• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BRUKEV: udelala bych bud neco na zpusob gulase nebo bych upekla na přírodno a pridala kapusticky, kdyz to nameles muzes udelat veprenky klasicky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Objednáno červené víno, bude prosté valašské ragu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: jako jo, ale přijde mi to hodně podobné chuťově k druhé půlce upečené (ta bude se špenátem a bramborem)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: co ho normálně upéct a jednak sníst jako pečeni třeba s bramborem, dušenou zeleninou a šťávou z výpeku a případný zbytek sníst v sendvičích (nebo prostě studený, s chlebem, okurkou a hořčicí).

    A nebo přikup sádlo a případně kus bůčku a udělej rilletes.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Omylem jsme naložili dvě stejné dávky plecka na vrabce (sůl, pepř, kmín, mnoho česneku).

    Jedno maso (3/4 kg) nadbývá a je třeba zpracovat jinak. Nějaké nápady?

    Segedín odpadá, zelí bylo pár dnů zpět. Zatím napadlo jen na zelenině, nebo použít pár z mnoha naskladněných rajčat v konzervě na provizorni ragu.

    Víc tipů uvítám, nicméně řekl bych, že dva dny naložené maso v česneku přerazí jakékoliv jiné chutě a vůně:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VRATENKA: vobyčejný zadělávaný jsou moc dobrý. Nakrájet, opéct na troše kachního sádla, vyndat, přidat do toho cibulku. Orestovanou zaprášit lžící mouky, ještě chvíli restovat, zalejt směsí vývaru a mlíka, vrátit tam žaludky, přidat muškátový oříšek, nové koření a bobkový list a vařit alespoň 30 minut, respektive do měkka. Do hotové omáčky přida kus másla nebo zakysanou smetanu, dosolit a podle chuti dokyselit citronem a dosladit.

    Pokud chceš octovou, tak na tu mouku nejdřív nalij dvě, tři lžíce vinného octa a dvě, tři lžíce cukru, svař to na sirup (bude to dělat bubliny) a teprve pak přidávej mlíko a vývar.

    k tomu těstoviny/noky/knedlíky/květák
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MIST: to mas pravdu. jenze ja sem v takovy spis tezarsky kolonii a...proste skoda povidat
    MIST
    MIST --- ---
    DEVIL: na pulte tyhle veci nejsou, ale dobry obchod ti objedna co potrebujes
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VRATENKA: inspiruj se treba tady https://www.pinterest.com/recipes/duck-gizzards/
    ja teda delam zaludky kureci a z tech delam rizoto s houbama. tady se ale kachni zaludky vubec nedaj sehnat. leda zkoumat u cinanu v chinatownech... a hlavne je to kvuli cinanum o dost drazsi! fnucik
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Nejakej zarucenej tip na upravu kachnich zaludku? Koupila jsem je pro kocku, ale ofrnuje se na nima, tak je holt budou muset snist lidi - zvracenej svet.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MIDORI: maso tam nenakupuji - nevím, jak to je teď, ale když jsem byla na mateřské se starší dcerkou, na obalu byly pravidelně nějaké "přídavky" na konzervaci, což třeba v Glóbusu u balených věcí nebylo

    našla jsem si jiné zdroje (hovězí z farmy apod.) a těch se držím
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HABRENKA: my jsme ji teď měli předminulý víkend - naložila jsem ji na jeden den do tříbarevného pepře, česneku a olivového oleje - pak se jen osolila a dala péct na pomalý tah do trouby - bála jsem se, jestli nebude suchá, ale pustila šťávu, kterou se průběžně polévala, ještě se ke konci dolila, měli jsme ji pak s bramborovou kaší
    byla fakt výborná - přidávali jsme si všichni
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HABRENKA: telecí kýtu bych udělala tuňákovou - ital v kuchyni má dost použitelnej recept
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    KASUMI: jestli máš kvas tak kyselo. pohanka s houbama taky neni od věci :-) ale jinak samozřejmě nasušit :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na másle je to značně ultimátní, minimálně bych tomu dal šanci.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    filtrovala jsem, lec krom verze "na masle" na mne nic validniho nevypadlo...
    mam tu dve kila zadniho teleciho a dve kila pupku... nejake ultimatni recepty ci napady na zpracovani bych ocenila, neb se mi nechce delat pokusy s necim tak peknym, predem diky!
    (troubu mam dost na hovno... tak leda na pomaly peceni, ale na zadny rizeny pokusy to neni...)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOM: klíčem k tomu, aby to bylo dobré a nechutnalo to jako hnusné táborové kvasnicové pomazánky ze syrového droždí.
    TOM
    TOM --- ---
    ZUZKAOU: klíčem k čemu? restoval jsem ji tak čtyři minuty plus další asi tři/čtyři s vejcem a povedla se
    chci ještě zkusit použít to vážené droždí z coopu
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A co takhle suši z Lidlu, kupujete taky? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam