• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: najdi si poblíž svého bydliště půjčovnu grilů a pujčte si gril na sele a normálně ho ogrilujte v celku. Desetikilový miminko teda není úplně velký sele a nebude mít moc masa.

    Nalož ho alespoň na den, dva do sladko(6%)-slano(10%)-kyselého láku - nařezat kůži, pokud v půjčovně budou mít i injekce na maso, tak napíchat do svalů.

    Začít péct pár hodin předem než chceš jít do prvního ořezu - trvá to docela dlouho. Během pečení otáčet a každou chvíli mazat nějakou marinádou.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Vypadá to, že na slunovrat dostanem sele divokého prasete, 10-15kg i s kostma. Musíme ho zbourat - na celé není dost velký mrazák - a pak ho chcem v neděli večer servírovat velké společnosti. 10-15 kg masa do trouby najednou nedám, péci na víckrát je nepraktické (trvá to dlouho, první várka je pak studená a musí se ohřívat, zabere to prostor pro další vaření). Říkal jsem si, že postavím na zahradě z cihel na sucho (nebo jílem oházenou) pícku či krb a tam budu kusy prasete nějak grilovat na nebo vedle dřevěného uhlí...
    Ale s pečením masa, natož takhle ve velkém, nemám moc zkušeností tak si rád nechám poradit jaká je nejlepší metoda a na co si dát pozor...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ma FOOD nakej web?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ja mam food i albert na ipadu, coz je super. A apetit listinny. Ale food mi prijde asi lepsi nez apetit.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    GEISHA: Já mám pocit, že se to různě přelévá – aktuálně mi přijde asi nejzajímavější Gurmet, ze setrvačnosti mám (snad od 4. vydaného čísla) předplacený Apetit, ale tam už se recepty a nápady dost opakují.
    (A Albert vždycky 1. středu v měsíci a v pobočce v holešovickým pivovaře asi mají pomocný sklad, neb tam jsou štosy a štosy po celé prodejně nejmíň do konce daného týdne.)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADELHAIDA: tak pokud v albertu není tuna reklam, nechci vidět, jak tuna reklam vypadá. albert je jich totiž plný.


    GEISHA: ono se tu už cca rok zpět řešilo a vyšlo to tak, že je to v podstatě jedno co vybereš
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Popravdě mi poslední dobou připadá nejlepší takovej ten časopis, co vydává Albert. Má to rozumnej počet stran, je to zadarmo a není tam tuna reklam. Apetit jsem měla předplacený a asi po dvou letech jsem tam už málokdy našla něco nového. U FOODu to bylo to samé v bleděmodrém.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    THEODORT: Vážně? Já to chtěl zahrabat pod muškáty.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEISHA: až něco vybereš, tak dej vědět proč, atd. Já šel cestou hromadné objednávky a vybral F.O.O.D. (plus Sluníčko a Lidé a Země ze stejné webovky:)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SAMMAEL: snist!
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dostal jsem kančí panenku (asi i s kotletou) z mladého kousku, co s tím, kromě grilu?
    EMKO
    EMKO --- ---
    Ak by ste mali chuť a čas, prídite na náš kurz varenia :)

    Je to v Prahe na Jiřáku a budeme zapletať vianočku, piecť medovníčky a pripravovať jedlé ozdoby na stromček.

    Vianočné pečenie 2014 • článok • bonvivani.sk
    http://bonvivani.sk/clanky/vianocne-pecenie-2014

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADELHAIDA: Burguňon :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADELHAIDA: [bœf buʁ.ɡi.ɲɔ̃]
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MACHALIK: A nevíš, jak se to čte? Onehdá jsem ho vařila rodičům a nebyla jsem si vůbec jistá. Jak znám Francouze, zbude z toho jen prostřední slabika, takže něco jako "ui" :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLINA: Píše se to bourguignon, když tak.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Diky vsem, povedlo se mi to vyborne. Celer jsem umixovala v mixeru s maslem, brambory tim prostrednim nastavcem a celer jsem tam potom pridala a prilila pomalu teple mleko. Nejlepsi bourgignon. Ten cas za to stal
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    NOLONGERTHERE: jiste, ja jen ze znam experty (kuchare), co vezmou vareny brambory, nalejou do nich mliko (jeste k tomu studeny) a pak zapnou klichtadlo a divej se, ze je to plny hroudek.
    sem jen nechtel, aby nekdo sel v jejich stopach...
    chci si koupit tohle
    Adcraft FM-35 Foley Food Mill, 3.5 Qt., Mashes, Strains, Rices, Purees & Grates: Amazon.ca: Home & Kitchen
    http://www.amazon.ca/...es/dp/B00HHK95CA/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1416149788&sr=8-5&keywords=mash+mill
    ale 150 dolaru za tohle zelezo je fakt trosku prestrel!
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    DEVIL: To se nevylucuje prece. Ja jen zduraznuju, ze mliko ma byt teply, prekvapive mnoho lidi to nenapadne.
    A jinak kasi jsem v robotu delala pak vecer a i dneska rano, da se to zapnout i na pomalou rychlost a postupne pridavat dle potreby, v tom nevidim problem. Bez lisu (ten pouzivame v praci), brambory, prostredni metla, maslo, sul, rozdrbat dle potreby a postupne prilivat teply mliko, jak pises.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam