pěkně prosím - je tu nějaký milovník mac´n´cheese?
Spáchala jsem další pokus o toto jídlo a stále ho nechápu. Klasická verze kdy se udělá sýrová omáčka s bešamelem, uvaří se těstoviny a pak se to zapeče mi uniká zcela - proč tam proboha mám dávat ten bešamel a zapékat to, umažu tři nádoby a chuť je dost fádní... (pořád by nejlepší bylo uvařit těstoviny a posypat je sýrem.)
Dělala jsem to v příliš chytrém hrnci a bez bešamelu, navic z takových roztomilých minikolínek - do hrnce sýr (dokonce jsem se vybičovala a obětovala na to směs slušnějšího čedaru, gorgonzoy a gruyere), smetana, muškátový oříšek, sůl, vývar + tam přišla troška osamžené cibulky, opečenou slaninu a česnek a v celku jsem to pustila na pečení, dokud se tektunina nevstřebala a zvenčí se neudělala kůrka. Zašpinilo to jen jeden kus nádobí, ale pořád to prostě nebylo nic co bych chtěla vařit znovu.
Proč si na tom američani tak ulítávají, že dělají fancy verze a to i v drahejch restaruacích? Včetně toho že do toho cpou třeba humry či kraby...