• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ANNNA: ja varila vyvar z ohanky 4hodky a maso mi prislo uvareny. Pravda trochu tuzzsi, ale v cajku.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ANNNA: za tri hodiny v papinaku je na total afaik vsechno, ten rozdil v konzistenci bude danej spis treba pouzivanosti nebo velikosti toho svalu nebo tim, jak je prorostlej tukem
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Když už se tu otevírají vývary....

    Párkrát jsem zkusila vývar z hovězí oháňky - zdá se mi to, nebo potřebuje o mnoho delší čas, než jiné části krávy? Jednou jsem vařila s pár žebry - maso na žebrech bylo úplně absolutně uvařené, maso z oháňky od kosti odpadávalo samo, ale při krájení pořád trochu kladlo odpor. Vařím v tlakáči tak jako celej večer - nestopuju čas, ty tři hodiny určitě...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ZUZKAOU: diky! prectu si to! no tlakac mam, asi ho zacnu pouzivat!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRENNET: pokud chceš zeleninu mít jedlou, tak ji přihodit na závěr a vařit jen kratší dobu, bylinky až úplně ke konci. Ale pokud chceš vařit vývar častěji, tak si pořiď tlakový hrnec - kuřecí vývar máš do půl hodiny jedlý, do hodiny vyvařený do mrtě, hovězí do dvou, tří hodin.

    Plus je dobé do základu dát něco kyselého - pomůže to lepšímu uvolňování všeho, zejména z kostí - víno, vermut, ocet - kyselá chuť se ztratí, protože se na kyselinu navážou právě ony vylouhované minerály.

    Plus lepší chuti a silnějšímu louhování věcí z pevné hmoty do vývaru pomůže všechno to předpéct - maso, kosti i zeleninu. Plus tím, že se denaturují bílkoviny při pečení a ne při vaření, tak budeš mít čistší vývar.

    Toužíš-li po teorii, tak zde http://uloz.to/xBDZfR7/modernisti-vyvary-rar (je to v angličtině)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jak na vyvar/bujon? Teda varit prvni 4hod bez zeleniny a zeleninu pridat az potom? Nebo varit kosti i se zeleninou hned od zacatku? S upotrebenim uvarene zeleniny nemam problem, pritel ji s laskou debuziruje spolu s "redukovanim" polevky ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SKRU: původně z toho neměl mít ani korunu, ale pak naběhl s právníkama, že když už dělaj z jeho jména takovou frašku, tak za to chce zaplatit..
    DIVER
    DIVER --- ---
    PICHPE: fakt? bezva, vyreseno! dikes moc :)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DIVER: Souhlas s THEODORT: !
    Me to vydrzelo uplne v pohode rok po best before, ani spatn nam nebylo ;-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DIVER: mas tam best before coz je obdoba cesky minimalni trvanlivosti, a dle zkusenosti s timhle balenim ti to vydrzi temer naveky a nikam to chladit davat nemusis, asi bych to nezmrazoval aby se to nejak nerozneco.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ještě bys to mohl dát "na mražák";)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DIVER: do mraznicky s tim!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: njn - ale líčila jsem na Machalika, ne na tebe ;)
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: dik, taky si myslim.

    ale... moje oči! ... "mraŽák"! nejhnusnější český slovo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: jo, mražák by to mělo přežít.
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz, pls...

    koupil jsem s polovicni slevou takovej ten polotovar na fondue. neco na tenhle zpusob:

    Vanbrosia: Emmi: Swiss Knight: L'original swiss cheese fondue
    http://www.vanbrosia.com/2012/11/emmi-swiss-knight-loriginal-swiss.html

    zatavenej vakuovanej pytlik se tremi druhy svycarskych syru, vinem a palenkou. datum spotreby: 12.12.2014

    melo to padnout ted o vikendu, ale nejak z toho seslo. mam tri baleni po 400g a jen tak to nespotrebuju. rozhodne ne driv nez o pristim vikendu.

    takze:

    - myslite, ze to vakuovy baleni v lednici vydrzi o tyden dva pres datum spotreby?

    - nebylo by nejlepsi strcit to treba i na par tydnu do mrazaku? co to s tim syrem/smesi muze udelat? stejne se to pak vsechno roztavi...


    hodila by se mi tahle druha varianta. a docela se k ni priklanim. co myslite?
    GIO
    GIO --- ---
    SKRU: uprimne - v dnesni dobe bych se te druhe variante vubec nedivila, videno pohledem zevnitr z medii.))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    aktualni apetit dost na tema asie, kdo ma rad
    kde se najist dobre, co uvarit (woky, knedlicky apod.), test wok panvi..
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Netvrdím, že ne. Ale holt mu dali jen ty "drobné"... Na netu je k sehnání od 160.- do 200.- Nevím kolik jsou náklady, ale myslím, že marže je dost slušná. Ale nic proti, má smlouvu a jede podle ní. Navíc si myslím, že by za většinu těch receptů měl dostat nepodmíněný trest a ne 6.-/výtisk.
    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: jako i 6 korun pri 300k ks je slusny
    hezka vanocni premie :)
    FAT
    FAT --- ---
    SKRU: http://www.ahaonline.cz/...-hruska-se-musi-spokojit-s-drobnymi-televize-ho-odstrihla-od-milionu.html

    Nova nedá nic víc, než musí. CME si peníze pro zaměstnance hlídá dost pečlivě...
    :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: plnila jsem tuhle podle Pohlreichovy kuchařky kuřecí kůži ze stehna a bylo to výborné... Na internetu je těch receptů spousta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam