• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: nahod pak pls vysledek :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANNNA: vubec se s tim nebabrej a nech to maso nalozeny v marinade klidne i tyden!
    minulej tejden mi kamaradka sefkucharka rikala, ze diky ananasu dostala cenu za nejlepsi predkrm z bizoniho masa tady ve meste. vzala maso a zalila to kasi z rozmixovanejch ananasu a nechala to tejden lezet v lednici. pak z toho udelala 'bbq pulled buffalo slider' a bylo to doma.
    ja mam furt v mrazaku maso z losa a pristi tyden koupim ananas a vyzkousim to
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GINGERCAT: No jo... z téhož zdroje bylo minule pár naprosto fantastických (a na přípravu blbovzdorných) kousků, tak jsem doufala, že je to těma žebrama :/

    Jinak jak jsem to (6 hodin pečené!) cpala do (elektrického!) masomlýnku, tak některé kusy nesežvýkal ani masomlýnek :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    HENNYVILLE: u mě zatím zvěřinovou hitparádu vede divočák dorostenec. To bylo dobré v jakékoliv úpravě. A daňčí panenka s brusinkovou omáčkou, to bylo taky výborný.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANNNA: daňka jsme teď měli půlku zvířete (a mrazáku :-)) a u žádného kusu masa jsem neměla takovou zkušenost jako ty. Asi jsi bohužel vyfasovala nějakého zasloužilého soudruha. My zvěřinu kupujeme od známého myslivce, takže přesně vím, co to bylo za zvíře. Každopádně klíčová slova jsou kořenová zelenina, červené víno a jalovec. Ve víně marinovat aspoň 24 hodin. Držím palce.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Hrbet je tak na svickovou-omacku. Bohuzel. Bohuzel u nas proste myslivci premyslej hodne divne. Pro me zverina je od neduveryhodnyho zdroje uplne bezcenna. Neberu za zadnou cenu. U me se ten vyber zuzil snad jen na bazanty a zajice.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HENNYVILLE: Ajaj. Z toho samého kusu mám v mrazáku ještě hřbet, a ten přitom vypadal tak hezky! Já tak doufala, že jsou prostě žebra nanic kus... OK, budu zuřivě marinovat...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Pokud je danek starej, je pro me naprosto nepozivatelnej. Nic z toho. Vubec nic z nej. Na vyvar zapomen. Ja po nekolika pokusech vim, ze to nezachrani nic. Pokud je ti to lito vyhodit, aspon 5 dni to v necem marinuj.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mno... nemáte někdo zázračný tip na zpracování dančích žeber?

    Zkusila jsem to prostě upéct a byl to epic fail. Do poživatelna se to peklo šest hodin, kosti z toho vyjížděly samy, ale stejně to bylo hodně šlachovitý a nepříliš dobrý. Než jsem snědla porci, tuk na talíři stihl zlojovatět... zbytek jsem zkusila v zoufalství pomlít a uvařit z toho haši. To se jíst dalo, chutnalo to holt jako haše ze zvěřiny...

    Vývar a po vychladnutí sebrat tu spoustu loje? Nebo je šance na něco jiného?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SMOKY: Na Jiriho z Podebrad je nejakej takovej kram, za rohem u vysilace je dalsi. Zkusil bych tydle Bottegy. Je toho vsude plna prdel.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HENNYVILLE: Dik, kdyztak zkusim tam. Nejakej tip jeste vic centrum ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SMOKY: winefood
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kde se sežene v Praze guanciale?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PISKOT: A no taky to mívam šišatý a elipsovitě ikosaedrický, who gives a fuck... :D
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    WILDENBURY_SQ: no testo dopadlo době, ale zpracovani musím vypilovat :)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak diky :-/: jsem ztracen. Veril jsem ze nekdo budete mit zkusenost nebo chut se nad tim zamyslet :-) tak se zkusim jeste jednou pripomenout.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    THEODORT: jo, a je to na dve 30cm pizzy..
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsme meli rozvoz pizzy, delali jsme dycky testo kolem 5kg, pomery se moc neresily, hlavne se to muselo nechat nalezite odlezet a nakynout, a testo zpracovavat vychlazene aby se neponicila vnitrni struktura - to co dela bubliny..

    takze za mne 250g mouky, cca 150ml vody, lzice oleje, troska cukru, spetka soli a pro domaci ucely cca 1/2 pytliku susenyho drozdi/ pul kostky cerstvyho

    odlezeni testa jak pise ZUZKAOU, telegraficky: po zpracovani udelat bochanky, nechat je kynout venku pulhodku az hodku podle teploty okolniho prostredi, pak do kulicky(pretahnout okraje ke stredu a obratit vzhuru nohama - nejspis kvuli osychani) a pod folii nechat alespon hodinu v lednici odpocinout a zatuhnout
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SANTAL: Používám Ruhlmanův poměr.

    Homemade Pizza | Michael Ruhlman
    http://ruhlman.com/2010/05/homemade-pizza-2/
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PISKOT: Vypada to drsne, ale zkusis to 2x-3x a najednou zacnes mluvit italsky a tocit placku na prste :) Nejdulezitejsi je pripravit si spravne testo, coz Zuzka popisuje fakt detailne, s šolichama i bez.

    (Resp. samozrejme prehanim, ale pizzu jsem takhle po mensim treningu vysvihnul i na čundru v autokempu na placatym šutru nad ohněm...).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Pizzu dělám a často, peču na plný výkon (250) přesně 8 minut - 10 je moc. Pro mou troubu. Hodně dopředu zapínám, aby byla pořádně vyhřátá.

    Dělám tenhle recept (dost jiný poměr):
    Pizza těsto z pizzerie - Recepty.cz - On-line kuchařka
    http://www.recepty.cz/recept/pizza-testo-z-pizzerie-5828
    S tím, že vše nacpu do pekárny, program těsto.
    Vystačí na 2 plechy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam