• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ottholengiho trik na křupavou cibulku funguje skvěle - nakrájet na půlkolečka, posoli, pomoučit (tak lžičku mouky na cibuli), promíchat, aby se mouka dostala všude a rozdělili se jednotlivé kousky. Opéct na tuku. Zhnědne to rychleji a hlavně fakt krásně křupe (pomalu karamelizovaná cibulka je měkká).

    (nalezeno u receptu na mužadaru - čočka s rýží, kořením a cibulkou)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    NOLONGERTHERE: DEVIL: MIST: diky moc)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POLINA: žebra naložit do osoleného oleje s normálním česnekem, trochou medu a červeným vínem. Česnek nasekat na jemno, smíchat se zakysanou smetanou, osolit opepřit a použít jako dip k pečeným žebrům.

    Pokud máš česneku hodně, tak ho ještě přidej sekanej do libovolného listového salátu.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Poprosim o help.
    Vcera jsem od brachy dostala jehneci zebra.Cestou z vesnice jsme nasli taky hnizdo medvediho cesneku.Nejaky napad,jak suroviny propojit a pripravit? Zebra jsem nikdy nedelala,ani nepouzivala medvedi cesnek.Dik za napady
    MIST
    MIST --- ---
    ZOOEY: med nebo maple syrup
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZOOEY: muzes zkusit agave syrup. ten je nerafinovanej. muzes zkusit nejak redukovat do vic hneda, ale vzhledem k tomu jak je sladkej, asi to bude lehce riskantni co se tyce rychlyho paleni se..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZOOEY: V jakékoli zdravé výživě ti prodají sladěnku, to je to. Jinak pokud se jedná o pekařské recepty, ještě se někdy řeší enzymaticky aktivní slad, ale tohle je spíš na chuť a barvu - tzn. klidně nahraď medem, pokud jde o nálev na bagely třeba, tak se fakt hodí ta sladěnka nebo hodně tmavý cukr, medu je škoda. Do žitňáků místo vody silné (tmavé) pivo a lžičku medu.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    sim, nevedel by nekdo, cim lze nahradit v receptu (idealne z kombinace dostupnych zakladnich surovin) barley malt syrup? (teda krome melasy, lyle's atd.)? podle slozeni je to ca 65 proc maltoza, 30 karbohydraty slozite + (nejaky protein). nejaky trtinovy nerafinovany cukr jako je demerara + tekutina+ nejak zredukovat? tmavy pivo..?)) diky!
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN:
    WILDENBURY_SQ:
    tak musím dát zpětnou vazbu (i když s týdenním zpožděním) - nakonec jsem udělala "budapešťskou" jen sem použila lučinu a ředila jogurtem. Byla moc dobrá, ale největší úspěch měl dip z nivy (utřít nivu se zakysanou smetanou, sůl, pepř, trochu mušk. oříšku). Díky ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: presne tak nejdriv se mozna budou xichtit (kdyz jim to popises) ale ja uz mam prave ozkouseno i na starsi generaci ze je tim velmi prijemne prekvapena.... ono to nakonec neni zas tak daleko (co do chuti a struktury) od omacek ktere delame u nas.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JESSE_MORENO: dík, to je skvělý tip. Ze začátku jsem si říkala, jestli mátová omáčka nebude na konzervativní strávníky moc, ale aspoň bude mít babička s dědou nový zážitek :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    JESSE_MORENO: tohle

    Jamie Oliver Roast Shoulder of Lamb
    https://www.youtube.com/watch?v=lhWIrf-9_gw
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: jo kotlety se delaj naruzovo... asi je muzes udelat i vic ale je to to same co s hov. steakem tzn. spravne to rozhodne neni...

    jestli si chces bejt jista vysledkem tak bych naopak sahl po levnem prednim (plec) dal ho do pekace se zeleninou a bylinkama poradne prikryl nekolika vrstvama alobalu aby zadnej vzduch nemohl utect ven a dal do trouby rozpalene na max a hned stahl na 150 stupnu. Takhle podle velikosti masa neco mezi 3 a 4 hodinama a bude to krasne rozpadave ale ne suche... dobrota a jednoduchy jen to trva.

    mrkni na recept jamieho olivera ze serie Jamie at home dil Lamb (jehneci) dela to tam s teplou matovo kaparovou omackou a stouchanou korenovou zeleninou a je to fakt pecka
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Artycoky. Nejaky vychytavky?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNNA: dík, asi taky nechám péct dlouho při nízké teplotě, to je taková jistota...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALO: tak to bylo v Tescu..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BEBERA: Peču pomalu bez přidané vody pod dobře přiléhající poklicí v přiměřeně velké nádobě (nejradši jenom rozmarýn, česnek a sůl, teplotu trouby kolem 150°, 4-6 hodin - podle toho, jaký mám kus masa), ve finále nechám dojít kůrku pod grilem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: Díky. Podle fotky vypadá maso well-done, bylo to měkké? Takovéhle kotletky jsem měla vždy v restauraci uvnitř skoro krvavé...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mne se ted osvedcily docela ty jehneci kotletky, ale uz narezany ... nepeceny v kuse, jen minutky na panvi
    ale to chce fakt kvalitni jehneci, mlady, s mene tukem
    tyhle konkretne uz byly nalozeny z MarksSpencer (rozmaryn, citron, olej +-), ale delaly se fakt chvilku
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    anebo jsem delala hrbet
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    mela jsem krasny cisty kusy masa .. ale zaboha si nepamatuju recept :/ nekde jsem to googlila
    pocitam, ze jsem to opekla na panvi a pak 10-15 minut pekla v troube..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: ještě nemám, teprve budu objednávat podle zvoleného receptu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBERA: a jakej kus masa mas? co budes delat? kotletky? plec? raminko.. ?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Chystám velikonoční menu pro větší rodinu a potřebovala bych ultimátní recept na pečené jehněčí, jde mi hlavně o postup. Našla jsem vícero receptů a často se shodují v poměrně krátké době pečení. S pečením jehněčího nemám moc zkušeností, děláme jej jen pomalu dušené a maso je vynikající a měkké. Nerada bych měla vysušenou žvýkačku, na druhou stranu rare a medium rare by u babičky s dědou určitě neprošlo...
    SALO
    SALO --- ---
    VECTOR, VENIKA, DAWIDOS: vdaka za tipy, obehnem si to. :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SALO: Sapa
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SALO: muslim, ze jsem je videla ve Wine food marketu na Smichove. Ale za cenu teda nerucim.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SALO: Rozhodne je maj v makru.
    SALO
    SALO --- ---
    POHODAVOLE: dik!
    (debata o osobnych chutovych preferenciach nebude produktivna. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALO: asi jsem barbar, ale zena mi nekde onehda par kusu koupila a neprisly mi nejak extra oproti nalozenym, ale urcite se ti zeptam, kde je vzala..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MUTHA: Děkuji velice!
    SALO
    SALO --- ---
    neviete poradit, daju sa niekde v Prahe prip. okoli kupit cerstve articoky? neverim, ze ich tu nikto nepestuje, pripadne nedovaza.
    (a pokial mozno nie za uplne nezmyselne ceny ako napr. na viedenskom Naschmarkte..) diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam