• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    RUTHLESS: mne 7cm zazvoru. co kdyz je kulatej.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    THEODORT: libi se mi termin uvarena voda
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem ted delal ruzny kremy, prozatim nejvetsi uspech slavil mrkvovy se zazvorem a pomerancem.

    to se vezmou tak 2 cibule, neco cesneku a kus zazvoru (tak od 2cm do 7cm, podle toho jak moc pikantni to ma byt, 7cm je uz hoodne zazvorovy) do zakladu, na to tak kilo mrkve na kolecka, kus petrzele, brambor a celeru, osolit, povarit v nutnem mnozstvi vody do mekka - ca 20min., rozmixovat do hladka, dovnitr vymackat 2-3 pomerance, rozmixovat jeste jednou zbytky duziny, doredit uvarenou vodou do polevkove konzistence, hotovo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: ja ji měl v restauraci, tak bohužel nevím :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: dej recept, já znám "polévku z kořenovky" jako vývarovou s nudlemi/kapáním.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: ta polívka je taky na smetaně, takže to je dle mě akorát tekutejsi svickova :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: tu bych nedala já. Petržel a celer (v rozumném, spíše menším množství) rozmixované ve svíčkové OK, ale když to plave v polévce... tak vždycky přemýšlím, jestli se ovládnu nebo jestli to půjde plavat do záchodu.
    Nikdy jsem to nijak extra nemusela, ale hřebíček do rakve vařeného celeru byla ex-tchýně, jejíž představa nedělní polévky zahrnovala k smrti uvařený celer v masoxu. A jako host jsem vždycky dostala obzvlášť velkou porci zeleniny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: btw nechutnala by mu polívka z korenovky? Já měl minulý týden prvně a osobně mi to sedlo víc než skoro to samý + maso + knedlík..
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Nádivka z kuřete je u nás taky populárnější než kuře samotné. Ale musí holt být upečená uvnitř toho masa, jen tak v pekáčku bokem chutná úplně jinak. Už jsem si i říkala, jestli ten Láďa Hruška nemá s nadívanýma kůžema vlastně pravdu.:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: jo! Můj muž by nejradši nádivku z kuřete bez kuřete. A svíčkovou bez masa. A tak dále :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SHEALA: Jako malá jsem dělala totéž - chtěla jsem švestkový knedlíky, ale bez švestek. Ty jsem pečlivě vyloupala. Ale samotnej knedlík pochopitelně nebyl ono. Chtělo to to ovonění švestkou.:-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SQUZZA: připomínáš mi moji ségru, co z ovocných knedlíků s jabkama vybírala jabka, ale šišky z knedlíkového těšta, tedy to samý bez jablek, jíst nechtěla.
    FAT
    FAT --- ---
    Ehm... Já to mám vlastně doma. Synek jí dršťkovou, ale bez těch "žížal"...
    :-D
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Ja si z houbovky vybiram houby :]
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WTF... Koukam, ze i gastronomie ma sve perverze. Inu, kolik lidi, tolik chuti. A hlad je nejlepsi kuchar. :)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    FAT: klasická valašská smetanová kyselice. ano, jen tu tekutinu :)
    FAT
    FAT --- ---
    YOCCI: To fakt ze zelňačky jedí jen tu vodu? To jsem ještě neslyšel.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    MACHALIK: buď nejí, vybírají cibuli z pokrmu, nebo nejí jen některé jídla, kde to jde cítit nejvíc. máme jedny známé, co mají rádi kyselici, ale když ji uvaří, tak ji scedí...:D no jako některé věci nepochopím ani já :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: A tak jako nektera IDcka uz odtud data tahaji, zejo; takovej "komunitni manazer Ladi Hrusky a jeho hejtru" je dokonce i tady ontopic...von to hlavne neni ani nyxackej, natoz ceskej vynalez; Mana je ceska verze "a my to udelame jinak a lip!"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GRANTORINO: tak kulhánek se asi taky něčím inspiroval :) akorát tatrgel je.... no... zlatý amarouny.
    PISKVOR: No, novinky ještě neví, že tahle republika je řízená z Nyxu. Resp všechno co je důležitý, se napřed propere na Nyxu, měli by to tady i v češtěině a nebyli by sto let za opicema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam