• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALDARION: jestli ma 10 - 15 kg tak na tom nebude moc masa, tak aby ti ve finale nechybelo. Ja delam kejty okolo 8 kg a prijde mi ze ni byva vic masa nez na malym selatku. Pomazanou kejtu zabalim do alobalu a delam cca 3 hodiny na dreve, pak sundam alobal, dam uhli a pak akorat postupne ukrajujes, ale v tvym pripade to bude asi kratsi doba, aby to nebylo vysuseny..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    je teď zrovna na trhu nějaký optimalizovanější domácí mašinka na souse-vide než Anova?

    Anova Culinary | Anova Precision Cooker
    http://anovaculinary.com/products/anova-precision-cooker
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: najdi si poblíž svého bydliště půjčovnu grilů a pujčte si gril na sele a normálně ho ogrilujte v celku. Desetikilový miminko teda není úplně velký sele a nebude mít moc masa.

    Nalož ho alespoň na den, dva do sladko(6%)-slano(10%)-kyselého láku - nařezat kůži, pokud v půjčovně budou mít i injekce na maso, tak napíchat do svalů.

    Začít péct pár hodin předem než chceš jít do prvního ořezu - trvá to docela dlouho. Během pečení otáčet a každou chvíli mazat nějakou marinádou.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Vypadá to, že na slunovrat dostanem sele divokého prasete, 10-15kg i s kostma. Musíme ho zbourat - na celé není dost velký mrazák - a pak ho chcem v neděli večer servírovat velké společnosti. 10-15 kg masa do trouby najednou nedám, péci na víckrát je nepraktické (trvá to dlouho, první várka je pak studená a musí se ohřívat, zabere to prostor pro další vaření). Říkal jsem si, že postavím na zahradě z cihel na sucho (nebo jílem oházenou) pícku či krb a tam budu kusy prasete nějak grilovat na nebo vedle dřevěného uhlí...
    Ale s pečením masa, natož takhle ve velkém, nemám moc zkušeností tak si rád nechám poradit jaká je nejlepší metoda a na co si dát pozor...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ma FOOD nakej web?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ja mam food i albert na ipadu, coz je super. A apetit listinny. Ale food mi prijde asi lepsi nez apetit.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    GEISHA: Já mám pocit, že se to různě přelévá – aktuálně mi přijde asi nejzajímavější Gurmet, ze setrvačnosti mám (snad od 4. vydaného čísla) předplacený Apetit, ale tam už se recepty a nápady dost opakují.
    (A Albert vždycky 1. středu v měsíci a v pobočce v holešovickým pivovaře asi mají pomocný sklad, neb tam jsou štosy a štosy po celé prodejně nejmíň do konce daného týdne.)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADELHAIDA: tak pokud v albertu není tuna reklam, nechci vidět, jak tuna reklam vypadá. albert je jich totiž plný.


    GEISHA: ono se tu už cca rok zpět řešilo a vyšlo to tak, že je to v podstatě jedno co vybereš
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Popravdě mi poslední dobou připadá nejlepší takovej ten časopis, co vydává Albert. Má to rozumnej počet stran, je to zadarmo a není tam tuna reklam. Apetit jsem měla předplacený a asi po dvou letech jsem tam už málokdy našla něco nového. U FOODu to bylo to samé v bleděmodrém.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    THEODORT: Vážně? Já to chtěl zahrabat pod muškáty.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEISHA: až něco vybereš, tak dej vědět proč, atd. Já šel cestou hromadné objednávky a vybral F.O.O.D. (plus Sluníčko a Lidé a Země ze stejné webovky:)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SAMMAEL: snist!
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dostal jsem kančí panenku (asi i s kotletou) z mladého kousku, co s tím, kromě grilu?
    EMKO
    EMKO --- ---
    Ak by ste mali chuť a čas, prídite na náš kurz varenia :)

    Je to v Prahe na Jiřáku a budeme zapletať vianočku, piecť medovníčky a pripravovať jedlé ozdoby na stromček.

    Vianočné pečenie 2014 • článok • bonvivani.sk
    http://bonvivani.sk/clanky/vianocne-pecenie-2014

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADELHAIDA: Burguňon :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADELHAIDA: [bœf buʁ.ɡi.ɲɔ̃]
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MACHALIK: A nevíš, jak se to čte? Onehdá jsem ho vařila rodičům a nebyla jsem si vůbec jistá. Jak znám Francouze, zbude z toho jen prostřední slabika, takže něco jako "ui" :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    POLINA: Píše se to bourguignon, když tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam