úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PANDOVEC
---
---
12:48:10 15.1.2015
1 odpověď
Ahoj,nějakej tip,jak nejlíp uchovat nastrouhanej zázvor,aby nezčernal?
Stačí pár hodin,jsem nemocnej a dělám si čaj každou hodinu...
Ráno nastrouhám větší množství a nechci,aby černal..
Díky
RUFO
---
---
22:48:09 14.1.2015
ESL
: Tu jsem delal asi pred 14 dny a byla vytecna
ESL
---
---
8:08:55 14.1.2015
1 odpověď
LORAIN
: Nám se velmi osvědčila tahle:
http://www.apetitonline.cz/recepty/1269-kremova-mrkvova-polevka.html
TESSS
---
---
10:57:18 13.1.2015
diky vsem!
WILDENBURY_SQ
---
---
18:22:04 12.1.2015
MACHALIK
: A to mě takhle chutná víc zázvor, křen mi prostě jde spíš... K buřtům :)
MACHALIK
---
---
17:54:01 12.1.2015
1 odpověď
+1
Máti dávala křen do jablečných moštů (asi) jako konzervant. Chutnaly pak... řízně.
FAT
---
---
15:35:04 12.1.2015
TESSS
: Jako přílohu se mi osvědčilo ho nastrouhat, zalít troškou vařicí vody, ochutit octem, solí a cukrem a ještě horké dát do vypařené skleničky a zavřít víčkem. Fakt vydrží dlouho řízný.
SQUZZA
---
---
15:24:26 12.1.2015
TESSS
: ja ho mam v mrazaku a kdyz potrebuju odstrouham... furt pali a uz ho tam mam dost dlouho...
ZUZKAOU
---
---
15:05:22 12.1.2015
+4
MUTHA
: a ze sluchátka se ozvalo, ale prosím, jak si račte přát.
Jen teda je to způsob jak ho uchovat, ne jak ho sníst.
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/kren.html
Jinak křen je moc dobrej když se ho troška přistrouhá do zelných salátů a nebo k řepě. Zajímavej je v bramborový kaši. Dá se přistrouhat do hořčice a udělat z ní pak hořčici s křenem. Případně udělej pomazánku z nějaké uzené ryby a k tomu přidej křen.
Tady ho slečna přidává k míchaným vajíčkům a do cizrnové pomazánky, ale jen jsem to vygooglila, neochutnávala.
http://www.meghantelpner.com/blog/109-things-to-do-with-horseradish/
A případně se k němu dá přidat spousta dalších věcí a zkvasit to na lék na rýmičku. Funguje a po měsíci, dvou má i docela dobrou chuť (do té doby tam dominuje zkvašená cibule a tu já nerada). Je to hodně zajímavý i třeba jako součást dresingu na saláty.
http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/01/ostry-cider-pancea-neboli-vselek.html
EDERA
---
---
14:43:13 12.1.2015
+1
TESSS
: Jablečný křen? Máma ho dělává na Boží hod a na Nový rok k vařenému masu (na Boží hod k hovězímu z polévky, na Nový rok k ovaru) a obvykle maso zbude, neb se všichni cpem jen tím křenem.:-)
AIJA
---
---
14:12:44 12.1.2015
Anebo kysaný zelí s křenem...salátové variace.
AIJA
---
---
14:11:26 12.1.2015
MUTHA
:
Jo! To taky:-)
Ale myslela jsem něco jako masovou sekanou a přidat křen:-)
ZUBANA
---
---
14:10:28 12.1.2015
+1
TESSS
: repný salát s křenem a pomerančem! nastrouhat nahrubo syrovou řepu, přidam ol. olej, sůl, pepř, vykrájím měsíčky pomeranče a zbytek pomeranče vymačkám, zakápnu balsamicem a přidám čerstvě strouhaný křen.
LORAIN
---
---
14:05:41 12.1.2015
1 odpověď
Nebyl by tip na dobrou mrkvovou polévku?
Viděla jsem jednou někde z pečené mrkve, ale teď ji nemůžu najít. Pořád dokola vařím tu s červenou čočkou a hledám změnu.
AIJA
---
---
14:00:59 12.1.2015
TESSS
:
Křenové placky nebo jablečný křen k masu.
TESSS
---
---
13:54:19 12.1.2015
5 odpovědí
potrebuju zpracovat kren a nechci delat krenovou omacku. Ma nekdo nejake napady? Napada me kombinace jablek, brambor, krenu a nejak to zapect. Idealne bez masa, dik
BEBEBE
---
---
13:47:46 12.1.2015
KOZINA
: Ja jsem delala tu podle Vanka, akorat jsem ubrala mliko i pecivo na polovinu. I tak pro me bylo tezky tim to maso ,,nastavit" :)) A byla teda moc dobra. Po odlezeni do druhyho dne jeste lepsi.
NENUFER
---
---
13:19:25 12.1.2015
-2
EMKO
: obrazok sice vyzera hezky ale kombinacia bryndzove pirohy a petrzlen mi pride divna :-( Je to take zdobenie za kazdu cenu
KOZINA
---
---
11:29:03 12.1.2015
1 odpověď
BEBEBE
: teĎ jsem byl u kámošky a ona do masa nastrouhala petržel a mrkev, housku namočenou v mlíku, vajíčka, cibuli atd.. zbytek klasika. Ale ještě jsem neměl možnost to vyzkoušet.. Vypadalo to dost zajímavě
EDERA
---
---
10:05:56 12.1.2015
GINGERCAT
: Já bych řekla "aspoň" tři hodiny. Někdy stačej, někdy ne.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam