• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Netvrdím, že ne. Ale holt mu dali jen ty "drobné"... Na netu je k sehnání od 160.- do 200.- Nevím kolik jsou náklady, ale myslím, že marže je dost slušná. Ale nic proti, má smlouvu a jede podle ní. Navíc si myslím, že by za většinu těch receptů měl dostat nepodmíněný trest a ne 6.-/výtisk.
    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: jako i 6 korun pri 300k ks je slusny
    hezka vanocni premie :)
    FAT
    FAT --- ---
    SKRU: http://www.ahaonline.cz/...-hruska-se-musi-spokojit-s-drobnymi-televize-ho-odstrihla-od-milionu.html

    Nova nedá nic víc, než musí. CME si peníze pro zaměstnance hlídá dost pečlivě...
    :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: plnila jsem tuhle podle Pohlreichovy kuchařky kuřecí kůži ze stehna a bylo to výborné... Na internetu je těch receptů spousta...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MIST: Ona i obyčejná sekaná upečená v bránici je hned o třídu lepší. Ale sehnat bránici je taky fuška. Už se mi stalo, že podavačka v řeznictví ani netušila, co to je.
    SKRU
    SKRU --- ---
    EDERA: no nekde se nejakej insider (Diver?) vyjadroval ve smyslu, ze z toho osobne zas tak moc nema. takze se ptam, protoze bura neni_zas_tak_moc a pri 300k vytisku je to mego a pul..ale taky je mozny, ze to vsecko dela v ramci svejch pracovnich povinnosti na nove za 35k brutto.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SKRU: Tak jistě, že to dělá bez zištných pohnutek, čistě jen pro naše blaho.:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIST: plněný husí krk je tradiční pochoutka.
    SKRU
    SKRU --- ---
    ma von aspon bura za prodanou knizku, nebo je jenom slavnej a nic z toho nema?:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIST: Tak je obecně známo, že Hruška z těch receptů nevynalezl nic. Jen medializuje to, co mu lidi pošlou. Klidně věřím, že to může být recept, který má kořeny hluboko v minulosti.
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: tak jako italove maji recept, kdey se pece nadivka ve veprove kuzi a nadivka se bali do veprove branice....to jsou proste stare recepty, zuzitkovalo se ze zvirete vsechno. Pochybuju, ze by plnene kureci kuze je vynalez Hrusky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: osmažíš/opečeš kořenovku, cibuli, povaříš ve vývaru, rozmixuješ, přidáš smetanu. Koření podle chuti/svíčkovosti. A žádný zázrak se nekoná...

    Taky mi chutnala nejvíc nádivka z kuřete bez kuřete, omáčka ze svíčkové a na koláči drobenka. Jenže pak si člověk udělá jen ovoce s drobenkou, nádivku bez kuřete popř. celý talíř omáčky bez ničeho a najednou to vůbec není tak dobré... Asi kouzlo omezení...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: pokud někomu dělá zle česnek, tak pomáhá vyndat klíček co je uprostřed. Rozplácnou stroužek nožem, oloupat a vyndat klíček.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SHEALA: ja nevim, ja se bojim upiru, takze jim hory cesneku a neznam "tezko". Bohuzel ty topinamburaky jsem jedla jen ja a muz to je maly vzorek, nam tezko nebylo, tak nemuzu slouzit.
    Ze pozere chut, to chapu, nevim, zda i ucinky;-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MOUNTBATTEN: takovej možná blbej dotaz, ale když je tam hora česneku, neníé pak z toho lidem co to jí težko, nebo to ty brambory absorbují a je to v pohodě? Mám ráda horu česneku :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZUZKAOU: Dělají se z nich i bramboráky, to jsem nezkoušela,a le pokud, tak bych je dělala spíš ve stylu laktes - tedy ne moc kořeněné - tradiční hora česneku a majoránky imho přebije jejich chuť.
    tak to mam asi divny topinambury:-)
    Ma zkusenost a uz jsem to tu psala, je, ze bramborak naopak musi byt desne koreneny, mnohem vic, nez bramborovy. Jinak ti vyjde placka velmi mdle, lehce nasladle chuti. Ale fakt hrozne mdle, jakoby bez chuti!
    A to jsme tam koreni dali, jako do bramboraku a toúpinambur to koreni "pozral" a prebil svou chuti, ktera v teto uprave byla proste...bez chuti.

    Ale v nedeli sem topiny dala jako korenovku do kureciho vyvaru a jako soucast podkladu z korenovky pod kruti kus. Pyre z stavy a korenovky bylo dobre, ale tak topin v tech vyraznejsich chutich moc cititnebyl, imo to dosladil jen.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    RUTHLESS: mne 7cm zazvoru. co kdyz je kulatej.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    THEODORT: libi se mi termin uvarena voda
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem ted delal ruzny kremy, prozatim nejvetsi uspech slavil mrkvovy se zazvorem a pomerancem.

    to se vezmou tak 2 cibule, neco cesneku a kus zazvoru (tak od 2cm do 7cm, podle toho jak moc pikantni to ma byt, 7cm je uz hoodne zazvorovy) do zakladu, na to tak kilo mrkve na kolecka, kus petrzele, brambor a celeru, osolit, povarit v nutnem mnozstvi vody do mekka - ca 20min., rozmixovat do hladka, dovnitr vymackat 2-3 pomerance, rozmixovat jeste jednou zbytky duziny, doredit uvarenou vodou do polevkove konzistence, hotovo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: ja ji měl v restauraci, tak bohužel nevím :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: dej recept, já znám "polévku z kořenovky" jako vývarovou s nudlemi/kapáním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam