GUDRUN:
Pokud v mouce je problém s lepkem, tak zkus brazilské sýrové tapiokové houstičky, jsou moc dobré i studené - tapiokovou mouku mají ve zdravých výživách, u vietnamců a nebo pokud jsi v praze a zajedeš na žižkov do afrických potravin (dole kousek od Ponce - u viaduktu naproti autobusové zastávce směrem na Florenc), tak tam potkáš tu fermentovanou tapiokovou mouku, kterou tam dávají brazilci a jsou pak ještě nadýchanější. Případně do nich můžeš zapéct něco jako sušená rajčata a tak, ale samotné jsou fakt skvělé.
Nuselská kuchta uvádí ...: BRAZILSKÁ SÝROVÁ SLAST - PÃO DE QUEIJO
http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/02/brazilska-syrova-slast-pao-de-queijo.html
Další verze jsou domácí chipsy případně chipsy z různých věcí? Brambory, řepa, cuketa, mrkev, babát, dýně atd. Nakrájet na tenké plátky a osmažit ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje, osolit a chvíli nechat okapat na papírových utěrkách. Škrobnaté věci jako brambory a batáty nejdřív důklaně nechat vymáčet přebytečné škroby a pak usušit a teprve pak smažit.
Jinak ty muffiny můžeš udělat takové ty vaječné.
http://paleogrubs.com/egg-muffin-recipes
Případně krekry -
http://www.acouplecooks.com/2014/03/almond-cashew-crackers/
Máš-li kvašáky okurky (z nakládanejch to není vono), tak hodně zajímavý je ruská verze jak to jíst - namáčet do zakysané smetany a medu.
Pokud máš víc času, tak nalož vajíčka do kyselé řepy
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/nov/29/how-to-make-pink-pickled-eggs-children