• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LINOLEUMKA: To je pravda. Jenze co jsem koukala, tak se mi do mrazaku nevejde a porcovat se mi ji taky nechce.
    DEVIL: Tak to risknu s roztokem, snad to bude ok. Nevis jeste prosim idealni pomer soli a vody?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBEBE: ten roztok urcite v pohode. na 24h nalozit a pak dalsich 24 hodin susit v lednici, abys mohla udelat krasne krupavou kuzi!
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    BEBEBE: Lepsi dobre zmrazit nez blbe vyhodit
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    BRUKEV: Hm :/ To me napadlo jako druha varianta, nalozit do solnyho roztoku, popr. do marinady. Ale nevim, jestli dva dny v roztoku/marinade nejsou moc. Ale asi to nicemu neuskodi...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BEBEBE: z praxe to je na hraně. U drůbeže to ty dva dny po spotřebě už kolikrát zavání. IMHO by se to dalo třeba dva dny před spotřebou naložit (nasolit, napepřit, či co).
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Předem se omlouvám za blbej dotaz, ale fakt si nejsem jistá.
    Mám kachnu, a k upečení se dostanu až dva dny po datu spotřeby, mělo by to být ještě v pohodě? Nechce se mi ji mrazit...A s přetahováním data spotřeby u masa nemám vůbec zkušenost.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: Dneska jdu poprvé vyzkoušet tenhle recept na rámen. :) Představuju si, že to po poledni nahážu do hrnce, pak mě to nechá pracovat a večer budu mít super večeři pro několik lidí (a pár mastnejch kastrolů)... tak uvidíme. :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: to je super tip, dík, právě tu dumám, jak použiju kilo řepy :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Díky, na tebe je vždycky spoleh :)!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT:
    Na 4 burgery
    Upéct řepu, aby to dalo cca 300 g v alobalu. Tak 40 minut na 180 - menší řepy kratší dobu. Nechat vychladnout, nastrouhat. Rozklepnout vejce a přidat strouhanku tak, aby z toho šly dělat placičky, ale nebylo to moc huté. Přidat do toho osmaženou cibulku, prolisovaný česnek (hodně). Podle nálady buď garam masalu nebo papriku, pepř, nové koření a tymián. A dostatek dobrého oleje.

    Uplácat placičky a ogrilovat, případně upéct osmažit či upéct v troubě.


    Pak jsou ještě verze, kdy se namísto strouhanky dává rozmixovaná luštěnina - cizrna, čočka, fazole a zahušťuje se to vařenou rozmixovanou rýží, což může být taky moc dobré. (3 díly řepy, 2 díly luštěniny a nebo 3 díly řepy 1 díl luštěniny a 1 díl rýže)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Má někdo funkční recept na vege burger z červené řepy? Měla jsem nedávno na jedné akci a zaujalo mě to.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BONEMINA: nemam formu, ale to bych si poradila, to bych zkusit mohla... diky :)
    PETATA: jo! takovou nejakou mam predstavu, to vlastne odpovida te vizi "slany kringel", tak ja to nejak zkusim ;-), dik
    PETATA
    PETATA --- ---
    HABRENKA: kdysi jsem to tu zahlédla, tak jsem pátrala...
    [ QWITI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    výše najdeš i recept
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    mám za úkol zítra upéct na zahradní akci, něco slaného a kynutého... nechce se mi dělat pizza, zkoušel někdo něco jako slaný kringel nebo tak něco...? co jde průběžně ožírat... mám tu zeleninu, sýry, šunku od kosti, špenát... a plán je nějak to zkusit, dva druhy, ale ocením rady.
    díky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Karamelizovaná mrkev s melasou.

    na 1 porci:

    1 menší cibule
    1 lžička nastrouhaného zázvoru
    1 stroužek česneku
    300 g mrkve
    1 dcl vývaru
    lžíce melasy
    fakultativně lžička cukru
    sojová omáčka ideálně indonéského typu
    citronová šťáva
    jarní cibulka
    koriandrová nať
    olej/máslo/něco takového

    Na tuk hoďte zázvor a cibulku a když zesklovatí, tak tam přidejte nahrubo nakrájenou mrkev s česnekem a tak 10-15 minut restujte. Pokud to ještě nezačne hnědnout, tak přidejte lžičku cukru. Až se začnou objevovat zkaramelizované kousky, přidejte melasu a vývar a doduste dokud mrkev nezměkne a vývar se neodvaří do omáčkova. Hotové ochutit sojovkou a citronovu šťávou a přidat do toho nasekané bylinky.

    Měli jsme to s rýží, a s vejci na tvrdo a bylo to tak dobré, že to stálo za post zde.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RUTHLESS: OK, budu příště důkladnější. Vypadá krásně! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: ale dostal jsem ho od kamarada reznika zavakuovany, takze docela drzel. a nalozil jsem ho a tak na dva/tri dny pevne zabalil do potravinarsky folie a nechal v lednici. takze pevnej opravdu byl celkem prijemne.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNNA: Nápodobně... Taky nízký roštěnec.


    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RUTHLESS: Já jsem měla nízkej roštěnec, a z toho si moc pevnej váleček neumím představit... Ale příště teda budu důkladnější...

    DEVIL: Dík za tip s namražením masa! To by mohlo pomoct... nepustí pak ale něco šťávy? Kráječ na chleba tu mám, příště zkusím :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNNA: Ja ho dělal asi pred měsícem a zadnej zbytek. Základ bylo mit maso svazany a mit fakt peknej valecek. Nic nebylo nezvykatelny ani na zbytek. Ale dobry nůž jsem měl... Respektive, spis ostry nez dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam