V pátek jsem si řekl, že v sobotu bude hrachová kaše s uzeným a nakonec nebyl čas. Každý den jsem měnil vodu, jinak nic.
    Teď je polovina hrášku naklíčená a tak trošku hořce to voní, dá se to ještě použít na tepelnou úpravu, nebo poputuje do koše?
    ADITU
    ADITU --- ---
    BALAENA: ach tak, to mě nenapadlo. jak jsem se tunelově upla k těm koka sušenkám :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADITU: si myslím, že myslela spíš "necháme týden rozležet" - tříleťák bude chtít výsledek svého úsilí ochutnat hned, a ne za týden nebo za dva
    ADITU
    ADITU --- ---
    (plus Xmarge, které ten blog patří, imho taky peče s malým dítětem, tak je možné se jí zeptat napřímo, kdyby byly nějaké nejasnosti a dotazy :) )
    ADITU
    ADITU --- ---
    SARGO: http://www.pradobroty.cz/2014/03/koka-susenky.html jsou vyzkoušené. uležet půl hodiny v lednici to můžeš nechat během poledního spánku, ne? začnete před ním, necháte uležet a po vyspání budete péct...
    PETATA
    PETATA --- ---
    SARGO: dalsi tip, tam neni potreba zadny mixer http://www.albert.cz/recepty/bananove-ovesne-susenky
    PETATA
    PETATA --- ---
    SARGO: ty koka se opravdu nemusi nechavat ulezet a postup je rychly a jednoduchy, pokud mas robot (at rucni ci jiny), neni duvod se bat
    zrovna pred tydnem jsem je delala s malou (necele 2r)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: konkrétně u anýzek říkají "obalit v cukru" a "odležet dva týdny", ale my je s úspěchem neobalujeme a užíráme rovnou z plechu. je teda pravda, že ty zbytky, co vydrží ten jeden dva týdny do vánoc, jsou trochu jiný - ne nutně lepší nebo horší, ale s rozležením se prostě změní. nicméně jsou dostatečně dobrý i hned z plechu
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARGO: to těsto se přeci dá patlat rukama...to neni vhodný pro malý dítě?:)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BALAENA: Náměty dobré, ale nebylo by něco bez poznámek "necháme uležet"? :-))
    Ideálně i bez fáze "utřeme něco s něčím"... když tak nad tím přemýšlím, asi zkusím, co udělá bábovkové těsto v miniformičkách, to může dělat celé sám :-D
    (Než mě někdo odkážete na google - už jsme asi dvakrát nebo třikrát nějaký recept zkoušeli, ale výsledky nevalné, tak proto se raději doptávám na něco vyzkoušeného. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Lidé dobří, nemám sil nad něčím přemýšlet, nemáte prosím po ruce recept na jednoduché sušenky, co by se daly páchat v rámci demolování kuchyně s nemocným tříleťákem? :-)
    KURE
    KURE --- ---
    dik vsem za tipy.

    87HIGHFLYER: muzes nejak podrobneji rozepsat to risotto?
    RUFO
    RUFO --- ---
    KURE: My ho jime jen na pare s maslem. A nebo s cesnekovym jogurtovym dresingem
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: bych ho oblanšírovala a jedla jen tak s máslem. Nebo steaky by z něj mohly být moc pěkné (nařezat silnější plátky po polednících, posolit, popepřit na troše dobrého tuku opéct z obou stran, aby vzniklo co nejvíc hnědý kousků a pak vrazit na 10-15 minut dodělat v troubě na 180. K tomu brambory/hranolky/pyré a nějakou omáčku - fakt jako na steak)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KURE: dělal jsem z něj risotto...akorát je třeba dávat bacha, abys neztratil tu pěkně zelenou barvu
    EDERA
    EDERA --- ---
    KURE: Tak zrovna to zmiňované květákové kari by mohlo slušet i fraktálu.:-)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KURE: recept alias romanesco:
    Vezmeme květák a propláchneme studenou vodou, to nemaj slimáci rádi. Pak květák spaříme, to taky nemaj rádi. Pak květák rozpůlíme na dvě přibližně stejné půlky. Necháme odkapat. Posléze obě půlky opět rozpůlíme. Vzniknpou nám pěkné čtvrtky. Slimáci čtvrtky neznaj, a neuznávaj, těší se na pátek. Každkou čtvrtku opět rozpůlíme, a pak půíme a půíme... a půlíme. Doporučujume podávat s mandlovým chlebem. ;)
    KURE
    KURE --- ---
    podarilo se mi koupit fraktalní květák, alias romanesco. poradte nejakej recept, nechci to delat jako obycejnej kvetak :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ZUZKAOU: tak ja jsem se tedka docetl, ze to szekely kaposta je neco podobnyho nasemu segedinu, ale szeged gulasz je gulas s rajcatama a paprikou, tak nevim...buh vi...je to fuk. Kazdopadne kdyz jsme byli v Szegedu, tak, ze si dame segedin teda, meli jsme strasnou chut na to zeli, tak jsme si objednali gulasz of Szeged a prinesli nam tu cervenou palivou polivku v kotliku prave.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam