Karamelizovaná mrkev s melasou.
na 1 porci:
1 menší cibule
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
300 g mrkve
1 dcl vývaru
lžíce melasy
fakultativně lžička cukru
sojová omáčka ideálně indonéského typu
citronová šťáva
jarní cibulka
koriandrová nať
olej/máslo/něco takového
Na tuk hoďte zázvor a cibulku a když zesklovatí, tak tam přidejte nahrubo nakrájenou mrkev s česnekem a tak 10-15 minut restujte. Pokud to ještě nezačne hnědnout, tak přidejte lžičku cukru. Až se začnou objevovat zkaramelizované kousky, přidejte melasu a vývar a doduste dokud mrkev nezměkne a vývar se neodvaří do omáčkova. Hotové ochutit sojovkou a citronovu šťávou a přidat do toho nasekané bylinky.
Měli jsme to s rýží, a s vejci na tvrdo a bylo to tak dobré, že to stálo za post zde.