ZUZKAOU:
Dělají se z nich i bramboráky, to jsem nezkoušela,a le pokud, tak bych je dělala spíš ve stylu laktes - tedy ne moc kořeněné - tradiční hora česneku a majoránky imho přebije jejich chuť.
tak to mam asi divny topinambury:-)
Ma zkusenost a uz jsem to tu psala, je, ze bramborak naopak musi byt desne koreneny, mnohem vic, nez bramborovy. Jinak ti vyjde placka velmi mdle, lehce nasladle chuti. Ale fakt hrozne mdle, jakoby bez chuti!
A to jsme tam koreni dali, jako do bramboraku a toúpinambur to koreni "pozral" a prebil svou chuti, ktera v teto uprave byla proste...bez chuti.
Ale v nedeli sem topiny dala jako korenovku do kureciho vyvaru a jako soucast podkladu z korenovky pod kruti kus. Pyre z stavy a korenovky bylo dobre, ale tak topin v tech vyraznejsich chutich moc cititnebyl, imo to dosladil jen.