• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Dávám zelenej tvaroh a trochu másla.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    AIJA: cottage by nemusel bejt spatnej, hezky by vynikla chut cibulky a ryby

    + vcera jsme vymysleli nejaky zimni menu a vysledek:
    predkrm nejaka placicka s creme fraiche (asi neco na zpusob cuketove, nedaval jsem pozor)
    mrkvovy krem se zazvorem a pomerancem
    hovezi burgundsky gulas s bramborovocelerovym pyre
    jablecnej kolac (snad mi vyjde konecne hezka leskla pruhledna glazura bude cas i na blbinky s aranzovanim)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Většinou smetanovým, typu Lučina, PicFrisch a spol., ale ani tvarohu se nebráním, viz NOLONGERTHERE:
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Jakým sýrem?
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AIJA: Jasný, já si to taky trochu doředím nějakým sýrem, jak jsem psala (ba i trochu plnotučného tvarohu snesu), ale to máslo je prostě do základu potřeba, bez něj nehraju.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NOLONGERTHERE:
    Pokud si dobře pamatuju, tak ve škole šlehali rybičkovou pomazánku napůl s máslem a napůl s tvarohem. Vyšla by je jinak sakra draho. A když se to pořádně našlehá, tak nebylo znát kolik másel si kuchařky odnesly domů:-)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Díky všem, normálně se i těším a to je co říct :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAKII: jj hlavne nezapomen na kysely vokurky najemno!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: s máslem jsou olejovky už nepoživatelně mastné, jsem za nějakým čerstvým sýrem typu lučina, žervé, nebo pomazánkové máslo, k tomu dost cibule, citronová šťáva a sůl

    THEODORT: pomazánka z olejovek je naprosto normální věc, alespoň v mých končinách, ale je fakt ,že ty polotekuté uzené makrely, co jsou teď k dostání, se jinak než rozmašírované snad jíst nedají
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    IDENTITY: Já to znám a dělala jsem, když nebylo dost másla. Ale není to ta správná školní!
    HOFFMI: Hořčice, jak jsem mohla zapomenout!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NOLONGERTHERE: I ve vlastní šťávě jsou dobrý s tvarohem, fakt :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    MAKII: jeste, trochu horcice, at to ma koule a kysely okurky na kosticky ne? a vareny vejce taky dobry...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    THEODORT: my to doma taky delali z uzene makrely ci cehosi..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    IDENTITY: Na mě je to málo tučný, tvarohová pomazánka, a to je jiná;) Miluju máslo. A rybičky jsou běžně v prodeji olejové i ve vlastní šťávě, takže to zachrání i ty druhé.

    THEODORT: Makrelová je taky skvělá, ale je to prostě jiná pomazánka. Normální sardinky v konzervě jsou klasika, právě z těch to mám zafixované odmala, žádná nová móda.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Naprosto respektuju všechny chutě, proti gustu a tak dále, ale nikdy jsem moc nechápala, proč míchat rybičky, který jsou obvykle v oleji, ještě s máslem. Já dělám pomazánku z rybiček + (polo)tučnýho tvarohu. Tyčák s metličkou z toho udělá luxusní konzistenci a není to tak strašně mastný. Samozřejmě cibule (pro mě lepší teda nadrobno pórek), podle potřeby (slanosti rybiček) sůl, citronová šťáva...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem jedinej kdo by to delal z normalni uzeny ryby nebo jsou ty blatosracky z konzervy v mode?

    driv se delavala klasika z uzeny makrely, cibule, jarni cibulky, trochy masla, vyresit dilema jestli pridat smetanu, tvaroh nebo lucinu, na zaver trocha citronu soli pepre.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SANTAL: Jo a poměr: 1 máslo : 1 bryndza (125gr): 1 malá konzerva sardinek
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MAKII: Já dělávám tuhle:
    máslo (povolené, pravé) + bryndza + sardinky co byly obyč v oleji, pořádně rozmíchat + poté přidat nasekanou zelenou cibulku (pórek) a promíchat.
    Zelnou cibulku lze naradit třeba mletou paprikou sladkou a pod.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MAKII: Rybičková je moje láska! Utřít okapané rybičky s máslem, poté přidat tvaroh/smetanový sýr/pomazánkové máslo, podle chuti, nadrobno posekanou cibulku (klíďo lahůdkovou), trochu soli, pepře, citronu. Jo a doma jsme milovali i ze sardinek z protlaku, byla taková správně "kečupová":)
    Nebo taková moderní nudná varianta - smetanový sýr/pomazánkové máslo utřené se sendvičovým tuňákem a troškou jarní cibulky/pažitky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: jo a prožeň to mixérem, pokud budeš mít (ne do hladka, aby to mělo trochu strukturu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam