Dostala jsem k Vánocům Julii Child. Prozatím proběhla krůta na pomerančích (ano, kdo nemá kachnu, tak tam dá krůtí prsa, zejména když kachny jsou pro 15 osob poněkud mrňavé) a pošítovaná ryba v bílém víně, ale jednoznačně začínám přehodnocovat vztah k jíškovým omáčkám.
Vony ty francouzské vypadají tak, že se dva litry vývaru nalejou na lžíci jíšky a pak se to hodinu vaří, až z toho zbydou 4 deci omáčky, do které přijde ještě spousta másla.
Recepty nepíšu, neb k základu používám multicooker a jen tedy vedle dodělávám omáčku, takže postup majitelům běžných hrnců je naprd. Ten pak je v Julii.
Podstata sdělení - Umění francouzské kuchyně chcete, dá se podle něj vařit, Juliie nejspíš kapánek zjednodušuje postupy pro američanky (zaplať pámbů), ale výsledky jsou stejně super.